جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [201] [202] [203] [204] [205] [206] [207] [208] [209] [210] [211] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  راحیل
   
تاريخ سوال:  27/07/1386
سوال:  چرا پاستور عقیده داشت هرچه ما میبینیم ناشی از ژرم در هواست؟
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  راحیل جان! پاستور عقیده داشت موجودات زنده از مواد زنده بوجود می‌آیند. ژرم یه اصطلاح عمومیه که به موجودات تک سلولی زنده مثل باکتری قارچ ویروس و پروتوزوا می‌گن. برای اثبات این نظریه پاستور ابتدا درون لوله‌ی شیشه‌ای مقداری پنبه قرار داد. سپس با کمک تلمبه‌ای، مقداری هوا به درون لوله منتقل کرد. سطحی از پنبه که هوا از آنجا وارد لوله می‌شد، به تدریج رو به تیرگی گذاشت تا اینکه به کلی سیاه شد. پاستور این پنبه را در مخلوطی از اتر و الکل وارد کرد و آنچه را که در ته محلول رسوب کرد زیر میکروسکوپ بررسی کرد. او مشاهده کرد که ذره‌های گوناگون گرد و غبار، ‌گرده‌های گیاهان،‌باکتریها، اسپورهاو حتی تارهای پشم در رسوب وجود دارد. پاستور از نخستین آزمایش خود نتیجه گرفت: هوا میکروب‌های فراوان دارد. آزمایش دوم: پاستور مقداری آبگوشت که در آن گوشت پخته شده و آب وجود داشت (که محیط غذایی مناسبی برای میکروب‌ها بوجود می‌آورد) را در ظرفی رو باز ریخت و در مجاورت هوا قرار داد. پس از چند روز آبگوشت گندیده شد. او آبگوشت گندیده را زیر میکروسکوپ ساده بررسی کرد و میکروب‌های زیادی یافت. پاستور برای اطمینان این که میکروب های هوا سبب گندیدگی آبگوشت شده‌اند، مقداری از آبگوشت تازه را در ظرف دهانه باریکی ریخت و پس از جوشاندن، دهانه‌ی ظرف را حرارت داد تا گداخته شود و با این کار دهانه‌ی آن را بست. این آبگوشت مدت ها بدون آنکه گندیده شود، همچنان سالم باقی ماند. پاستور از این آزمایش نتیجه گرفت که جوشاندن آبگوشت، میکروبهای هوا را که عامل گندیدن آبگوشت هستند، از بین می برد. آزمایش سوم: پاستور برای اطمینان یافتن از این‌که میکروب‌های هوا سبب آلوده شدن آبگوشت شده‌اند، یک بالون انتخاب کرد و در آن آبگوشت ریخت و جوشاند. سپس ظرف و آبگوشت جوشیده‌ی درون آن را توسط یک لوله‌ی خمیده، در معرض هوا قرار داد. زمان زیادی گذشت و فسادی ایجاد نشد. در این آزمایش، لوله‌ی خمیده ‌مانع ورود میکروب‌های زنده‌ی هوا به درون آبگوشت شده بود. سپس پاستور با خم کردن ظرف، مقداری از آبگوشت را وارد لوله‌ی خمیده‌ای کرد که متصل به ظرف آبگوشت بود. بعد، این آبگوشت را با خم کردن مجدد ظرف به ظرف آبگوشت برگرداند. پس از مدتی آثار فساد و گندیدگی در آبگوشت ظاهر شد. پاستور نتیجه گرفت: آبگوشت خودبخود دچار فساد نمی‌شود، بلکه میکروبهایی که در ناحیه خمیده لوله قرار داشته‌اند باعث گندیدن آبگوشت شده‌اند.
   
   
 نام:  پونه
   
تاريخ سوال:  27/07/1386
سوال:  در چه صورتی بارش به صورت برف خواهد بود
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  پونه جان این سئوال مربوط به ما نیست ولی در کل وقتی دما پایین باشه کریستال‌های برف تشکیل می‌شه
   
   
 نام:  محمد جواد موتاب
   
تاريخ سوال:  27/07/1386
سوال:  آیا می توان همه ی پاسخ های آدمی را از روش علمی به دست آورد ؟
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  محمد جان نه در واقعیت بسیاری از تئوری‌ها از روش علمی بدست نیامده. مثلا خیلی‌ از دانشمندان اول فرضیه می‌دهند بعد به دنبال یافتن حقایقی برای اثبات فرضیه خود می‌روند. به قول انیشتن: هرجا حقایق با تئوری همخوانی نداشت حقایق را عوض کنید!!!
   
   
 نام:  ali
   
تاريخ سوال:  27/07/1386
سوال:  darbareye viruse HIV mikhaham bishtar bedoonam
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  ایدز به معنی نشانه های نقص ایمنی اکتسابی می‌باشد ،یک بیماری پیش‌رونده بدون علاج است ولی قابل پیشگیری است ،این بیماری از تکثیر و تهاجم ویروسی به نام اچ آی وی در بدن میزبان به وجود می‌آید که باعث تضعیف جدی دستگاه ایمنی بدن انسان می‌گردد که خود زمینه‌ساز بروز عفونت‌ها می‌شود( که یک بدن سالم عموما قادر به مبارزه با آنهاست ) و در نهایت پیشرفت همین عفونت‌ها منجر به مرگ بیمار می‌گردد. راه‌های انتقال ویروس ایدز :1) تماس جنسی : 80% موارد آلوده در دنیا از طریق روابط جنسی صورت می گیرد. در ایران کمتر از 15% خطر انتقال از راه های تماس جنسی غیرعادی (مثلا در همجنس بازان) بیشتر است.2) دریافت خون و فرآورده های خونی آلوده :البته امروزه فرآورده های خونی در بانک های خون پالایش می شوند.3)ابزار برنده و نافذ پوست آلوده: حجامت، سوراخ کردن گوش، خالکوبی، ختنه، طب سوزنی، دندانپزشکی، کلیه جراحی ها، تیغ سلمانی، مسواک، خلال دندان، سرنگ و سرسوزن آلوده4 )از راه مادر به کودک:در طی دوران جنینی از طریق خون مادر به جنیناز طریق شیر مادر آلوده
   
   
 نام:  زهرا
   
تاريخ سوال:  27/07/1386
سوال:  چه عواملی باعپ زنگ زدن اهن میشود
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  زهرا جان سئوالت رو تو بخش شیمی مطرح کن
   
   
 نام:  محمد جواد موتاب
   
تاريخ سوال:  27/07/1386
سوال:  هنگامی که آزمایش انجام میدهیم باید همه ی متقییر ها به جز یکی از آن ها که مورد آزمایش است ثابت وبدون تقییر باشند .این کار چه لزومی دارد؟
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  محمد جان! برای این که تاثیر یک متغیر خاص رو تو نتیجه آزمایش مشخص کنیم باید تاثیر متغیرهای دیگر رو حذف کنیم لذا سعی می‌کنیم بقیه رو ثابت بگیریم.
   
   
 نام:  فاطمه
   
تاريخ سوال:  28/07/1386
سوال:  سلام میخواستم بگم اگه میشه درمورد ازمایشات لویی پاستور برای رد نظریهُ خلق الساعه توضیحات بیشتری بدید«برای تحقیقم میخوام»متشکرم.
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  فاطمه جان آزمایش اول: پاستور ابتدا درون لوله‌ی شیشه‌ای مقداری پنبه قرار داد. سپس با کمک تلمبه‌ای، مقداری هوا به درون لوله منتقل کرد. سطحی از پنبه که هوا از آنجا وارد لوله می‌شد، به تدریج رو به تیرگی گذاشت تا اینکه به کلی سیاه شد. پاستور این پنبه را در مخلوطی از اتر و الکل وارد کرد و آنچه را که در ته محلول رسوب کرد زیر میکروسکوپ بررسی کرد. او مشاهده کرد که ذره‌های گوناگون گرد و غبار، ‌گرده‌های گیاهان،‌باکتریها، اسپورهاو حتی تارهای پشم در رسوب وجود دارد. پاستور از نخستین آزمایش خود نتیجه گرفت: هوا میکروب‌های فراوان دارد. آزمایش دوم: پاستور مقداری آبگوشت که در آن گوشت پخته شده و آب وجود داشت (که محیط غذایی مناسبی برای میکروب‌ها بوجود می‌آورد) را در ظرفی رو باز ریخت و در مجاورت هوا قرار داد. پس از چند روز آبگوشت گندیده شد. او آبگوشت گندیده را زیر میکروسکوپ ساده بررسی کرد و میکروب‌های زیادی یافت. پاستور برای اطمینان این که میکروب های هوا سبب گندیدگی آبگوشت شده‌اند، مقداری از آبگوشت تازه را در ظرف دهانه باریکی ریخت و پس از جوشاندن، دهانه‌ی ظرف را حرارت داد تا گداخته شود و با این کار دهانه‌ی آن را بست. این آبگوشت مدت ها بدون آنکه گندیده شود، همچنان سالم باقی ماند. پاستور از این آزمایش نتیجه گرفت که جوشاندن آبگوشت، میکروبهای هوا را که عامل گندیدن آبگوشت هستند، از بین می برد. آزمایش سوم: پاستور برای اطمینان یافتن از این‌که میکروب‌های هوا سبب آلوده شدن آبگوشت شده‌اند، یک بالون انتخاب کرد و در آن آبگوشت ریخت و جوشاند. سپس ظرف و آبگوشت جوشیده‌ی درون آن را توسط یک لوله‌ی خمیده، در معرض هوا قرار داد. زمان زیادی گذشت و فسادی ایجاد نشد. در این آزمایش، لوله‌ی خمیده ‌مانع ورود میکروب‌های زنده‌ی هوا به درون آبگوشت شده بود. سپس پاستور با خم کردن ظرف، مقداری از آبگوشت را وارد لوله‌ی خمیده‌ای کرد که متصل به ظرف آبگوشت بود. بعد، این آبگوشت را با خم کردن مجدد ظرف به ظرف آبگوشت برگرداند. پس از مدتی آثار فساد و گندیدگی در آبگوشت ظاهر شد. پاستور نتیجه گرفت: آبگوشت خودبخود دچار فساد نمی‌شود، بلکه میکروبهایی که در ناحیه خمیده لوله قرار داشته‌اند باعث گندیدن آبگوشت شده‌اند.
   
   
 نام:  نگین
   
تاريخ سوال:  28/07/1386
سوال:  yek moghadame dabareye selool haye janevari mikham
     
تاريخ پاسخ:  28/07/1386 
پاسخ :  سلول واحد ساختمانی موجودات زنده وکوچکترین واحدی است که می تواند به تنهایی زندگی کند.درون سلول ساختارهای بسیار کوچکی به نام اندامک وجوددارد که وظیفه‌ی مشخصی دارند.بزرگترین اندامک هسته سلول است که مرکز کنترل وهدایت تمام فعالیت های سلول است.ساختارهای سوسیسی شکل که میتوکندری(Mitchondria)نامیده می‌شود که محل اصلی متابولیسم غذاو تولیدانرژی هستند.درموجودات پیچیده پرسلولی, هر سلول وظیفه مشخصی داردوبعضی ازآنها دارای ساختارهایی هستند که دیگران فاقد آن هستند. بعضی ازآنها عبارتنداز :1- واکوئل که مواددفعی راازسلول خارج می کند. -دستگاه گلژی وشبکه آندوپلاسمی که سیستم انتقال موادغذایی هستند. 3-.ریبوزوم که در پروتئین سازی نقش دارد. سلول جانوری تفوت های عمده‌ای با سلول گیاهی داره شمل 1- فقدان دیواره‌ی سلولی 2- دارای سانتریول 3- فقدان واکوئل مرکزی
   
   
 نام:  پریسا
   
تاريخ سوال:  26/07/1386
سوال:  ساختار گلیگوژن چه شکلی است
     
تاريخ پاسخ:  27/07/1386 
پاسخ :  پریسا جان! گلیکوژن، جزو پلی ساکاریدهایی است (پلی ساکارید گلوکز) که با ساختمان مشابه با آمیلوپکتین، ولی با شاخه های بیشتر و با ابعاد بزرگتر و با وزن مولکولی به بزرگی یکصد میلیون می باشد. این ترکیب از نظر بیولوژیکی مهم است، زیرا یکی از پلی ساکاریدهای اصلی برای ذخیره انرژی در انسان و حیوانات است و نیز به دلیل اینکه در دسترس ترین منبع گلوکز بین وعده های غذا و در مواقع فعالیت فیزیکی می باشد، از اهمیت زیادی برخوردار است. این ماده در مقادیر نسبتا بالا بخصوص در جگر و در محلهای غیر فعال ماهیچه ها ذخیره می شود.
   
   
 نام:  مریم
   
تاريخ سوال:  26/07/1386
سوال:  باسلام اطلاعاتی درباره آنزیم های غیر پروتئینی می خواستم
     
تاريخ پاسخ:  27/07/1386 
پاسخ :  مریم جان! اکثر آنزیم‌ها پروتئینی‌اند. اما اخیرا آنزیم‌هایی هم پیدا شده که منشا اسید نوکلئیک دارند (RNA). گفته می‌شه در زمان پیدایش حیات این نوع آنزیم‌ها وجود داشتند.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [201] [202] [203] [204] [205] [206] [207] [208] [209] [210] [211] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:     
E-Mail:     
بخش:   
متن سوال:     
افراد آنلاين: 28    بازديد امروز: 107    كل بازديدها: 1931054
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما