<<صفحه قبل [1] [2] [3] [4] [5] [6] صفحه بعد>>
                   

درگذشت محقق برجسته‌ی ریاضی «آتله سلبرگ» (Atle Selberg)
17/05/1386
«اتله سلبرگ» (Atle Selberg) دوشنبه 15 مرداد 1386 (6 آگوست 2007 میلادی) درگذشت.

به‌گزارش «جامعه‌ی ریاضی امریکا» (AMS)، «اتله سلبرگ» تأثیر مهمی در ریاضی و به‌ویژه «نظریه‌ی تحلیلی اعداد» (Analytic Number Theory) در طول قرن بیستم داشت.

این گزارش می‌افزاید: این محقق در 23 تیر 1296 (14 ژوئن 1917 میلادی) در «لانگسوند» (Lungesund) نروژ به‌دنیا آمد.

در سال 1322 (1943 میلادی) موفق به اخذ درجه‌ی PhD از «دانشگاه اسلو» (Oslo University) شد.

وی شاید بیش‌تر به‌خاطر کارهایش در زمینه‌ی «تابع زتای ریمان» (Reimann Zeta Function) شهرت داشته باشد؛ زیرا به‌خاطر این فعالیتش «جایزه‌ی فیلدز» (Fields Medal) را در سال 1329 (1950 میلادی) از آن خود کرد.

فعالیت وی در اثبات «قضیه‌ی اعداد اول» (Prime Number Theorem) نیز از دیگر کارهای مشهور وی محسوب می‌شود.

تأثیر کارهای «اتل سلبرگ» به‌گونه‌ای بود در بسیاری از اصطلاحات ریاضی نام وی مطرح می‌شود.

به‌عنوان مثال می‌توان به مواردی نظیر ذیل اشاره کرد:


- «فرمول اثر سلبرگ» (Selberg Trace Formula)،
- «کلاس سلبرگ» (Selberg Class)
- «تابع زتای سلبرگ» (Selberg Zeta Function).

«سلبرگ» محقق «انستیتو مطالعات پیشرفته‌‌ی پرینستون» (Advanced Study in Princeton) بود که در سال 1366 (1987 میلادی) بازنشسته شد.

از جمله افتخارهای دیگر وی دریافت «جایزه‌ی وولف» (Wolf Prize) در ریاضیات بوده است.

برای کسب اطلاعات بیش‌تر از این محقق برجسته‌ی ریاضی می‌توانید به سایت‌ها به‌نشانی‌های ذیل مراجعه فرمایید:

http://www-gap.dcs.st-and.ac.uk/~history/Biographies/Selberg.html

متن كامل خبر

 

اعلام نتایج چهل و هشتمین المپیاد جهانی رياضي و به‌دست آوردن 6 مدال برای «ایران»
07/05/1386
تيم شش نفره‌ي المپياد رياضي ايران با كسب شش مدال طلا، نقره و برنز به رتبه‌ي دوازدهم چهل و هشتمين المپياد جهاني رياضي دست يافت.
به گزارش ايسنا، اين مسابقه‌ها با حضور حدود 93 كشور جهان از 28 تير تا 9 مرداد (19 تا 31 جولاي) در شهر «هانوي» ويتنام برگزار شد.
در اين دوره از المپياد جهاني رياضي، تيم‌هاي روسيه، چين و ويتنام و كره (مشتركاً) به ترتيب رتبه‌هاي اول تا سوم را كسب كردند و تيم 6 نفره كشورمان نيز با كسب يك مدال طلا، سه نقره و دو برنز در جايگاه دوازدهم جهان ايستاد.
در المپياد جهاني رياضي 2007، «سيد حسام فيروزي» مدال طلا، «محمد رضا تكاپويي»، «سعيد هاديخانلو» و «شايان دشميز» مدال نقره و «سيد مهيار سفيدگران» و «آرمان فاضلي چاقوشي» موفق به كسب مدال برنز شدند.
دکتر «محمدرضا رضوان» و دکتر «اميد نقشينه ارجمند» به‌عنوان سرپرست و «کسري عليشاهي» به‌عنوان ناظر علمي اين تيم را همراهي مي‌کنند.
تيم شش نفره‌ي المپياد رياضي جمهوري اسلامي ايران سال گذشته با كسب سه مدال طلا و سه مدال نقره به مقام هشتم چهل و هفتمين المپياد جهاني رياضي در اسلووني دست يافته بود.

متن كامل خبر

 

برگزاری چهل و هشتمين المپياد جهاني رياضي در ويتنام با حضور دانش‌اموزان ايراني
26/04/1386
چهل و هشتمين المپياد جهاني رياضي از روز پنج شنبه 28 تیر 1386 با حضور تيم دانش‌اموزي جمهوري اسلامي ايران در «هانوي» ويتنام آغاز مي‌شود.
به گزارش ايسنا، اين مسابقه ها از 28 تير تا 9 مرداد (19 تا 31 جولاي) در شهر «هانوي» ويتنام برگزار مي شود.
اعضاي تيم اعزامي جمهوري اسلامي ايران شامل «حميدرضا تكاپويي»، «آرمان فاضلي»، «سيد حسام فيروزي»، «سيد مهيار سفيدگران»، «شايان دشميز» و «سعيد هاديخانلو» 27 تیر جهت شركت در المپياد جهاني رياضي عازم «ويتنام» خواهند شد.
دکتر «محمدرضا رضوان» و دکتر «اميد نقشينه ارجمند» به عنوان سرپرست و «کسري عليشاهي» به عنوان ناظر علمي اين تيم را همراهي مي کنند.
تيم شش نفره ی المپياد رياضي جمهوري اسلامي ايران سال گذشته با كسب سه مدال طلا و سه مدال نقره به مقام هشتم چهل و هفتمين المپياد جهاني رياضي در «اسلووني» دست يافت.

متن كامل خبر

 

اعلام قوانین مسابقه‌هاي چهل و هشتمین المپیاد جهانی ریاضی 2007
19/04/1386
قوانین مسابقه‌هاي چهل و هشتمین المپیاد جهانی ریاضی 2007 اعلام شد.
به‌گزارش سایت چهل و هشتمین «المپیاد جهانی ریاضی»، مسابقات المپیاد جهانی ریاضی در روزهای 3 و 4 مرداد 1386 (25 و 26 جولای 2007) در «هانوی» ویتنام و توسط «کمیته ی برگزاری المپیاد جهانی ریاضی 2007» برگزار می شود.
هر روز مسابقه ساعت 9 صبح شروع می شود و چهار ساعت و نیم ادامه خواهد داشت. هر مسابقه از سه سؤال تشکیل شده است.
سؤال ها به زبان خود شرکت کننده ترجمه و به او داده می شود. می توان به درخواست شرکت کننده سؤال ها را به یک زبان دیگر نیز به او بدهند. برای این کار باید هیأت داوران ترجمه را تأیید کنند.
هر دانش اموز باید مستقلانه کار کند و راه حل ها را به زبان خودش تحویل بدهد. جواب ها باید در برگه هایی که توسط کمیته ی برگزاری المپیاد 2007 داده می شود نوشته شوند. هم چنین باید فقط در یک سمت از برگه ها نوشته شوند.
تنها وسیله هایی که اجازه ی استفاده از آن در مسابقه است، وسیله های طراحی و نوشتاری مثل خط کش و پرگار می باشد. در امتحان عملی وسایلی مثل «کتاب»، «مقاله»، «جدول»، «ماشین حساب»، «گونیا»، «کامپیوتر» و «وسایل ارتباطی» ممنوع است. اعضای هیأت داوران، مراقب ها و هر کسی که ناظر سؤال ها و جواب ها باشد باید همه ی تلاش خودشان را بکنند تا قبل از امتحان هیچ شرکت کننده ای از سؤال های احتمالی مسابقه، اطلاعاتی چه مستقیم و چه غیر مستقیم نداشته باشد. همچنین باید سؤال ها را تا اتمام مسابقه کاملاً محرمانه حفظ کنند. آن ها تا زمان اعلام نتایج مسابقه به جز در مواقع ضروری قرنطینه خواهند بود و هیچ گونه ارتباطی با دانش اموزان و سرپرستان و مراقب ها نخواهند داشت.
تعداد کل جوایز بیش تر از نصف تعداد شرکت کنندگان نخواهد بود. جوایز نفرات اول، دوم و سوم تقریباً به نسبت 1 به 2 به 3 است.
جوایز ویژه ای نیز وجود دارد که به کسانی اهدا می شود که جواب هایی با فکر و اندیشه ی باز داده اند.
جوایز در مراسم اختتامیه اهدا خواهد شد. به هر شرکت کننده ای که هیچ کدام از جوایز نفرات اول، دوم و سوم را نگرفته باشد و حداقل 7 امتیاز از یک سؤال را گرفته باشد، جایزه ی ویژه ای داده می شود.
هر دانش اموز باید یک گواهی شرکت در مسابقات داشته باشد.

متن كامل خبر

 

تأکید وزیر علوم درحاشیه بازدید از کنکور مبنی بر امنیت کنکور و قبولی 3 نفر از هر 4 داوطلب در دانشگاه
07/04/1386
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در حاشيه ی بازديد از حوزه ی آزموني مركز پيش دانشگاهي پسرانه ی «شهيد بهشتي» بر تضمين امنيت كنكور تاكيد كرد.
به گزارش ايسنا دكتر «محمد مهدي زاهدي» امروز در حاشيه ی اين بازديد و ضمن گفت‌وگو با برخي داوطلبان بر امنيت كنكور تاكيد كرد و گفت: امنيت كنكور تضمين شده است.
وي با اشاره به تدابير امنيتي لحاظ شده تاكيد كرد: به داوطلبان و خانواده‌هاي كنكوري اين اطمينان را مي‌دهم كه امكان لو رفتن حتي يك سوال هم وجود ندارد.
وزير علوم با اشاره به پذيرش 450 هزار نفر در كنكور امسال، گفت: البته در كل نظام آموزش عالي كشور در مجموع از هر 4 داوطلب، 3 نفر در دانشگاه پذيرفته مي‌شوند.
گفتني است، كنكور 86 با شركت 5/1 میلیون داوطلب از صبح هفتم تیر در 400 حوزه آزموني داخلي و خارجي آغاز شد و برگزاري آن تا روز شنبه ادامه دارد

متن كامل خبر

 

اعلام اسامي پذيرفته‌شدگان آزمون مرحله‌ي دوم بيست و پنجمين المپياد رياضي كشور 1386-1385 توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان
02/04/1386
برندگان آزمون مرحله‌ي دوم بيست و پنجمين المپياد رياضي كشور اعلام شد.
به‌گزارش باشگاه دانش‌پژوهان جوان، علاقه‌مندان براي اطلاع از اسامي پذيرفته‌شدگان آزمون مرحله‌ي دوم بيست و پنجمين المپياد رياضي كشور 1386-1385 مي‌توانند به‌نشاني ذيل مراجعه فرمايند:
http://www.ysc.ac.ir/news/fileNews_175.pdf

متن كامل خبر

 

هشتمين مسابقه‌ي‌ دانشجويي آمار در دانشگاه مازندران
18/03/1386
هشتمين مسابقه‌ي‌ دانشجويي آمار كشور 13 شهريور 1386 در دانشگاه مازندران برگزار مي‌شود.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گروه‌هاي مجري دوره‌‌ي كارشناسي آمار دانشگاه‌هاي سراسر كشور كه مايل به شركت در اين مسابقه هستند مي‌توانند فهرست اعضاي تيم دانشجويي خود را (سه‌نفر که در نيمسال دوم سال تحصيلي 86-85 دانشجوي دوره‌ي کارشناسي آمار باشند) همراه با نام سرپرست (يك نفر از اعضاي هيأت علمي) حداكثر تا30 خرداد 1386 به دبيرخانه ارسال كنند.
اطلاعات مربوط به نوع مسابقه، امتيازبندي، مواد امتحاني، سؤال‌هاي مسابقه، مدت زمان آن و ساير اطلاعات را مي‌توانيد با مرجعه به‌نشاني ذيل به‌دست آوريد:
http://www.umz.ac.ir/spsp6/persian/

متن كامل خبر

 

تشكيل انجمن مخترعين كشور
12/03/1386
«انجمن مخترعين كشور» با تصويب و تأييد اساس‌نامه در وزارت كشور و اخذ مجوزهاي لازم فعاليت رسمي خود را آغاز كرد.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، «حسين سعيدي» قائم‌مقام اين انجمن گفت: در اولين جلسه‌ي رسمي انجمن، مهندس «محمدرضا رضاپور» به‌عنوان دبير كل انجمن منصوب شدند و انجمن فعاليت رسمي خود را آغاز كرد.
وي توجه هرچه بيش‌تر دولت به مخترعان و كمك بيش‌تر به آنان را خواستار شد و افزود: اين انجمن با توجه به وضعيت نامطلوب مخترعان كشور، عدم حمايت جدي دستگاه‌هاي دولتي، مشخص نبودن متولي حمايت از مخترعان و ناشناخته ماندن اختراعات آنان تأسيس شده است.
«سعيدي» در ادامه اظهار داشت: اين انجمن با هدف ارائه‌ي راه‌كارهاي مناسب و كمك به مخترعان جهت تبديل تحقيقات و اختراعات به محصول و برقراري ارتباط و تعامل ميان انجمن با ساير تشكل‌هاي علمي، صنعتي و سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي و هم‌چنين شناسايي و حمايت از مخترعين جوان و گمنام تشكيل شده است.
وي درباره‌ي ساير اهداف اين انجمن گفت: انتشار نشريه و ايجاد سايت اينترنتي و بانك اطلاعاتي مخترعين از ديگر اهداف انجمن خواهد بود. انجمن سعي خواهد كرد با ارائه‌ي طرح‌ها و پيشنهادها و راه‌كارهاي علمي تخصصي به نوسازي صنايع كشور كمك کند.
علاقه‌مندان و مخترعان جهت عضويت در اين انجمن و كسب اطلاعات بيش‌تر مي‌توانند به‌نشاني اينترنتي اين انجمن به‌نشاني www.iia.ir و يا به‌نشاني: تهران، خيابان ايران‌شهر جنوبي، پلاك 71 مراجعه کنند.

متن كامل خبر

 

اهدای جایزه‌ی «آبل» به «واراژان» توسط پادشاه نروژ
09/03/1386
«هارالد» (Harald) پادشاه نروژ جایزه‌ی «آبل» (Abel) سال 2007 را به «رینیواسا اس.آر واراژان» (Srinivasa S. R Varadhan) اهدا کرد. این جایزه در اول خرداد 1386 (22 می 2007) به‌خاطر همکاری اساسی‌اش در «نظریه‌ی احتمالات» و مخصوصاً «نظریه‌ی یکپارچه‌ی انحراف بزرگ» داده شد.


به گزارش سایت «انجمن ریاضی امریکا» (AMS)، «واراژان» در سخنرانی‌اش در مراسم اهدای جایزه در «اسلو» (Oslo) پایتخت نروژ گفت: «آبل» در زندگی کوتاه‌مدتش کمک‌های بزرگی به ریاضی‌دانان کرده و احساس افتخار می‌کنم از این‌که توانستم در خاطرات این سازمان تأسیس شده ثبت بشوم.

«واراژان» خطاب به اعضای عالی رتبه‌ی «آکادمی علوم و ادبیات نروژ» (Norwegian Academy of Science and Letters) و همکاران و دوستانش گفت: در آغاز می‌خواهم از دولت و مردم نروژ برای تأسیس مؤسسه‌ی «آبل» و قرار دادن جایزه‌ی «آبل» تشکر کنم.

خیلی مشکل است که بخواهم احساسم را در این روز بیان نمایم. احساس می‌کنم صحبت‌هایی که درباره‌ی من و کارم شده، اغراق‌امیز بوده است. واقعاً خیلی خوشحال هستم که برای گرفتن این جایزه به‌خاطر فعالیت‌هایم انتخاب شدم.

ریاضیات رشته‌ی بزرگی است و همکارانم عالی هستند و کمک‌های اساسی‌ای را در رشته‌ی تخصصی خودشان انجام داده‌اند. به‌نظرم خیلی خوش شانس هستم که هیأت داوران، امسال «نظریه‌ی احتمالات»، من و همکاری‌هایم را برگزیدند.

نظریه‌ی احتمالات» تاریخچه‌ی طولانی دارد. اگرچه بازی‌های شانسی هزار سال است که برگزار می‌شود اما اخیراً در یک شاخه از ریاضیات رشد یافته است.

امروزه نظریه‌ی احتمالات، قوانین گوناگونی دارد و در شاخه‌ای از ریاضیات چشم‌اندازی مهم را فراهم می‌کند و مانند یک ابزار مفید در ریاضیات کاربردی و محض عمل می‌نماید.

«مدل‌های تصادفی» در بسیاری از رشته‌های طبیعی و علوم اجتماعی تعیین‌کننده است.

ما در جهانی پر از ابهام زندگی می‌کنیم و مدل‌سازی، مطالعه و کنترل آن اهمیت یافته است. واقعاً خوشحال هستم که «نظریه‌ی احتمالات» توجه کمیته‌ی اهدای جوایز امسال را جلب کرده است.

بسیاری از اشخاص هستند که نقش مهمی را در پیشرفت من به‌عنوان یک ریاضی‌دان داشته‌اند:
- پدرم معلم مدرسه بود و مانند رئیس دبیرستان خدمت می‌کرد.
- همیشه در خانه‌، تحصیلات بالاترین اولویت را داشت و من دائماً از طرف پدر و مادرم تشویق می‌شدم.

- در دبیرستان، یک معلم ریاضی عالی‌ای داشتم که باعث می‌شد احساس کنم که ریاضیات می‌تواند مانند: بازی‌ها سرگرم‌کننده باشد.

- معلم‌ام در دانشگاه «ریاست جمهوری» (Presidency college) در «چنایی» (Chennai) هندوستان مرا با «آموزش هماهنگ ریاضیات» آشنا و آماده کرد.

- بعد از فارغ‌التحصیلی از «مؤسسه‌ی آمار هندوستان» (Indian Statistical Institute) در شهر «کلکته» (Kolkatta)، از طرف مشاورم دکتر «سی.آر رائو» (C.R Rao) حمایت زیادی شدم.

- علاقه‌ام به تحقیق در ریاضیات توسط مشارکت با همکارانم مخصوصاً «وارادارژان» (Varadarajan)، «رانگا رائو» (Ranga Rao) و «پارتاسارانتی» (Parthasaranti) در آن مؤسسه به‌شدت افزایش یافت.

وقتی در سال 1342 (1963 میلادی) به «نیویورک» (New York) رفتم، مؤسسه ی «کورانت» (Courant institute) فعالیت‌های زیادی در بیش‌تر رشته‌ها انجام می‌داد.

- در آنالیز، از گفت و گو با اشخاصی مثل «موزر» (Moser)، «نیرنبرگ» (Nirenberg)، «لاکس» (Lax) و «جان» (John) خیلی استفاده بردم.

- «دانسکر» (Donsker) با من از نزدیک مثل همکار و مربی عالی برای سال‌ها کار کرد.

- من از «کاک» (Kac) و «مکین» (Mckean) به‌عنوان منبع ثابت، الهام‌های زیادی گرفتم.

همیشه از کار با دیگران لذت می‌برم و از هر یک از دوستانم خیلی مطالب آموخته‌ام. می‌خواهم از «استروک» (Strook)، «پاپانیکولا» (Papanicolaou) و «اچ.تی. یائو» (H.T.Yao) یاد کنم که در زمان‌های مختلفی همکارانم بودند.

- هم‌چنین مناسب است از «کیپنیس» (Kipnis)، «اولا» (Olla) و «لاندیم» (Landim) - که در مدت زمان بسیاری با آن‌ها در مؤسسه کار کردم - یاد کنم.

در سال‌های گذشته، حدوداً سی دانشجوی فارغ‌التحصیل داشتم. کار با آن‌ها برایم بسیار مهیج بود و همکاری آن‌ها باعث غنی‌ شدن زندگی حرفه‌ایم شد.

دانشگاه «نیویورک» (New York) و به‌خصوص مؤسسه‌ی «کورانت» (Courant) یک سازمان شگفت‌انگیز است به‌گونه‌ای که هیأت علمی جوانی پرورش داده و آن‌ها را برای شکوفاسازی استعدادهای بالقوه‌اشان تشویق می‌کند.

- در آخر می‌خواهم از همسرم «واسو» (Vasu) برای حمایت‌اش و درک من تشکر کنم. خوشحالم که او و پسرم «آشوک» (Ashok) این‌جا هستند و در شادیم سهیم شده‌اند و افسوس می‌خورم به‌خاطر این‌که «گوپال» (Gopal) این‌جا نیست تا این لحظات را با او نیز تقسیم کنم.

در پایان نیز از «آکادمی علوم و ادبیات نروژ»، مؤسسه‌ی «آبل» و هیأت علمی جایزه‌ی «آبل» برای برگزاری این رویداد تشکر می‌کنم و برای همه آرزوی روز خوبی را دارم.

متن كامل خبر

 

اعلام برندگان جايزه‌ي «کلي» (Clay) در سال 2007
08/02/1386
«مؤسسه‌ي رياضيات کلي» (Clay Mathematics Institute)(CMI) دريافت‌کنندگان «جايزه‌ي تحقيقاتي کلي» را اعلام کرد.
به‌گزارش سايت «انجمن رياضي امريکا» (American Mathematical Society)، برندگان عبارت‌اند از:
- «الکس اسکين» (Alex Eskin)
- «ديويد فيشر» (David Fisher)
- «کوين وايت» (Kevin Whyte)
- «کريستوفر هاکان» (Christopher Hacon)
- «جيمز مک کرنان» (James Mckernan)
«الکس اسکين» (Alex Eskin) از دانشگاه «شيکاگو» (Chicago) براي فعاليت‌اش در زمينه‌ي «نمادهاي منطقي» (Rational Biliards) و نظريه‌ي «گروهي هندسي» (Geometric Group)، مخصوصاً همکاري بسيار زيادش با «ديويد فيشر» (David Fisher) و «کوين وايت» (Kevin Whyte) در عدم تغيير «شبه ايزومتريک» مسير خورشيد (Quasi-Isometric Rigidity of Sol).
«کريستوفر هاکان» (Christopher Hacon) از دانشگاه «يوتا» (Utah) و «جيمز مک کرنان» (James Mckernan) از كالج دانشگاهي «سانتا باربارا» (Santa Barbara) براي فعاليت‌اشان در توسعه‌ي فهم ما در هندسه‌ي biratinal از «واريته‌هاي جبري» بيش از سه بعدي مخصوصاً براي برهان‌هاي استقرايي حرکت‌هاي چرخشي.
«مايکل هريس» (Michael Harris) از دانشگاه «پاريس هفتم» (Paris V11) و «ريچارد تايلور» (Richard Taylor) از دانشگاه «هاروارد» (Harvard) براي فعاليت‌اشان در تبيين «گالويس»هاي (Galois) محلي و جهاني.
«مايکل هريس» در اين تحقيق، همكاري محدودي با «کلوزل» (Clozel) و «شفارد بارون» (Shephard Barron) در به حداکثر رساندن حل «تخمين ساتو تيت» (Sato- Tate Conjecture) در «منحني‌هاي بيضوي با ثوابت غيرانتگرالي جي» داشت.
جوايز مذكور در 24 ارديبهشت 1386 (14 مي 2007) در کنفرانس تحقيقاتي کلي اهدا خواهد شد. در قسمت خبري سايت «مؤسسه‌ي رياضيات کلي»، اطلاعاتي درباره‌ي جايزه‌ي «كلي»، زندگي‌نامه‌ي برندگان و جزوياتي درباره‌ي کنفرانس آينده ارائه شده است.

متن كامل خبر

 
 
آرشيو اخبار
   
<<صفحه قبل [1] [2] [3] [4] [5] [6] صفحه بعد>>
افراد آنلاين: 65    بازديد امروز: 10    كل بازديدها: 98195
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما