<<صفحه قبل [1] [2] [3] [4] [5] [6] صفحه بعد>>
                   

آينده‌ي روشن منابع نوري نانومقياس
14/05/1386
يک منبع نور نانومقياس سازگار با بدن که قابليت نشر نور مرئي منسجم را دارد، توسط تيمي از محققان در آزمايشگاه ملي «لورنس» برکلي وزارت انرژي آمريکا و دانشگاه کاليفرنياي برکلي ساخته شد.
به گزارش ايسنا، از ميان کاربردهاي بسيار زياد اين منبع نوري نانومقياس در آينده مي‌توان به آندوسکوپي درون سلول و اشکال ديگري از تصويربرداري‌هاي زيستي زير طول موج نور مرئي، مدارات مجتمع براي فناوري نانوفوتونيک، و روش‌هاي جديد و پيشرفته‌ي رمزنگاري رايانه‌اي اشاره کرد.
«پيدونگ يونگ» استاد شيمي و يکي از محققان اصلي اين پروژه مي‌گويد: ما توانسته‌ايم با استفاده از نانوسيم‌هاي منفرد اولين منبع نوري پيوسته‌ي قابل تنظيم بدون الکترود را توليد کنيم.
او مي‌افزايد: ما همچنين ثابت کرده‌ايم که امکان به‌دام انداختن و دستکاري نانوسيم‌ها با استفاده از انبرک‌هاي نوري وجود دارد؛ اين قابليت نه تنها براي تصويربرداري زيستي، بلکه براي اتصال مدارات «نانوفوتونيکي» ضروري مي‌باشد.
«جان ليفارت» يکي ديگر از محققان اصلي اين پروژه مي‌گويد: «اين منبع نور نانوسيمي شبيه داشتن يک نور کوچک است که مي‌توانيم به‌طور بالقوه يک سلول را توسط آن روبش نموده و در عين حالي که اين منبع نوري به‌طور فيزيکي با سلول برهمکنش دارد، آن را به تصوير بکشيم.
در مقاله‌اي که توسط اين محققان در مجله‌ي «نيچر» (Nature) منتشر شده است، روشي توصيف شده است که در آن «نانوسيم‌هاي نيوبات پتاسيم» در يک محلول آبي داغ ويژه سنتز شده و با استفاده از ماوراي صوت جداسازي شدند.
اين «نانوسيم‌ها» از نظر شکل بسيار يکنواخت بوده، و با وجودي که قطر آنها حدود 50 نانومتر است، چندين ميکرون طول دارند.
به گزارش ستاد ويژه‌ي توسعه‌ي فناوري نانو، يک تابش ليزر مادون قرمز براي ايجاد يک تله‌ي نوري مورد استفاده قرار گرفت. اين تله امکان گرفتن و دستکاري نانوسيم‌ها را ايجاد مي‌کند. به‌دليل ويژگي‌هاي نوري منحصر به فرد «نيوبات پتاسيم»، اين تابش ليزري همچنين به‌عنوان يک پمپ نوري عمل کرده و باعث شد «نانوسيم‌ها» نور مرئي با رنگ‌هاي قابل تنظيم از خود نشر كنند.
«ليفارت» مي‌گويد: در ميکروسکوپ‌ها قانون کلي همواره اين بوده است که شما بتوانيد به يک شيء نگاه کنيد يا آن را لمس كنيد. با فناوري جديدي منبع نور نانوسيمي اين دو قابليت در يک ابزار باهم ترکيب شده‌اند. اين توانايي باعث مي‌شود شما بتوانيد در عين نگاه کردن به يک شيء، آن را دستکاري کنيد.

متن كامل خبر

 

موفقيت پژوهشگران دانشگاه سيستان و بلوچستان به توليد نانوکاتاليست‌هاي آهن - نيکل
10/05/1386
پژوهشگران دانشگاه سيستان و بلوچستان به ساخت نانو کاتاليست‌هاي آهن - نيکل به روش «هم‌رسوبي» موفق شدند.
به گزارش ايسنا، دکتر «عبدالمحمود داورپناه»، عضو هيأت علمي دانشگاه سيستان و بلوچستان با اعلام اين مطلب گفت: مطالعه‌ي خواص فيزيکي و مغناطيسي اين مواد نشان داد که خاصيت مغناطيسي اين نانو ذرات نسبت به مقياس عادي از حالت فرومغناطيس به ابرپارامغناطيس تغيير يافته است.
وي خاطرنشان كرد: سطح زير منحني «هيسترزيس نانو ذرات توليدي» با کاهش ابعاد ذرات کوچک و کوچك‌تر مي‌شود که اين موضوع نشان‌دهنده افزايش خاصيت ابرپارامغناطيسي اين مواد است.
گفتني است، تحقيقات اين طرح با همكاري «علي اکبر ميرزايي» و دکتر «عبدالمحمود داورپناه» استاد دانشگاه سيستان و بلوچستان، «مصطفي فيضي» و «محسن سرگزي» انجام شده است.

متن كامل خبر

 

پايان سي و نهمين المپياد جهاني شيمي در مسكو
02/05/1386
سي و نهمين المپياد جهاني شيمي در «مسكو» طي مراسمي و با اعطاي پرچم آن به نماينده‌ي «بوداپست» پايتخت مجارستان -ميزبان دوره‌ي آينده‌ي اين رقابت‌ها- به پايان رسيد.
به گزارش ايرنا، مراسم اختتاميه‌ي اين المپياد دوشنبه 1 مرداد 1386 در سالن تشريفات دانشگاه دولتي مسكو «لومونوسف» با حضور شخصيت‌هاي سياسي و علمي روسيه از جمله «دميتري مدوديف» معاون نخست وزير و «ويكتور سادوونيچي» رئيس دانشگاه دولتي مسكو برگزار شد.
«مدوديف» طي سخناني، علم شيمي را از مهم‌ترين علوم براي توسعه‌ي بشريت خواند كه براي هر كشوري لازم است.
معاون نخست وزير روسيه با تأكيد بر اهميت تكميل ساختار آموزشي اين كشور گفت: المپياد جهاني شيمي مسكو با حمايت دولت روسيه و در چارچوب طرح‌هاي ملي آموزشي برگزار شد.
سي و نهمين المپياد جهاني شيمي به‌مدت يك هفته در دانشگاه دولتي مسكو جريان داشت و در آن ‪ ۶۸ ‬تيم دانشجويي از ايران، روسيه، ژاپن، پاكستان، ايتاليا، ايرلند، مجارستان، عربستان، ارمنستان، مصر، سوئد، سوييس، تاجيكستان و آمريكا با يكديگر رقابت كردند.
«مانفرد كرشباومر» رئيس هيأت بين‌المللي داوران نيز با قدرداني از روسيه به‌خاطر برگزاري المپياد جهاني شيمي در سطح عالي گفت: اين به‌خاطر مقام پيشروي روسيه در علم شيمي در جهان است.
در ادامه‌ي مراسم ديپلم‌هاي افتخار و مدال‌هاي نفرهاي برنده توزيع شد و در فاصله‌ي اعطاي جوايز به هر گروه از برندگان، نوازندگان اپراي روسي يا قطعات موسيقي اجرا مي‌كردند كه با استقبال حاضران روبرو شد.
تيم دانش‌اموزان ايراني دراين المپياد يك مدال طلا، يك نقره، يك برنز و نيز ديپلم افتخار دريافت كردند.
در پايان اين مراسم «والري لونين» رئيس دانشكده‌ي شيمي دانشگاه دولتي مسكو كه رياست المپياد جهاني شيمي مسكو را برعهده داشت پرچم المپياد را به نماينده‌ي «بوداپست» ميزبان دوره‌ي آينده‌ي اين رقابت‌هاي علمي تحويل داد.
پايتخت روسيه در تاريخ ۴۰ ‬ساله‌ي المپياد جهاني شيمي دو بار در سالهاي 1351 (۱۹۷۲ ميلادي) ‬و 1375 (۱۹۹۶ ميلادي) ‬نيز ميزبان اين المپياد بوده است.

متن كامل خبر

 

كسب مقام دهم جهان توسط تيم المپياد شيمي ايران با كسب سه مدال و يك ديپلم افتخار
02/05/1386
تيم چهار نفره‌ي المپياد شيمي ايران در سي و نهمين دوره‌ي المپياد جهاني شيمي در روسيه با كسب سه مدال طلا، نقره و برنز و يك ديپلم افتخار در رتبه‌ي دهم جهان قرار گرفت.
به گزارش ايسنا، سي و نهمين مسابقه‌هاي المپياد جهاني شيمي از 24 تير تا 2 مردادماه (15 تا 24 جولاي) در دانشگاه ايالتي مسکو برگزار شد.
«شبنم شريف زاده»، «اميرهادي کامکار آملي»، «احسان شعباني» و «کاوه متين خو» اعضاي تيم ملي المپياد شيمي جمهوري در اين دوره از رقابت‌ها بودند.
گفتني است، اعضاي تيم المپياد شيمي جمهوري اسلامي ايران سال گذشته در سي و هشتمين المپياد دانش‌اموزي شيمي نيز که در شهر«جيونگ‌سان» كره‌ي جنوبي برگزار شد با كسب دو مدال نقره و دو مدال برنز در جايگاه دهم جهان قرار گرفتند.
تيم المپياد شيمي ايران شامگاه سه‌شنبه 2 تير 1386 از طريق فرودگاه مهرآباد به كشور بازمي‌گردند

متن كامل خبر

 

آغاز سي و نهمين المپياد جهاني شيمي در مسکو با حضور تيم ايران
24/04/1386
سي و نهمين المپياد جهاني شيمي با حضور تيم دانش امورزي ايران در روسيه آغاز شد.
به گزارش ايسنا، «سي و نهمين مسابقه ها المپياد جهاني شيمي» از 24 تير تا 2 مردادماه (15 تا 24 جولاي) در دانشگاه «ايالتي مسکو» برگزار مي شود.
«شبنم شريف زاده»، «اميرهادي کامکار آملي»، «احسان شعباني» و «کاوه متين خو» به عنوان اعضاي تيم ملي المپياد شيمي ایران در اين دوره از رقابت ها شنبه 23 تیر به محل مسابقه ها اعزام شدند.
اعضاي تيم المپياد شيمي جمهوري اسلامي ايران سال گذشته در سي و هشتمين المپياد دانش‌اموزي شيمي که در شهر «جيونگ‌سان» كره جنوبي برگزار شد با كسب دو مدال نقره و دو مدال برنز در جايگاه دهم جهان قرار گرفتند.

متن كامل خبر

 

شركت شيميدانان ايراني در المپياد جهاني شيمي در مسكو
23/04/1386
سي و نهمين المپياد جهاني شيمي با حضور تيمي از جمهوري اسلامي ايران روز يكشنبه 24 تیر 1386 در مسكو آغاز به‌كار خواهد كرد.
به‌گزارش ایرنا، اين المپياد را دانشكده‌ي شيمي دانشگاه دولتي «مسكو» با حمايت دولت و وزارت آموزش و علوم روسيه برگزار مي‌كند.
در المپياد جهاني شيمي مسكو بيش از ‪ ۲۷۰‬نفر از ‪ ۶۸‬كشور ازجمله روسيه، ايران، ژاپن، پاكستان، ايتاليا، ايرلند، مجارستان، عربستان، ارمنستان، مصر، سوئد، سوييس، كوبا، تاجيكستان، آمريكا، قبرس و روماني شركت دارند.
از هر كشور يك تيم چهار نفره در اين المپياد شركت خواهد كرد.
المپياد جهاني شيمي مسكو‪ ۱۰‬روز ادامه خواهد داشت.
نخستين دوره ی المپياد جهاني شيمي در سال 1347 ( ۱۹۶۸ میلادی) ‬در كشور «چكسلواكي» برگزار شد و در تاريخ ‪ ۴۰‬ساله ی آن مسكو دو بار در سالهاي ‪ ۱۹۷۲‬و ‪ ۱۹۹۶ ‬ميزبان اين المپياد بوده است.

متن كامل خبر

 

تولید برق از هیدروژن دور ریز کارخانه‌ی شیمیایی
08/04/1386
شرکت پیل سوختی «نوورا» (Nuvera) یک سیستم پیل سوختی «فورزا» (Forza) با توان خالص 125 کیلو وات را به شرکت ابتکارات «ساکر داوی» (Sacre-Davey) در ایالت «بریتیش کلمبیا» برای استفاده از پروژه‌ی به‌کارگیری «هیدروژن دور ریز» (IWHVP) ارسال کرد.

به‌گزارش ایسنا، این سیستم پیل سوختی یکی از سیستم‌های پیل سوختی هیدروژنی شرکت «نوورا» (Nuvera) در اندازه‌ی بزرگ محسوب می‌شود که این محصول بسته به بارگذاری سیستم، قابلیت افزایش مقیاس را دارد و هیدروژن اضافی واحدهای فراورشی شیمیایی را به جریان مستقیم برق تبدیل می‌کند.
برق تولیدی آن می‌تواند برای کاهش هزینه‌های انرژی در همان کارخانه مورد استفاده قرار گیرد و این سیستم قابلیت افزایش ظرفیت تا چند مگاوات را داشته و جریان الکتریسته را بدون آلودگی و به‌صورت موازی با چرخه‌ی موجود برای تولید جریان مستقیم برق تولید می‌کند.

این شرکت و شریک بازاریاب آن - که یکی از پیشتازان جهانی در طراحی و به کارگیری واحدهای صنعتی الکتروشیمیایی می‌باشد - پیل سوختی «فورزا» (Forza) را برای صنایع فراورش شیمیایی توسعه داده‌اند.

مدیر اجرای امور بازاریابی این شرکت، نصب این پیل سوختی را دومین آزمایش برای ارزیابی عملکرد این واحد عملیاتی در شرایط جهان واقعی و استفاده از هیدروژن به‌عنوان محصول جانبی یک واحد شیمایی دانست و تکمیل این پروژه را مرحله ی مهمی در استفاده تجاری «فورزا» (Forza) در صنایع شیمیایی قلمداد کرد.

«هیدروژن دور ریز» (IWHUP) پروژه‌ای چندمنظوره است که اوایل سال 1387 (2008 میلادی) اجرایی خواهد شد و ضمن مصرف «هیدروژن دورریز» به‌ترویج استفاده از هیدروژن برای توسعه ی زیرساخت آن کمک می‌کند.

متن كامل خبر

 

عضويت جمهوري اسلامي ايران در شورای اجرایی کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی
06/04/1386
جمهوری اسلامی ایران به عضویت شورای اجرایی کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی انتخاب شد.

به‌گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر «وحید چگینی» رئیس «مرکز اقیانوس‌شناسی» در انتخاباتی که روز یکشنبه سوم تیر 1386 در مقر سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در پاریس برگزار شد به‌نمایندگی از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران به عضویت «شورای اجرای کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی یونسکو» انتخاب شد.

«کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی» (IOC) که از جمله نهادهای تخصصی زیرمجموعه‌ی یونسکو می‌باشد، معتبرترین سازمان «بین‌المللی بین دولتی» در حوزه‌ی اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود که در سال 1339 (1960میلادی) تأسیس شده و در حال حاضر 136 دولت عضو آن هستند.

ساختار کمیسیون «بین‌الدول اقیانوس‌شناسی» مرکب از مجمع، شورای اجرایی، دبیرخانه و بخش‌های تخصصی می‌باشد.

«شورای اجرایی» بازوی اجرایی کمیسیون محسوب می‌شود که وظیفه‌ی اجرای تصمیمات مجمع، راهبری فعالیت‌های کمیسیون و دبیرخانه را برعهده دارد.

از این حیث شورای اجرایی کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی مهم‌ترین نهاد اجرایی ذیل این کمیسیون محسوب می‌شود.

شورای اجرایی کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی دارای 40 کرسی می‌باشد که دولت‌های عضو براساس گروه‌بندی جغرافیایی و به‌مدت دو سال توسط مجمع انتخاب می‌شوند.

انتخاب دولت جمهوری اسلامی ایران به عضویت شورای اجرایی کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی در پی هماهنگی‌ها و رایزنی‌های انجام شده از سوی مرکز اقیانوس‌شناسی، کمیسیون ملی یونسکو در جمهوری اسلامی ایران، نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در یونسکو و وزارت امور خارجه‌ی جمهوری اسلامی ایران قبل و حین برگزاری بیست و چهارمین نشست کمیسیون بین‌الدول اقیانوس‌شناسی - که از تاریخ 18 خرداد تا هفتم تیر 1386 در مقر یونسکو در پاریس در حال برگزاری است - صورت می‌گیرد.

متن كامل خبر

 

عضويت جمهوري اسلامي ايران در شوراي اجرايي كميسيون بين‌الدول اقيانوس‌شناسي
06/04/1386
جمهوري اسلامي ايران به عضويت شوراي اجرايي كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي انتخاب شد.
به گزارش ايسنا دكتر وحيد چگيني رئيس «مركز اقيانوس شناسي» در انتخاباتي كه روز يكشنبه سوم تيرماه جاري در مقر سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد (يونسكو) در پاريس برگزار شد به نمايندگي از سوي دولت جمهوري اسلامي ايران به عضويت «شوراي اجراي كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي يونسكو» انتخاب شد.
«كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي» (IOC) كه از جمله نهادهاي تخصصي زير مجموعه ی يونسكو مي‌باشد، معتبرترين سازمان «بين المللي بين دولتي» در حوزه ی اقيانوس شناسي محسوب مي‌شود كه در سال 1339 )1960میلادی( تاسيس شده و در حال حاضر 136 دولت عضو آن هستند.
ساختار كميسيون «بين الدول اقيانوس شناسي» مركب از مجمع، شوراي اجرايي، دبيرخانه و بخش هاي تخصصي مي‌باشد.
«شوراي اجرايي» بازوي اجرايي كميسيون محسوب مي‌شود كه وظيفه ی اجراي تصميمات مجمع، راهبري فعاليت هاي كميسيون و دبيرخانه را برعهده دارد.
از اين حيث شوراي اجرايي كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي مهمترين نهاد اجرايي ذيل اين كميسيون محسوب مي‌شود.
شوراي اجرايي كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي داراي 40 كرسي مي‌باشد كه دولت هاي عضو بر اساس گروه بندي جغرافيايي و به مدت دو سال توسط مجمع انتخاب مي‌شوند.
انتخاب دولت جمهوري اسلامي ايران به عضويت شوراي اجرايي كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي در پي هماهنگي ها و رايزني هاي انجام شده از سوي مركز اقيانوس شناسي، كميسيون ملي يونسكو در جمهوري اسلامي ايران، نمايندگي دائم جمهوري اسلامي ايران در يونسكو و وزارت امور خارجه ی جمهوري اسلامي ايران قبل و حين برگزاري بيست و چهارمين نشست كميسيون بين الدول اقيانوس شناسي كه از تاريخ 18 خرداد تا هفتم تير ماه سال جاري در مقر يونسكو در پاريس در حال برگزاري است، صورت مي‌گيرد.

متن كامل خبر

 

اعلام اسامي پذيرفته‌شدگان آزمون مرحله‌ي دوم هفدهمين المپياد شيمي كشور در سال 1386-1385 توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان
02/04/1386
برندگان مرحله‌ي دوم هفدهمين المپياد شيمي كشور اعلام شد.
به‌گزارش باشگاه دانش‌پژوهان جوان، علاقه‌مندان براي اطلاع از اسامي پذيرفته‌شدگان آزمون مرحله‌ي دوم هفدهمين المپياد شيمي كشور در سال 1386-1385 مي‌توانند به‌نشاني ذيل مراجعه فرمايند:
http://www.ysc.ac.ir/news/fileNews_177.pdf

متن كامل خبر

 
 
آرشيو اخبار
   
<<صفحه قبل [1] [2] [3] [4] [5] [6] صفحه بعد>>
افراد آنلاين: 44    بازديد امروز: 3    كل بازديدها: 85240
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما