جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  رضا
   
تاريخ سوال:  08/08/1390
سوال:  نظریه ی خلق الساعه
     
تاريخ پاسخ:  11/08/1390 
پاسخ :  مساله منشا حیات و چگونگی ظهور جانداران در روی کره زمین در زمره مسائلی است که از قدیم‌ترین اعصار مورد توجه انسانها بوده و امروزه نیز به عنوان یک سوال زنده برای اذهان انسانها مطرح است. در طول تاریخ اندیشه بشر نظریه‌های گوناگونی در این باره ارائه شده است. نحوه نگرش و قضاوت انسانها روی این دو نکته تاثیر اساسی در شکل‌گیری نظریه‌های مرتبط با منشا حیات دارد. حیات پدیده یا خصلتی نیست که به یکسان روی تمام هستی مادی توزیع شده باشد و یا به تعبیر دیگر در همه اشیا ، یعنی تمام تجمعهای ماده تظاهر کند. تنها بخشی از اشیاء جهان زنده‌اند و بین زنده‌ها و غیر زنده‌ها حالات بینابین یا حد واسط وجود ندارد. کالبد جانداران از یک سری عناصر و مواد تشکیل می‌یابد که در محیط غیر زنده نیز وجود دارند. قرن ها تصور می‌شد که حیات خود به خود از ماده مرده مثل گوشت در حال فساد به وجود می‌یاد. منظور از پیدایش خود به خود یا خلق‌الساعه حیات آن است که موجودات زنده می‌توانند به صورت یکباره از محیط غیر زنده نشات بگیرند. این فرضیه در یونان قدیم رواج گسترده داشته، ارسطو فیلسوف و دانشمند برجسته قرن سوم قبل از میلاد از معتقدین این نظریه بوده است. در میان ملل اروپایی تا اواخر قرن 18 نه تنها در میان عوام بلکه دانشمندان ، معتقدین به این نظریه اکثریت قاطع داشتند. دلیل اصلی روی آوردن مردم به این نظریه آن بوده که در برخی از موارد موجودات زنده به صورت یکباره در محیطهایی ظاهر می‌شدند که قبلا موجود زنده در آنها حضور نداشته مانند پیدایش کرم در آبهای راکد و لجن‌زارها ، ظهور حشرات در روی شاخ و برگ درختان قبل از فرا رسیدن بهار ، پیدایش کرم در فضولات و اجساد حیوانات و .... معتقدین به نظریه پیدایش خلق‌الساعه باور دارند که حیات به دلیل تاثیر علل یا در نتیجه وجود شرایط خاص پدیدار می‌شود نه اینکه منکر تاثیر علل یا معتقد به بی‌نیازی از شرایط و احوال خاص باشند.
   
   
 نام:  آرزو
   
تاريخ سوال:  09/08/1390
سوال:  اطلاعاتی در مورد کروماتین جنسی
     
تاريخ پاسخ:  10/08/1390 
پاسخ :  اکثر سلول های اینترفازی زنان سالم ، جسم کوچک و رنگ پذیری در مجاورت غشای هسته وجود دارد که در اصطلاح سیتولوژی به آن کروماتین جنسی یا به نام کاشف آن جسم Barr می گویند. تحقیقات بعدی ثابت کردند که جسم بار غیر از یکی از دو کروموزوم جنسی X چیز دیگری نیست . بنابراین در زنانی که تنها یک کروموزوم جنسی دارند و در مردان طبیعی که یک کروموزوم X وجود دارد ، جسم بار دیده نمی شود.بنابراین در زنان مبتلا به سیندرم ترنر(XO ) کروماتین جنسی نیست و یا در زنان با وضعیت کروموزومی XXX دو کروماتین جنسی دیده می شود . جالب آن که مردان با فرمول کروموزومی XXY (کلاین فلتر) نیز یک کروماتین جنسی دارند.
   
   
 نام:  ساناز
   
تاريخ سوال:  07/08/1390
سوال:  با سلام چرا پیش از گرم کردن قطعه چغندر مقداری ماده رنگی از آن خارج می شود؟ چه اتفاقی برای سلول می افتد؟
     
تاريخ پاسخ:  09/08/1390 
پاسخ :  ساناز جان رنگ قرمز تا ارغوانی چغندر یا لبو به خاطر رنگیزه بتالاین هست که در آب محلول هست و وقتی واکوئل سلول پاره می‌شه بصورت مایع قرمز بیرون می‌یاد.
   
   
 نام:  هانیه
   
تاريخ سوال:  07/08/1390
سوال:  چه باکتریهایی دیواره سلولی ندارند؟اسم باکتریها؟
     
تاريخ پاسخ:  09/08/1390 
پاسخ :  جنس میکوپلاسما
   
   
 نام:  paiman
   
تاريخ سوال:  08/08/1390
سوال:  salam ba hozore shoma sawale man ein ast mikhwastam malomate mokhtasare barayam da bare فیزیولوژی bedehid mam non az shoma. jawabe badi ra dar e mile man befrestid
     
تاريخ پاسخ:  09/08/1390 
پاسخ :  برو به لینک زیر http://www.aftab.ir/social/psychbiology/history/bases/science_physiology.php
   
   
 نام:  مهدی
   
تاريخ سوال:  07/08/1390
سوال:  می خواستم بدانم که آیا تقسیم میتوز فقط برای سلول های جنسی اتفاق می افتد یا نه؟
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1390 
پاسخ :  تقسیم میتوز در همه ی سلول ها رخ می دهد و میوز در سلول های جنسی
   
   
 نام:  محمود
   
تاريخ سوال:  05/08/1390
سوال:  ازمایش.فرانچسکوردی.را.درباره.خلق.الساعه.توضیح.دهید
     
تاريخ پاسخ:  06/08/1390 
پاسخ :  فرانچسکو ردی پزشک ایتالیایی قرن 17 نخستین کسی بود که مدارکی علیه نظریه خلق‌الساعه بدست آورد. وی با استفاده از آزمایش نشان داد که موجود زنده نمی‌تواند از مواد بی‌جان پدید آید. او دو قطعه گوشت را در ظروف در باز و در بسته(با پارچه‌ی توری) قرار داد. بعد از مدتی مشاهده کرد که در ظروفی که در معرض هوا بودند کرم ظاهر شد. او از این آزمایش نتیجه گرفت که عوامل خارجی در بوجود آمدن کرم‌ها دخیل هستند. در قرن 19 اعتقاد به خلق‌الساعه با کمک آزمایشهای پاستور روی باکتریها از اعتبار افتاد.
   
   
 نام:  ندا
   
تاريخ سوال:  02/08/1390
سوال:  اصل طردپائولی چی میگه/
     
تاريخ پاسخ:  04/08/1390 
پاسخ :  ندا جان سئوالت رو در بخش فیزیک مطرح کن.
   
   
 نام:  ثمین
   
تاريخ سوال:  01/08/1390
سوال:  نظریه لویی پاستور
     
تاريخ پاسخ:  03/08/1390 
پاسخ :  پاستور ابتدا درون لوله‌ی شیشه‌ای مقداری پنبه قرار داد. سپس با کمک تلمبه‌ای، مقداری هوا به درون لوله منتقل کرد. سطحی از پنبه که هوا از آنجا وارد لوله می‌شد، به تدریج رو به تیرگی گذاشت تا اینکه به کلی سیاه شد. پاستور این پنبه را در مخلوطی از اتر و الکل وارد کرد و آنچه را که در ته محلول رسوب کرد زیر میکروسکوپ بررسی کرد. او مشاهده کرد که ذره‌های گوناگون گرد و غبار، ‌گرده‌های گیاهان،‌باکتریها، اسپورهاو حتی تارهای پشم در رسوب وجود دارد. پاستور از نخستین آزمایش خود نتیجه گرفت: هوا میکروب‌های فراوان دارد. آزمایش دوم: پاستور مقداری آبگوشت که در آن گوشت پخته شده و آب وجود داشت (که محیط غذایی مناسبی برای میکروب‌ها بوجود می‌آورد) را در ظرفی رو باز ریخت و در مجاورت هوا قرار داد. پس از چند روز آبگوشت گندیده شد. او آبگوشت گندیده را زیر میکروسکوپ ساده بررسی کرد و میکروب‌های زیادی یافت. پاستور برای اطمینان این که میکروب های هوا سبب گندیدگی آبگوشت شده‌اند، مقداری از آبگوشت تازه را در ظرف دهانه باریکی ریخت و پس از جوشاندن، دهانه‌ی ظرف را حرارت داد تا گداخته شود و با این کار دهانه‌ی آن را بست. این آبگوشت مدت ها بدون آنکه گندیده شود، همچنان سالم باقی ماند. پاستور از این آزمایش نتیجه گرفت که جوشاندن آبگوشت، میکروبهای هوا را که عامل گندیدن آبگوشت هستند، از بین می برد. آزمایش سوم: پاستور برای اطمینان یافتن از این‌که میکروب‌های هوا سبب آلوده شدن آبگوشت شده‌اند، یک بالون انتخاب کرد و در آن آبگوشت ریخت و جوشاند. سپس ظرف و آبگوشت جوشیده‌ی درون آن را توسط یک لوله‌ی خمیده، در معرض هوا قرار داد. زمان زیادی گذشت و فسادی ایجاد نشد. در این آزمایش، لوله‌ی خمیده ‌مانع ورود میکروب‌های زنده‌ی هوا به درون آبگوشت شده بود. سپس پاستور با خم کردن ظرف، مقداری از آبگوشت را وارد لوله‌ی خمیده‌ای کرد که متصل به ظرف آبگوشت بود. بعد، این آبگوشت را با خم کردن مجدد ظرف به ظرف آبگوشت برگرداند. پس از مدتی آثار فساد و گندیدگی در آبگوشت ظاهر شد. پاستور نتیجه گرفت: آبگوشت خودبخود دچار فساد نمی‌شود، بلکه میکروبهایی که در ناحیه خمیده لوله قرار داشته‌اند باعث گندیدن آبگوشت شده‌اند.
   
   
 نام:  جعفر
   
تاريخ سوال:  30/07/1390
سوال:  اطلاعات درباره ی فرانچسکو ردی
     
تاريخ پاسخ:  03/08/1390 
پاسخ :  فرانچسکو ردی پزشک ایتالیایی قرن 17 نخستین کسی بود که مدارکی علیه نظریه خلق‌الساعه بدست آورد. وی با استفاده از آزمایش نشان داد که موجود زنده نمی‌تواند از مواد بی‌جان پدید آید. او دو قطعه گوشت را در ظروف در باز و در بسته(با پارچه‌ی توری) قرار داد. بعد از مدتی مشاهده کرد که در ظروفی که در معرض هوا بودند کرم ظاهر شد. او از این آزمایش نتیجه گرفت که عوامل خارجی در بوجود آمدن کرم‌ها دخیل هستند. در قرن 19 اعتقاد به خلق‌الساعه با کمک آزمایشهای پاستور روی باکتریها از اعتبار افتاد.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:     
E-Mail:     
بخش:   
متن سوال:     
افراد آنلاين: 12    بازديد امروز: 23    كل بازديدها: 1934596
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما