جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  محیا گرامی
   
تاريخ سوال:  13/10/1389
سوال:  در صورتی که یون کلسیم مانع از جذب آهن میشود و با توجه به این که ماست سرشار از کلسیم است، چرا توصیه میشود که ماست با همه غذاها حتی گوشتی خورده شود؟ خیلی ممنون از زحمت هایی که می کشید.
     
تاريخ پاسخ:  14/10/1389 
پاسخ :  محیا جان ممنون از لطفت. همونطور که گفتی لبنیات به دلیل کلسیم بالا مانع از جذب آهن گوشت و جگر می‌شوند. در رژیم افراد مبتلا به تالاسمی لبنیات بسیار مفید است. من نمی‌دونم کی این توصیه رو کرده ولی در کل فکر نمی‌کنم برای افراد عادی خوردن ماست و ... مشکل خاصی بوجود بیاره
   
   
 نام:  الناز
   
تاريخ سوال:  02/07/1389
سوال:  سلام... امید وارم خوب و شاد باشید. خواهش میکنم یه تعریفه درست و حسابی از الل برای من بکنید....... تا من قشنگ بفهمم الل چیه...؟؟؟؟ ممنونم...
     
تاريخ پاسخ:  04/07/1389 
پاسخ :  سلام الناز جان. خوب هستی؟ ببین الناز خانم تمامی موجودات زنده سیستمی دارن موسوم به ژنوم. به عبارتی باید گفت که تمامی صفات موجود در موجودات زنده توسط سیستم ژنومی هدایت میشه. ژنوم موجودات زنده از مولکول های آلی کوچکی موسوم اسیدهای نوکلئیک تشکیل شده که نحوه آرایش این مولکول ها که به مثابه حروف و پایه سازنده ژنوم هستن، منجر به تشکیل ژن‌های مختلفی میشه که هر یک از این ژن‌ها مسئول ایجاد یک صفت خاص هستند (مثلا رنگ چشم انسان). از طرفی دیگر میدونیم که جایگاه قرارگیری این ژنها در روی کروموزوم است. کروموزوم‌ها هم که در انسان به صورت دیپلویید هستند (یعنی از هر نوع کروموزوم، در داخل هسته یک جفت وجود داره). حالا با این توضیحات باید بگم که هر صفت حداقل توسط دو آلل تنظیم و بیان میشه که بر جفت کروموزوم‌های مشابه قرار گرفته‌اند. آلل‌ها اشکال مختلف یک صفت هستند (مثلا انواع رنگ چشم) که در روی جایگاه‌های یکسانی از کروموزوم‌های مشابه قرار گرفته و دارای تفاوت‌های کم (ولی کاملا معنادار) در نحوه آرایش اسیدهای نوکلئیک موجود در توالی خود هستن. حالا ممکنه برات این سوال پیش بیاد که اساسا چه نیازی به وجود حداقل دو آلل هست و چرا یک صفت توسط یک آلل هدایت نمیشه؟ جوابش کاملا مشخصه و اون هم اینه که هنگام لقاح و تشگیل زیگوت، فقط یکی از آلل‌ها از طرف هر والد به فرزند منتقل شده و نحوه ترکیب کروموزوم‌های والدین منجر به ایجاد فرزندی میشه که در حین شباهت‌های بالا به والدینش، تفاوت‌های معناداری هم با اونها داره که این موضوع یعنی ایجاد تنوع در موجودات زنده یکی از اصول اساسی برای سیر تکاملی موجودات زنده است. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  behnam
   
تاريخ سوال:  03/07/1389
سوال:  salam,azatoon mikham kheyli sari javabe soalamo bedin,kheyli ajale daram.mikhastam bedoonam ke sene yek derakht ra bedoone inke an ra ghat konim chegoone mitavan fahmid?
     
تاريخ پاسخ:  03/07/1389 
پاسخ :  سلام بهمن جان. روزت بخیر. سوال خوبی بود. امروزه مته‌های خاصی وجود داره که با استفاده از اونها سوراخ‌های ریزی در تنه درخت ایجاد کرده و یک مقطع کوچیک از تنه درخت رو که در واقع حاوی حلقه‌های سالیانه گیاه نیز هست ازش خارج کرده و با شمارش این حلقه‌ها به سن گیاه پی میبرن
   
   
 نام:  nazanin
   
تاريخ سوال:  01/05/1389
سوال:  moghayeseye selule giahi va janevari?
     
تاريخ پاسخ:  03/05/1389 
پاسخ :  سلام نازنین جان.برخی تفاوت‌های مهم این دو نوع سلول شامل موارد زیر است:1- شکل سلول در جانوران معمولا گرد بوده و در گیاهان معمولا چند ضلعی است،2- سلول‌های جانوری فاقد کلروپلاست و گیاهان دارای کلروپلاست هستند،3- سلول‌های گیاهی دارای دیواره سلولی و سلول‌های جانوری فاقد دیواره هستند،4- سلول‌های گیاهی معمولا دارای یک عدد واکوئل بزرگ دارند که بخش اعظم سلول را تشکیل داده و در سلول‌های جانوری معولا تعداد یک یا چند واکوئل کوچک در سلول دیده می‌شود، 5- معمولا اندازه سلول‌های گیاهی کوچکتر از سلول‌های جانوری است.این موارد مهم‌ترین تفاوت‌های موجود در بین دو سیستم سلولی است. موفق و موئد باشید.
   
   
 نام:  س.م.جمالی
   
تاريخ سوال:  31/04/1389
سوال:  بهترین زمان تزریقCO2 برای گیاهان c3 & CAM در گلخانه چه زمانی از شبانه روز است.
     
تاريخ پاسخ:  02/05/1389 
پاسخ :  سلام دوست عزیز. در مورد سوالت باید عرض کنم که بهتره یک توضیح کوچک در مورد این دو تیپ فتوسنتزی ارایه بدم تا در لابه‌لای توضیحات ارائه شده به پاسخ سوالت برسی. گیاهان در طول تکامل خودشون 3 تیپ فتوسنتزی عمده رو در خودشون ایجاد کردن: C3،C4 و CAM. علت نامگذاری دو تیپ‌ اول به مناسبت تشکیل اولین ترکیب حاصل از واکنش‌های تاریکی فتوسنتز (چرخه کالوین) است، به طوری که در گیاهان C3 اولین ترکیب ایجاد شده یک ترکیب 3 کربنی (3- فسفو گلیسیر آلدهید) است و در گیاهان C4 هم اولین ترکیب ایجاد شده یک ترکیب 4 کربنه (مالیک اسید یا اگزالو استیک اسید) است. گیاهان CAM هم به دلیل اینکه دارای مکانیسمی هستند که اولین بار در خانواده گل ناز (Crassulaceae)مشاهده شده به نام Crassulacean Acid Metabolism معروف شدند. دو تیپ اول از نظر زمان باز بودن روزنه‌ها تفاوت خاصی با هم ندارند و معمولا در شرایط گرمای شدید بسته بوده و در زمانی که تعرق کمتر باشد باز خواهند بود و معمولا بیشتر زمان شبانه روز باز هستند. در مورد گیاهان CAM یک صفت تیپیک وجود دارد که آن هم ناشی از شرایط اکولوژیکی حاکم بر این گیاهان است. این گیاهان (مثل کاکتوس) به دلیل حضور در شرایط کم آبی شدید همواره در طول شب که میزان تعرق کم است روزنه‌های خود را باز کرده و CO2 مورد نیاز برای فتوسنتز را جذب و با تبدیل به مالیک اسید، آن را در درون واکوئل ذخیره نموده و در طول روز که میزان تعرق بالا است، با بستن روزنه‌ها مانع از اتلاف آب شده و از سویی دیگر منجر به انجام فتوسنتز می‌شوند. پس با این تفسیر باید گفت که گیاهان C3 در طول شبانه روز باز بوده و CO2 را جذب کرده و گیاهان CAM در طول شب باز هستند. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  سمیرا
   
تاريخ سوال:  29/04/1389
سوال:  عدسکها چه وظیفه ای در گیاه دارندو در چه قسمتی تشکیل میشن؟ نوع میوه در خانواده نعناع چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1389 
پاسخ :  سلام سمیرا جان. عدسک‌ها به منافذی سطحی در سطح ساقه یا ریشه اطلاق می‌شود که به عنوان ابزاری جهت مبادله مستقیم گازها بین اتمسفر و بخش‌های داخلی گیاه عمل می‌کنند. نوع میوه هم در گیاهان خانواده نعناع فندقه است.موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  سمیرا
   
تاريخ سوال:  29/04/1389
سوال:  عدسکها چه وظیفه ای در گیاه دارندو در چه قسمتی تشکیل میشن؟ نوع میوه در خانواده نعناع چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  30/04/1389 
پاسخ :  سلام سمیرا جان. عدسک‌ها به منافذی سطحی در سطح ساقه یا ریشه اطلاق می‌شود که به عنوان ابزاری جهت مبادله مستقیم گازها بین اتمسفر و بخش‌های داخلی گیاه عمل می‌کنند. نوع میوه هم در گیاهان خانواده نعناع فندقه است.موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  yasaman
   
تاريخ سوال:  29/04/1389
سوال:  mikhstam bedunam mafhum romatism chie?
     
تاريخ پاسخ:  30/04/1389 
پاسخ :  سلام یاسمن جان.رماتیسم در واقع یک بیماری مزمن ناشی از خود ایمنی انسان(Autoimmunue)است که طی این بیماری،یک عامل خارجی که به احتمال زیاد یک ویروس است منجر به حمله سیستم ایمنی میزبان به مفاصل خود(از طریق آزادسازی سیتوکین) شده و باعث تخریب این مفاصل و در نتیجه آسیب‌های جدی به مفاصل،ماهیچه‌ها،استخوان‌ها و حتی گاهی سیستم عصبی می‌شود. موفق و موئد باشید.
   
   
 نام:  عبدالله
   
تاريخ سوال:  23/04/1389
سوال:  سلام وممنون ازاینکه سایت را تهیه کردیدسوالم این است ؟کره آتینین چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  26/04/1389 
پاسخ :  سلام عبدالله جان. اول اینکه به خاطر تاخیر در پاسخ به سوالت یک عذرخواهی بهت بدهکارم. در مورد سوال‌تون باید بگم که اگر منظور شماcreatinine باشه این ماده حاصل از تجزیه کراتین فسفات در ماهیچه‌ها بوده و بسته به حجم ماهیچه با مقادیر نسبتا ثابتی سنتز می‌شود. خود کره‌آتین فسفات خودش ترکیبی است که از دو اسید آمینه آرژنین و گلایسین ساخته می‌شود و در سلول‌های ماهیچه نقش تامین انرژی را ایفا می‌کند (فسفات خود را بهADP می‌دهد تا تبدیل به ATP شود). این ماده توسط کلیه‌ها از خون جذب شده و مقادیر اضافی آن از طریق ادرار دفع می‌شود. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  sara
   
تاريخ سوال:  23/04/1389
سوال:  nitroglycerin ra key estefade mikonand?
     
تاريخ پاسخ:  26/04/1389 
پاسخ :  سلام سارا جان. نیتروگلیسرین مایع بیرنگ، سنگین، روغنی و انفجاری است که از دهه 1860 به عنوان ماده منفجره در ساختار ترکیباتی همچون دینامیت مورد استفاده قرار گرفته است. از نیتروگلیسرین در درمان باز کننده رگ‌های قلبی در مواردی مثل آنژین و مشکلات مزمن قلبی استفاده می‌شود. همچنین در درمان سرطان پروستات نیز از آن استفاده می‌شود. امیدوارم توضیحات ارایه شده برات کافی باشه.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 27    بازديد امروز: 6    كل بازديدها: 1937744
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما