<<صفحه قبل  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] صفحه بعد>>
                   

موفقيت پژوهشگران ايراني در توليد رگ مصنوعي نانوساختار
27/03/1386
پژوهشگران يك مركز تحقيقاتي خصوصي کشورمان براي نخستين بار با بهره‌گيري از تکنيک‌هاي نانوفناوري و مهندسي بافت موفق به توليد نوعي رگ مصنوعي با ويژگي‌هاي منحصر به فرد شدند که به گفته‌ي محققان با توجه به پيشرفت‌هاي فزاينده در زمينه‌ي سلول‌هاي بنيادي اميد مي‌رود نتايج اين طرح در آينده‌اي نزديک در جهت کمک به بيماران نيازمند به پيوند عروق قابل استفاده باشد.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «دكتر مهران كفاش» معاون مركز تحقيقاتي بن ياخته در اين زمينه اظهار كرد: ما به‌عنوان نخستين مركز در کشور موفق به توليد رگ مصنوعي نانو ساختار شديم كه نمونه‌ي اوليه‌ي آن حدود 9 ماه پيش در گردن يك گوسفند پيوند زده شد كه براساس آخرين اكو گرفته شده در روز 24 خرداد 1386 اين رگ هم‌چنان به عملكرد طبيعي خود ادامه مي‌دهد.
وي با اشاره به همکاري محققان دانشگاه علوم پزشکي تهران در بخشي از اين طرح (مرحله‌ي پيوند رگ) افزود: اين مركز با هدف ارائه‌ي تحقيقات در حوزه‌ي علوم نوين و دستيابي به محصولات كاربردي جهت درمان بافت‌هاي آسيب‌ديده با جذب نخبگان علمي و صنعتي از حوزه‌هاي علوم پايه، فني و مهندسي و پزشكي و نيز ورود به فناوري‌هاي نو از جمله: نانوتكنولوژي و بيولوژي سلول‌هاي بنيادي به‌عنوان اولين مركز خصوصي فعاليت خود را از سال 84 در حوزه‌ي مهندسي بافت و علوم نوين آغاز كرد.
«دكتر يوسف محمدي» رئيس گروه پژوهشي بيومتريال و نانوتكنولوژي مرکز و سرپرست پروژه‌ي رگ مصنوعي نيز ‌اظهار كرد: در دنياي پزشكي در موارد متعددي پيوند عروق ضرورت مي‌يابد كه در حال حاضر بدين‌منظور عروق غيرتخريب‌پذير به‌صورت پروتز و در مدت زمان مشخصي پيوند زده مي‌شود که تهيه‌ي اين عروق تكنولوژي بالايي را مي‌طلبد و ساخت آن با قيمت بالا در انحصار چند شركت برجسته‌ي دنياست.
وي افزود: طي 40 سال گذشته، مفهوم جديدي در دنيا مطرح شد كه از سلول‌هاي خود فرد براي درمان بيماري‌ها استفاده شود و در اولين گام‌ها، تزريق مستقيم سلول‌هاي كشت داده شده در محيط آزمايشگاه به بافت آسيب ديده‌ي بيمار انجام شد اما در 20 سال گذشته، استراتژي جديدي تحت‌عنوان فناوري مهندسي بافت در دنيا مطرح شده است كه به‌دنبال ساخت بافت‌هاي طبيعي در محيط آزمايشگاه از سلول‌هاي خود شخص مي‌باشد و اولين بافتي كه با به‌کارگيري مهندسي بافت با موفقيت در محيط آزمايشگاه توليد شد بافت پوست مي‌باشد.
اين محقق خاطرنشان کرد: مهندسي بافت از سه جزو اصلي شامل: داربست، سلول و فاكتورهاي رشد تشكيل شده كه در سال‌هاي اخير جز چهارمي تحت‌عنوان «سيستم‌هاي كشت» (Bioreactor) اضافه شده است.
«دكتر محمدي» تصريح كرد: داربست يك محيط به‌شدت متخلخل و تخريب‌پذير مي‌باشد كه سلول‌ها پس از كشت در داخل داربست به‌سرعت رشد كرده و با تخريب داربست، بافت طبيعي از سلول‌هاي كشت شده در محيط آزمايشگاه توليد مي ‌شود و در اين مركز با كمك تكنيك مهندسي بافت، عروق با قطر كوچك (1، 2 تا 5 ميلي‌متر)، هيبريدي متشكل از سه پليمر طبيعي و سنتزي، دو لايه و نانوساختار در آزمايشگاه ساخته شد و سلول‌ها روي آن قرار گرفته‌اند كه در مراحل بعدي آزمايش به رگ طبيعي تبديل مي‌شود.
بنابراين گزارش، وي در بيان خواص اين عروق گفت: عروق ساخته شده اين امكان را مي‌دهند كه سلول‌هاي سنگ فرشي داخل عروق (اندوتليال) در سطوح داخلي داربست و سلول‌هاي عضلاني در سطوح خارجي كشت داده شوند كه در ابتدا آن را به شريان اصلي گوسفندي پيوند زديم و موفق به تحمل فشار خون بالا شد و به‌مرور زمان و پس از شش ماه شروع به تخريب كرده و تا دو سال مي‌تواند پاسخگو باشد.
«دکتر محمدي» تأكيد كرد: هدف اين مركز توليد انبوه نبوده بلكه هدف ارائه‌ي محصولات دانش‌محور است و پيش‌بيني مي‌شود كه حداقل سه‌سال و حداكثر 10 سال ديگر باليني شود و هدف ما كشت سلول‌هاي «سنگ‌فرشي» و سلول‌هاي عضلاني در دو طرف اين رگ است كه در صورت اين موفقيت پيوند اصلي انجام مي‌شود.
وي خاطر نشان كرد: آزمون‌هاي صورت گرفته بر روي مدل‌هاي حيواني (شريان اصلي گردن گوسفند) نشان داده است كه اين عروق از خواص مكانيكي به‌ويژه الاستيسيته‌ي بالايي برخوردار بوده و از نقطه‌نظر خواص فيزيكي، شيميايي، بيولوژيكي و مورفولوژيكي از شرايط مطلوبي برخوردار هستند و در حال حاضر عمليات مربوط به كشت سلول‌هاي اندوتليال در داخل اين عروق مصنوعي و سلول‌هاي عضلاني در سطوح خارجي عروق به‌وسيله‌ي بيوراكتورهاي ويژه - كه توسط اين مركز طراحي و ساخته شده است - در حال انجام است.
وي ادامه داد: با توجه به استفاده از سلول‌هاي بنيادي و ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين دسته از سلول‌ها اميد است تا در آينده‌اي نزديك از نتايج اين پروژه براي افراد نيازمند به پيوند عروق استفاده شود.
وي در پايان خاطر نشان كرد: علاوه بر داربست‌هاي تخريب‌پذير، عروق مصنوعي، غيرتخريب‌پذير نيز با استفاده از اين تكنيك طراحي و ساخته شده است و در حال تحقيق بر روي بافت عصب، استخوان، غضروف، كبد و پوست توليد هستيم.
«دكتر كفاش» معاون مركز تحقيقاتي بن ياخته نيز در ادامه درباره‌ي ساير فعاليت‌هاي اين مرکز گفت: اين شرکت داراي سه بخش تحقيقاتي بيولوژي سلول‌هاي بنيادي، گروه پژوهشي بيومتريال و نانوتكنولوژي و گروه پژوهشي بيولوژي مولكولي است که در گروه پژوهشي بيولوژي، سلول‌هاي بنيادي به مهندسي بافت و توليدات اين حوزه با بررسي انواع سلول‌هاي بنيادي شامل سلول‌هاي جنيني، بند ناف و بزرگسال و نيز تهيه‌ي داربست‌هاي زيست سازگار و زيست تخريب‌پذير پرداخته مي‌شود.
هم‌چنين در گروه بيومتريال و نانوتكنولوژي متولي تحقيقات مرتبط با طراحي، ساخت و شناسايي و اصلاح خواص بيومتريال‌هاي مورد استفاده در پزشكي است.
وي خاطرنشان کرد: گروه تحقيقاتي بيولوژي مولکولي طرح‌هاي تحقيقاتي در زمينه‌ي تعيين پروفايل بيان ژن‌هاي اختصاصي سلول، تعيين پروفايل miRNAهاي سلولي با تکيه بر تکنيک‌هاي بومي و تأييد شده و نيز طراحي و ساخت وکتورهاي اختصاصي بافت متمرکز شده است.
«کفاش» در پايان تصريح كرد: بهره‌گيري از تكنيك‌هاي مهندسي بافت و توليد بسترهاي نانومتري زيست تخريب‌پذير از موفقيت‌هاي سال گذشته اين مركز بود كه موفق به كشت و تكثير سلول‌هاي بنيادي و توليد بافت پوستي به‌منظور ترميم بافت‌هاي آسيب‌ديده شديم.

متن كامل خبر

 

محلول شکر معمولي بهترين منبع سوخت در پيل‌هاي سوختي زيستي!
26/03/1386
محققان دانشگاه «سنت لوييس» نوعي پيل سوختي زيستي ساخته‌اند كه مي‌تواند با هر منبع شكر كار كند و مدت زمان كار كردن آن نيز سه تا چهار برابر طولاني‌تر از يك باتري يون، ليتيم متداول است.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «دكتر شلي مينتر» الكتروشيميدان دانشگاه «سنت‌ لوييس» از جمله محققاني است كه از سال‌ها پيش به كار بر روي انواع پيل‌هاي سوختي زيستي در گستره‌ي وسيعي از سوخت‌ها از الكل تا روغن سويا پرداخته است.
وي در دويست و بيست و نهمين همايش ملي اين مجمع در سال 2005 از ساخت «بيوآند» با پايه‌ي «فروكتوز» كه با تثبيت «فروكتوز هيدروژن‌زدايي شده» بر غشاي «نفيوني» اصلاح شده با «تترابوتيل آلومينيوم برميد» ايجاد شده است خبر داده بود.
تحقيقات كنوني بر توسعه‌ي غشاهاي آب گريز «كيتوسان» براي تثبيت آنزيم متمركز است. «كيتوسان پلي ساكاريدي» تهيه شده از «كيتن» (عنصر كليدي در اسكلت بدن سخت‌پوستان)‌ است كه بنابر ادعاي «مينتر»، باتري‌هاي ساخت او پر قدرت‌ترين و طولاني مدت‌ترين باتري‌ها از اين دست هستند.
چنان‌چه اين باتري‌ها پس از انجام آزمون‌هاي بيش‌تر، نتايج قابل قبولي داشته باشند در طي 3 تا 5 سال آينده مي‌توانند تجاري شوند.
بنابراين گزارش، محققان پس از آزمايش باتري‌هاي مختلفي كه با گستره‌ي وسيعي از سوخت‌ها مثل: «شكر»، «نوشابه‌ي گاز رفته»، «مخلوط نوشيدني‌ها» و «صمغ درخت» كار مي‌كنند به اين نتيجه دست يافتند كه «شكر معمولي» (ساكاروز) محلول در آب بهترين منبع سوخت بوده و پيل‌هاي سوختي زيستي مي‌توانند در بسياري از كاربردهاي الكترونيكي قابل حمل مثل: رايانه‌ها، جايگزين باتري‌هاي يون، ليتيم شوند.
كارهاي آتي شامل تصحيح عملكرد باتري‌ها براي شرايط متفاوت محيطي مانند دماي بالا و افزايش طول عمر مفيد آن‌هاست كه بودجه‌ي اين تحقيقات توسط وزارت دفاع امريكا تأمين شده و دكتر «مينتر» نيز شركتي را جهت تجاري‌سازي پيل‌هاي سوختي زيستي بر پايه‌ي آنزيم و سوخت الكل تأسيس كرده است.

متن كامل خبر

 

توليد بمب‌هاي کثيف در ارتش امريکا!
24/03/1386
ارتش امريکا در پروژه‌اي غيراخلاقي بمب‌‌هايي توليد خواهد کرد که مکانيسم رفتاري نيروهاي دشمن را تغيير مي‌دهد.
به گزارش سايت سلامت نيوز به‌نقل از خبرگزاري مهر، پنتاگون تأييد کرده است که رهبران نظامي امريکا استفاده از تسليحات شيميايي براي هدف قرار دادن رفتارهاي انساني را مورد بررسي قرار داده بودند.
محققان تسليحاتي معتقدند که استفاده از چنين تسليحاتي، تأثيرهايي نظير شکل‌گيري احساسات غيراخلاقي در نيروهاي دشمن برجاي مي‌گذارد و موجب کشش آن‌ها به يکديگر به‌جاي فکر کردن به نبرد خواهد شد.
براساس گزارش خبرگزاري مهر كه از خبرگزاري آسوشيتدپرس نقل شده است: اين پروژه که به ادعاي محققان تسليحاتي امريکا و ارتش اين کشور مرگ‌بار نبوده و تنها اثراتي مخرب بر مکانيسم رفتاري افراد دارد با بودجه‌اي بالغ بر 5/7 ميليون دلار راه‌اندازي خواهد شد.
تحقيقات تکان‌دهنده‌ي يک گروه ديده‌بان در امريکا فاش کرده است که اين بمب‌ها حتي موجب گرايش نيروها و عناصر غيرخودي ديگر و رنج‌اور محيطي از جمله: حشرات گازگير، موش ها و حيوانات بزرگ به مواضع دشمن مي‌شود.

متن كامل خبر

 

روش جديدي براي پوشش دهي و جلوگيري از خوردگي آلياژهاي آهن با تلاش محققان دانشگاه صنعتي اميرکبير
23/03/1386
دانش‌آموخته‌ي دانشگاه صنعتي امير كبير موفق به طراحي روش جديد نفوذ در حالت جامد براي پوشش‌دهي و جلوگيري از خوردگي «فولاد» و «چدن» با «روي» شد كه عمر قطعات ساخته شده با اين آلياژها را چند برابر مي‌كند.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)،«عبدالخالق حسن‌زاده» فارغ‌التحصيل كارشناسي ارشد دانشكده‌ي مهندسي معدن و متالورژي دانشگاه صنعتي اميرکبير در تشريح اهميت اين طرح به محدوديت‌ها و مشکلات روش‌هاي كنوني در پوشش‌دهي فلزات پايه آهن مانند: «فولاد» و «چدن» از جمله آلايندگي محيط زيست، ضعف در پوشش‌دهي قطعات داراي منفذ و شيار و هم‌چنين عمر مفيد كم‌تر در مقايسه با روش جديد اشاره كرد و گفت: در اين شيوه كه نخستين بار در سال 2000 ميلادي ثبت شده پودر «روي» مخلوط با چند ماده كمكي ديگر در درجه حرارت معين و بدون نياز به ذوب شدن در سطوح فولاد نفوذ كرده و پوشش محافظ تشكيل مي‌شود.
وي افزود: پيچيدگي اين روش در تعيين ميزان مواد كمكي، حرارت مورد نياز و سرعت چرخش قطعات براي پوشش‌دهي به‌شمار مي‌رود.
«حسن‌زاده» با اشاره به آزمايش‌هاي انجام شده در اين پژوهش گفت: نرخ خوردگي در آهن پوشش داده شده با روش غوطه‌وري گرم «گالوانيزه» به‌طور متوسط 350 ميكرون است در حالي كه در نمونه‌ي به‌دست آمده اين ميزان به 15 ميكرون رسيده است.
وي گفت: در اين طرح، پوشش‌هايي با ضخامت 60 تا 95 ميكرون ايجاد شد و نتايج هم با استفاده از ميكروسكوپ نوري، ميكروسكوپ روبشي (STM) و هم‌چنين با كمك اشعه‌ي ايكس (XRD) بررسي و صحت‌سنجي شد.
به‌گفته‌ي اين محقق، با توجه به ضعف «فولاد» در برابر خوردگي، فلز «روي» كه در سطح فلز قرار مي‌گيرد خورده شده و محصولات خوردگي آن با تشكيل لايه‌اي متراكم و چسبنده، نفوذ خوردگي به «فولاد» را بسيار كُند مي‌كند.
وي در ادامه گفت: فلزاتي كه به روش جديد پوشش داده مي‌شوند از جمله در صنايع موتور و خودروسازي، مترو و راه‌آهن، صنايع دريايي، كشاورزي و باغباني و هم‌چنين ساخت بست‌ها، واشرها و قطعات ريز استفاده مي‌شوند که استفاده از اين قطعات در برخي صنايع از جمله خودروسازي به‌تدريج به‌صورت اجباري در مي‌آيد.

متن كامل خبر

 

موفقيت دانشمندان در ساخت پلاستيكي با قابليت خود ترميمي مكرر
22/03/1386
محققان موفق به ساخت پلاستيكي شده‌اند كه مي‌تواند پارگي‌ها و شكستگي‌هاي سطح خود را ترميم كند.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان «دانشگاه ايلينويز» در امريكا نوعي ماده‌ي جديد پليمري ساخته‌اند كه مي‌تواند در صورت آسيب ديدن به‌طور مكرر خود را ترميم كند.
به‌گفته‌ي محققان اين دستاورد، پيشرفت مهم و قابل‌توجهي در زمينه‌ي ساخت اعضا و اجزاي مورد استفاده در پيوندهاي پزشكي با قابليت خودترميمي و نيز ساخت هواپيماها يا فضاپيماهايي است كه مي‌توانند خود را تعمير كنند.
اين ماده هم‌چنين براي خنك كردن ريزپردازنده‌ها و مدارهاي الكترونيكي كاربرد دارد و راه را براي ساخت پوشش‌هاي پلاستيكي جديد كه توليدمثل مي‌كنند هموار خواهد كرد.
به‌گفته‌ي محققان با وجودي كه در گذشته نيز از اين قبيل مواد با قابليت خودترميمي چندين نمونه‌ي ساده‌تر ساخته شده است اما اين نمونه‌ي جديد منحصر به فرد بوده و اولين ماده‌اي است كه مي‌تواند بدون مداخله‌ي بيروني چندين بار خود را ترميم كند.

 

طراحي نرم‌افزار استايرن در پژوهشگاه صنعت نفت
20/03/1386
نرم‌افزار «استايرن» (Styrene)، جهت مدلسازي راكتور توليد «استايرن مونومر» از طريق فرايند Oxidative Reheat در پژوهشگاه صنعت نفت تهيه شد.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «مهندس صادق‌زاده» مسؤول تهيه‌ي نرم‌افراز فوق در اين خصوص گفت: «استايرن» از معروف‌ترين و ساده‌ترين مونومرهايي است كه در صنايع پتروشيمي براي توليد انواع محصولات لاستيكي و رزيني HIPS, EPS, PPS, SAN, ABC, SBR مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
وي افزود: نرم‌افزار مورد نظر در مدت چهار ماه با استفاده از تجربيات صنعتي همكاران مجتمع پتروشيمي تبريز تهيه و نهايتا براي بررسي دقت نرم‌افزار با نتايج تجربي واحد «استايرن مونومر» پتروشيمي تبريز مورد مقايسه قرار گرفت كه نتايج حاكي از دقت بالاي نرم‌افزار تهيه شده بود.
«صادق‌زاده» تأكيد كرد: از خصوصيات اين نرم‌افزار، قابليت اتصال آن به محيط HYSYS براي شبيه‌سازي ساير ادوات واحد نظير مبدل‌ها و برج‌هاي تقطير به‌كار گرفته شده، قابليت استفاده از آن براي تعيين متغيرهاي سينتيكي واكنش‌هاي توليد «استايرن مونومر» براي هر نوع كاتاليست تجاري به‌كار گرفته شده در اين زمينه و كاربري آن براي افزايش يا كاهش مقياس راكتورهاي اين فرايند مي‌باشد.
وي در پايان افزود: با انجام اندك تغييراتي مي‌توان از نرم‌افزار فوق براي شبيه‌سازي فرايندهاي توليد «استايرن مونومر» از طريق ساير فرايندهاي متداول نظير: هيدروژن‌گيري آدياباتيك و ايزوترمال از «اتيلن بنزن» نيز استفاده نمود.

متن كامل خبر

 

نصب و تست پيل سوختي با سوخت پروپان در آلاسكا
18/03/1386
آزمايشگاه توسعه‌ي فناوري انرژي در دانشگاه «فيربانكس» (Fairbanks) آلاسكا (AETDL) تست‌هاي ميداني نمونه ي نخست پيل سوختي با سوخت پروپان را با موفقيت به‌اتمام رساند.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين پيل سوختي توسط شركت امريكايي «آكومنتريكس» (Acumentrics) ساخته شده و در بخش خدمات پارك ملي در مركز بازديدكنندگان Exit Glacier (رودخانه‌ي يخي) نصب شده و بيش از 1100 ساعت بدون تنزل در بازدهي كار كرده است.
انجام تست در مركز بازديدكنندگان به‌دلايلي از جمله مناسب بودن پروپان نسبت به هيدروژن و گاز طبيعي به‌لحاظ حمل و نقل و كاربري براي نواحي دور از شبكه و انجام تست‌ها در شرايط واقعي، سيستم پيل سوختي خروجي خود را با نوسانات تقاضاي انرژي در مركز بازديد كنندگان تنظيم مي‌‌کند.
بر‌اساس اين گزارش، «دنيس ويتمر» مدير «آزمايشگاه توسعه‌ي فناوري انرژي» (AETDL) اظهار كرد: پيل سوختي «آكومنتريكس» (Acumentrics) انرژي كمي توليد مي‌كند و يك مولد ديزلي پربازده مي‌تواند صد كيلووات برق توليد كند كه اين ميزان صد برابر نياز يك خانه‌ي كوچك و يا برج مخابرات است. اكنون ما فناوري ساده و پربازدهي با توان يك كيلووات داريم.
«ويتمر» با اشاره به اين‌كه پيل سوختي علاوه بر تأمين الكتريسيته، گرماي مورد نياز را در طول زمان تست خود تأمين مي‌كند ‌اظهار داشت: پيل سوختي هنوز به‌صورت تجاري درنيامده است ولي به هر حال تست موفقيت‌اميز آن در Exit Glacier نمايشگر سرعت پيشرفت آن است.
بنابراين گزارش، تست پيل سوختي در اين مركز‌ نتيجه‌ي همكاري بخش خدمات پارك و دانشگاه «فيربانكس» (Fairbanks) بوده و وزارت انرژي امريكا و شركت «آكومنتريكس» (Acumentrics) از جمله تأمين‌كنندگان مالي اين پروژه بودند.

متن كامل خبر

 

تشكيل انجمن مخترعين كشور
12/03/1386
«انجمن مخترعين كشور» با تصويب و تأييد اساس‌نامه در وزارت كشور و اخذ مجوزهاي لازم فعاليت رسمي خود را آغاز كرد.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، «حسين سعيدي» قائم‌مقام اين انجمن گفت: در اولين جلسه‌ي رسمي انجمن، مهندس «محمدرضا رضاپور» به‌عنوان دبير كل انجمن منصوب شدند و انجمن فعاليت رسمي خود را آغاز كرد.
وي توجه هرچه بيش‌تر دولت به مخترعان و كمك بيش‌تر به آنان را خواستار شد و افزود: اين انجمن با توجه به وضعيت نامطلوب مخترعان كشور، عدم حمايت جدي دستگاه‌هاي دولتي، مشخص نبودن متولي حمايت از مخترعان و ناشناخته ماندن اختراعات آنان تأسيس شده است.
«سعيدي» در ادامه اظهار داشت: اين انجمن با هدف ارائه‌ي راه‌كارهاي مناسب و كمك به مخترعان جهت تبديل تحقيقات و اختراعات به محصول و برقراري ارتباط و تعامل ميان انجمن با ساير تشكل‌هاي علمي، صنعتي و سازمان‌هاي دولتي و غيردولتي و هم‌چنين شناسايي و حمايت از مخترعين جوان و گمنام تشكيل شده است.
وي درباره‌ي ساير اهداف اين انجمن گفت: انتشار نشريه و ايجاد سايت اينترنتي و بانك اطلاعاتي مخترعين از ديگر اهداف انجمن خواهد بود. انجمن سعي خواهد كرد با ارائه‌ي طرح‌ها و پيشنهادها و راه‌كارهاي علمي تخصصي به نوسازي صنايع كشور كمك کند.
علاقه‌مندان و مخترعان جهت عضويت در اين انجمن و كسب اطلاعات بيش‌تر مي‌توانند به‌نشاني اينترنتي اين انجمن به‌نشاني www.iia.ir و يا به‌نشاني: تهران، خيابان ايران‌شهر جنوبي، پلاك 71 مراجعه کنند.

متن كامل خبر

 

ميزباني شيراز از دومين كنگره‌ي بين‌المللي بيوشيمي و بيولوژي مولكولي ايران هم‌زمان با نهمين کنگره‌ي بيوشيمي ايران در آبان 1386
12/03/1386
نهمين كنگره‌ي بيوشيمي ايران و دومين كنگره‌ي بين‌المللي بيوشيمي و بيولوژي مولكولي هفتم آبان 1386 در دانشگاه علوم پزشكي شيراز برگزار مي‌شود.
به‌گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، «دكتر سيد محمد باقر تابعي» دبير نهمين كنگره‌ي بيوشيمي ايران اظهار کرد: هدف اين كنگره ارائه‌ي آخرين تحقيقات و پيشرفت‌هاي نوين در زمينه‌ي بيوشيمي و بيومولكولي و موضوع‌هاي وابسته به آن است و زمينه‌ي مساعدي براي تبادل‌نظر صاحب‌نظران و پژوهشگران جوان فراهم مي‌شود.
وي افزود: برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي در زمينه‌ي تكنيك‌هاي جديد، معرفي پيش‌كسوتان اين علم، برپايي نمايشگاه محصولات، ارائه‌ي مقاله‌هاي برتر، ايجاد دوره‌هاي بازاموزي براي دست‌اندركاران علوم آزمايشگاهي و برگزاري پانل‌هاي علمي مختلف از جمله برنامه‌هاي اين كنگره است كه اميدوارم ‌١٥ تا ‌٢٠ امتياز براي اين كنگره در نظر بگيريم.
«دكتر تابعي» در بيان موضوع‌هاي اصلي اين کنگره به «بيوشيمي باليني» شامل: خطاهاي وراثتي متابوليك، آنزيم‌شناسي باليني، اختلالات هورموني، عناصر كمياب، رشته‌هاي نوين در تشخيص و درمان بيماري‌ها، بيوشيمي پايه شامل آنزيم‌شناسي، رابطه‌ي ساختار با فعاليت بيوماركر و مولكول‌ها، بيوشيمي فيزيك، روش‌هاي نوين بيوشيميايي، بيوشيميايي گياهي، بيوشيمي اعصاب، بيوشيمي ميكروارگانيسم و انگل‌ها، متابوليسم و تغذيه و نيز «بيولوژي سلولي مولكولي» شامل: مهندسي پروتئين، مهندسي ژنتيك، روش‌هاي تشخيص مولكول‌هاي نوين، بيوتكنولوژي، بيوانفورماتيك، نانوتكنولوژي، سيگنالينگ و سرطان اشاره كرد.
وي در پايان با بيان اين‌که مهلت ارسال مقاله‌ها به دبيرخانه‌ي کنگره تا پايان تير 1386 است، خاطرنشان کرد: انجمن بيوشيمي ايران، معاونت تحقيقات و فناوري و معاونت غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، انستيتو پاستور، مؤسسه‌ي سرم‌سازي رازي و ساير مؤسسات وابسته در برگزاري اين كنگره همكاري كرده‌اند.
گفتني است علاقه‌مندان مي‌توانند براي كسب اطلاعات بيش‌تر در اين زمينه به‌نشاني الکترونيکي ذيل مراجعه يا با شماره تلفن ‌٢٣٤٩٦١٠-‌٠٧١١ تماس بگيرند:
http://www.biochemiran.com/congress9

متن كامل خبر

 

کشف عنصر صد و دوازدهم شیمیایی
19/02/1386
با انجام آزمایش سنتز هسته ای که محصول آن تنها دو اتم از عنصر صد و دوازدهم بوده است دانشمندان فهمیدند که خواص شیمیایی عنصر فوق سنگین محصول شبیه عنصر جیوه است که در جدول تناوبی در بالای آن قرار دارد.
به گزارش سایت www.pubs.asc.org به دلیل «اثر نسبیتی» (Relativistic Effect) پیش بینی ساختارهای اوربیتال الکترون «آکتینیدهای واسطه» (Transactinid) بحث برانگیز است. این اصطلاح به انتقال انرژی اطلاق می شود که ناشی از تأثیر شدت بالای بار مثبت هسته (ی این عنصرسنگین) بر روی الکترون هایی که دور هسته می چرخند.
نیروی ناشی از شدت بالای بار مثبت هسته می تواند آرایش اوربیتال های والانس اتم را تغییر دهد بنابراین به ندرت می توان عنصری را در جدول تناوبی پیدا کرد که بتوان ساختار الکترونی عنصر صد و دوازدهم را با خواص شیمیایی آن مقایسه کرد.
در مورد عنصر صد و دوازدهم می توان گفت: با توجه به عدد اتمی آن، در گروه دوازدهم با عناصر روی، کادمیم و جیوه قرار دارد. در گذشته محققان به طور تئوری نشان دادند که عنصر صد و دوازدهم باید رفتارهای شیمیایی عناصر گروه دوازده را از خود نشان دهد. اگرچه دیگر تحقیقات پیش بینی کردند که عنصر صد و دوازدهم رفتاری شبیه گازهای نجیب (بی اثر) گروه هجدهم مثل رادون را از خود نشان می دهد.
در حال حاضر تیمی بیست و پنج نفره از محققانی از سوئیس، روسیه و لهستان گزارشی داده اند که نشان داده «آکتینیدهای واسطه» (Transactinide) رفتاری مشابه جیوه در گروه دوازده را از خود نشان می دهند. این گزارش از مقایسه ی مستقیم و تجربی فراریت و کشش سطحی عنصر صد و دوازدهم با جیوه و رادون به دست آمده است.
دو اتم عنصر صد و دوازدهم توسط «رابرت ایچلر» (Robert Eichler) از مؤسسه ی «پائول شریر» (Paul Scherrer)، «ویلیژن» (Villigen)، سوئیس و همکارانی از مؤسسه ی «تحقیقات هسته ای» (Joint Institute For Nuclear Research)، «دابنا» (Dubna) روسیه به این صورت ساخته شدند که با باریکه ای از ذرات کلسیم ( با عدد اتمی 48) به پلاتونیوم (با عدد اتمی 242) _که در «نئودیمیوم اکسید» (Nd2O3) معلق بود_ ساطع شد. همان گونه که هسته ی رادیواکتیوهای رادون و جیوه تولید می شوند. بدین ترتیب ذرات عنصر صد و دوازدهم به دست آمده در جریانی از گاز به سمت آشکار سازهای با پوشش طلا و تحت شرایط دمای کنترل شده هدایت می شوند.
تیم تحقیقاتی کشف کردند که از آنجایی که این عنصر نرم و فرار است و به راحتی با طلا پیوند برقرار می کند نسبت به رادون شباهت بیشتری به جیوه. فقط با کشف دو اتم «آکتینید واسطه» معلوم نیست که بتوان مایعی پایدار شبیه جیوه ایجاد کرد.
تیم تحقیقاتی اضافه کردند که طول عمر این دو اتم نسبتاً طولانی است (چند ثانیه در مقایسه با بقیه اتم ها که کمتر از یک ثانیه است). این امر شاهدی است بر وجود منطقه ی استحکام در نمودار هسته ی اتم ها که شامل هسته ای فوق سنگین است بنابراین پیش بینی می شود این اتم به طور ویژه پایدار باشد.

متن كامل خبر

 
 
آرشيو اخبار
   
<<صفحه قبل  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] صفحه بعد>>
افراد آنلاين: 136    بازديد امروز: 3    كل بازديدها: 85311
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما