جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [205] [206] [207] [208] [209] [210] [211] [212] [213] [214] [215] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  حسین
   
تاريخ سوال:  22/07/1386
سوال:  تمام ذرات ریز اتمی را بیان کنید
     
تاريخ پاسخ:  22/07/1386 
پاسخ :  حسین جان سئوالت رو تو بخش شیمی مطرح کن.
   
   
 نام:  حسین
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  قطر موی انسان چگونه اندازه گرفته می شود
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  حسین جان با میکروسکوپ نوری می‌تونیم قطر مو رو اندازه بگیریم.
   
   
 نام:  الهام کرمی
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  چرا درموردایمنی فعال وغیر فعال چیزی نمی نویسید.
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  الهام جان! شما که نپرسیدید تا ما جواب بدیم. اینم جواب شما: افرادی که به یک بیماری واگیر مبتلا می‌شوند معمولا از ابتلای مجدد به ان ایمنی پیدا می‌کنند زیرا بدن آنها پادتن آن بیماری را ساخته است. این نوع ایمنی که پس از ابتلای مجدد به بیماری واگیر و بهبودی ازان به وجود می‌اید ایمنی فعال است و واکسن نوعی ایمنی فعال ایجاد می‌کند. در مقابل، اگر پادتن توسط فرد یا موجود دیگری ساخته شده و در بدن بیمار قرار بگیرد به آن ایمنی غیرفعال گویند. سرم ایمنی غیر‌فعال ایجاد می‌کند زیرا میکروب را به جاندار قوی‌تر (مانند اسب زده) و پادتنی راکه تولید میکند را به صورت سرم به بدن بیمار زده تا از مرگ نجات یابد در واقع چون پادتن را بدن فرد نساخته به همین دلیل به آن ایمنی غیر فعال می‌گویند.
   
   
 نام:  رضا
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  نظر ابو علی سینا درباره ی نظریه ی خلق الساعه
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  رضا جان!‌ احتمالا موافق بوده چون مخالف این نظریه تو چند صده‌ی اخیر مطرح شده.
   
   
 نام:  هانیه سادات کطائیان
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  چرا استحوان اندامی زنده است؟
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  هانیه جان! خوب چون دارای سلول‌های زنده هستند که کار استخوان‌سازی و خون‌سازی رو انجام می‌دن و ... دقیقا بگو چه چیزی برات مبهمه؟
   
   
 نام:  هانیه سادات کطائیان
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  با توجه به اینکه میدانیم آب در دمای 0 تا 4 درجه ی سانتی گراد که به حالت جامد قرار دارد به جای انقباض منبسط می شود مولکولهای آب چه ویژگی خاصی دارند که به چنین حالتی تبدیل می شوند؟ ممنون
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  هانیه جان سئوالت رو در بخش شیمی مطرح کن.
   
   
 نام:  موسی
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  نظریه پیدایش خود به خودی ماده زنده از ماده غیر زنده (نظریه لویی پاستور و فرانچسکوردی در این باره )
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  ردی اولین کسی بود که نظریه خلق‌الساعه (ایجاد خود به خود) رو رد کرد. بعدها پاستور با آزمایش‌های خود نظر ردی رو تایید کرد! قرن ها تصور می‌شد که حیات خود به خود از ماده مرده مثل گوشت در حال فساد به وجود می‌یاد. پاستور در عوض عقیده داشت که آنچه که ما می بینیم در واقع آثار ناشی از میکروب های غیرقابل دیدن یا به اصطلاح ژرم در هواست. او برای اثبات نظر خودش لوله‌های آزمایش رو پر از شیره گوشت پخته و جوشیده شده کرد که هریک تنها از طریق لوله ای به شکل S با هوای بیرون رابطه داشت. برطبق نظریه "پیدایش خود به خودی حیات" این اتفاق باید پس از مدت کوتاهی به شکلی معجزه آسا رخ دهد. ولی پس از ماه‌ها انتظار چنین اتفاقی رخ نداد. این نتیجه برای پاستور کاملاً قابل انتظار بود. جوشاندن موجب کشته شدن همه‌ی باکتری‌های موجود در شیره گوشت شد و ژرم‌های جدید نیز به دلیل دهانه های لوله ای S مانند نتوانستند خود را به آنجا برسانند. طرفداران پیدایش خود به خودی حیات کوشیدند با این ادعا که جوشاندن به هر صورت و به هر نحوی «نیروی حیاتی» اسرارآمیز را از بین برده، موضوع را منحرف کنند. پاستور برای پاسخ به اونا بعضی از دهانه‌های شیشه ای S شکل را شکست و منتظر ماند. بر طبق نظریه پیدایش خود به خودی حیات هیچ اتفاقی نباید می‌افتاد چون نیروی حیات مرده بود. ولی شیره گوشت به تدریج کدر شد چون مانعی بر سر راه میکروب ها برای رسیدن به محتویات درون لوله های آزمایش نبود. پاستور ثابت کرد که نیروی حیات در واقع افسانه‌ای بیش نیست. از سوی دیگر آزمایش وی مشخص کننده‌ی قدرت میکروب‌های غیرقابل دیدن نیز بود. نظریه‌ی او تحول عظیمی در علم پزشکی بوجود آورد.
   
   
 نام:  آرش
   
تاريخ سوال:  20/07/1386
سوال:  کدام آنزیم ها غیر پرئتئینی اند ؟
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  آرش جان!‌به طور کلی اکثر آنزیم‌ها پروتئینی‌اند. اما اخیرا آنزیم‌هایی هم پیدا شده که منشا اسید نوکلئیک دارند (RNA). گفته می‌شه در زمان پیدایش حیات این نوع آنزیم‌ها وجود داشتند.
   
   
 نام:  مریم
   
تاريخ سوال:  20/07/1386
سوال:  نظریه و ازمایش لویی پاستوردرباره پیدایش خودبهخودی ماده زنده از ماده غیرزنده
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  طبق نظریه خلق‌السعه(پیدایش خود به خودی) موجود زنده از ماده مرده مثل گوشت در حال فساد به وجود می‌یاد. پاستور در عوض عقیده داشت که آنچه که ما می بینیم در واقع آثار ناشی از میکروب های غیرقابل دیدن یا به اصطلاح ژرم در هواست. او برای اثبات نظر خودش لوله‌های آزمایش رو پر از شیره گوشت پخته و جوشیده شده کرد که هریک تنها از طریق لوله ای به شکل S با هوای بیرون رابطه داشت. برطبق نظریه "پیدایش خود به خودی حیات" این اتفاق باید پس از مدت کوتاهی به شکلی معجزه آسا رخ دهد. ولی پس از ماه‌ها انتظار چنین اتفاقی رخ نداد. این نتیجه برای پاستور کاملاً قابل انتظار بود. جوشاندن موجب کشته شدن همه‌ی باکتری‌های موجود در شیره گوشت شد و ژرم‌های جدید نیز به دلیل دهانه های لوله ای S مانند نتوانستند خود را به آنجا برسانند. طرفداران پیدایش خود به خودی حیات کوشیدند با این ادعا که جوشاندن به هر صورت و به هر نحوی «نیروی حیاتی» اسرارآمیز را از بین برده، موضوع را منحرف کنند. پاستور برای پاسخ به اونا بعضی از دهانه‌های شیشه ای S شکل را شکست و منتظر ماند. بر طبق نظریه پیدایش خود به خودی حیات هیچ اتفاقی نباید می‌افتاد چون نیروی حیات مرده بود. ولی شیره گوشت به تدریج کدر شد چون مانعی بر سر راه میکروب ها برای رسیدن به محتویات درون لوله های آزمایش نبود. پاستور ثابت کرد که نیروی حیات در واقع افسانه‌ای بیش نیست. از سوی دیگر آزمایش وی مشخص کننده‌ی قدرت میکروب‌های غیرقابل دیدن نیز بود. نظریه‌ی او تحول عظیمی در علم پزشکی بوجود آورد.
   
   
 نام:  yeganeh
   
تاريخ سوال:  20/07/1386
سوال:  seloole geeahi ba seloole janevary che tafavot ha va che shebahat hayi darad ??
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1386 
پاسخ :  یگانه جان! برای تمایز یاخته‌های گیاهی و جانوری می‌توان تفاوتهای زیر را بررسی کرد: تفاوتهای متابولیسمی تفاوتهای ساختاری تفاوتهای تقسیمی سلول گیاهی نسبت به سلول جانوری دارای اشکال متنوعتری است و علاوه بر آن سلولهای گیاهی در دیواره‌ی اسکلتی نسبتا سختی محصور هستند.سلول‌های گیاهی معمولاً دیواره سخت و ضخیم سلولزی دارند که نقش محافظت کننده دارد. سلول‌های جانوری این دیواره را ندارند. سانتریول در سلول های جانوری و گیاهان ابتدایی مثل خزه‌ها و سرخس‌ها وجود دارد اما در گیاهان پیشرفته دیده نمی‌شود. سلول‌های جانوری ممکن است یک یا چند تاژک داشته باشند اما به جز سلول‌های جنسی نر بعضی از گونه‌های گیاهی، سلول‌های گیاهی فاقد تاژک هستند. در سلول‌های گیاهی اندامکی به نام پلاست وجود دارد که در سلول‌های جانوری یافت نمی‌شود.پلاست‌ها مسئول رنگیزه‌های مختلف گیاهی می‌باشند و آنها را به سه گروه کلروپلاست ، کروموپلاست و لوکوپلاست تقسیم می‌کنند. در بسیاری از سلول‌های گیاهی بالغ یک واکوئل مرکزی بزرگ وجود دارد که در خود آب و مواد شیمیایی گوناگونی را ذخیره می‌کند.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [205] [206] [207] [208] [209] [210] [211] [212] [213] [214] [215] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 27    بازديد امروز: 119    كل بازديدها: 1936849
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما