جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  طیبه امیریان
   
تاريخ سوال:  12/09/1386
سوال:  سلام میخواستم راجع به ویژگیهای انواع محیط کشت بدونم
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  محیط های کشت را از نظر قوام به سه گروه تقسیم می کنیم: ¨ اولین گروه مایع هستند که براث نامیده می شوند مانند نوترین براث- مولر هینتون براث در این نوع محیط های کشت که به صورت سوسپانسیون هستند حرکت دیده نمی شود. ¨ دومین گروه جامد هستند که آگار نامیده می شوند مانند نوترین آگار- مولر هینتون آگار ¨ سومین گروه محیط کشت های نیمه جامد هستند که مقدار آگار آن ها نسبت به محیط جامد کمتر است (1 تا5% آگار دارند). این نوع محیط های کشت زمانی استفاده می شوند که بخواهیم حرکت باکتری ها را مشاهده کنیم. انواع محیط های کشت: ساده :دراین محیط ها باکتری هایی رشد می کنند که نیاز غذایی حداقل دارند .مثلاً در نوترین، استاف رشد می کند. غنی شده: باکتری هایی رشد می کنند که نیازبه غذاهای مقوی تر دارند. برای غنی کردن روی محیط پایه، مواد غذایی دیگری اضافه می کنیم .مثل محیط کشت بلاد آگار(خون افزوده می شود) اختصاصی : در این نوع از محیط های کشت موادی (مثلا آنتی بیوتیک خاص، رنگ ، املاح صفراوی و...) وجود دارد تا مانع رشد برخی از باکتری ها شود وآن را برای رشد گروه خاصی از باکتری ها مختص نماید. به طور مثال:
   
   
 نام:  حسین
   
تاريخ سوال:  14/09/1386
سوال:  در مورد تعیین فاصله ژن با ذکر مثال توضییح دهید
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  مقاله زیر رو بخون http://olympiad.roshd.ir/biology/content/pdf/0070.pdf
   
   
 نام:  وحید امیر عسجدی
   
تاريخ سوال:  15/09/1386
سوال:  در مورد فرضیه ی پپتید نشانه توضیح دهید . با تشکر
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  هم ریبوزومهای آزاد و هم انواع متصل به شبکه آندوپلاسمی در سنتز پروتئین فعال می‌باشند. ریبوزومهای آزاد عمدتا پروتئینهای سیتوزولی و پروتئینهای متعلق به اندامکها (به استثنای لیزوزوم) را می‌سازند. از طرفی بخش عمده بیوسنتز پروتئینهای انتیگرال غشایی ، پروتئینهای ترشحی و پروتئینهای لیزوزومی بوسیله ریبوزومهای متصل به شبکه آندوپلاسمی صورت می‌گیرد. این پروتئینها در انتهای N زنجیره پلی پپتیدی خود واجد توالی هیدروفوبی شامل 13 تا 36 آمینو اسید هستند که پپتید نشانه نامیده می‌شوند. بطور کلی مراحل آغازی بیوسنتز پروتئینهای ترشحی ، غشایی و لیزوزومی نیز بوسیله ریبوزومهای آزاد صورت می‌گیرد و زمانی که زنجیره پلی پپتیدی به طول 80 آمینو اسید ساخته شد و به محض آن که پپتید نشانه از ریبوزوم بیرون زد کمپلکس SRP به ریبوزوم وصل می‌شود و فرایند سنتز پروتئین را موقتا مهار می‌کند. بعد از مهار موقتی سنتز پروتئین SRP مجموعه mRNA - ریبوزوم – زنجیره پلی پپتیدی تازه ساخت را بر روی شبکه آندوپلاسمی هدایت می‌کند و خود با گیرنده‌اش یعنی پروتئین داکینگ در شبکه آندوپلاسمی وصل می‌شود. زیر واحد بزرگ ریبوزوم نیز به پروتئین اینتگرال غشایی ریبوفورین وصل می‌شود. در این هنگام با استفاده از انرژی که از هیدرولیز GTP به GDP و P_i آزاد می‌شود SRP از گیرنده‌اش جدا می‌شود و در این مرحله پروتئین داکینگ به از سر گیری مجدد سنتز پروتئین و همینطور عبور انتهای N پلی‌پپتید در حال رشد از غشا به درون لومن ER کمک می‌کند. پپتید نشانه اندکی بعد از ورود به لومن شبکه آندوپلاسمی بوسیله آنزیمی موسوم به سیگنال پپتیداز که در غشای شبکه آندوپلاسمی و در بخش لومنی مستقر است حذف می‌گردد. محصول ترجمه mRNA پروتئین‌های ترشحی به صورت پری پرو پروتئین مانند پری پرو انسولین است که دارای پپتید نشانه است. بعد از حذف پپتید نشانه بوسیله سیگنال پپتیداز به پرو پروتئین مانند پرو انسولین تبدیل می‌شود که پس از پردازش و برش نهایی به پروتئین بالغ مانند انسولین تبدیل می‌شود. حذف پپتید نشانه که با تبدیل پری پرو پروتئین به پرو پروتئین انجام می‌گیرد در لومن شبکه آندوپلاسمی و بوسیله آنزیم سیگنال پپتیداز انجام می‌شود.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  16/09/1386
سوال:  چرا در آب‌های شور آب اضافی وارد سلول نمی‌شود؟لطفا هر چه سریعتر.با تشکر
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  سعید جان چون آب از محیط رقیق به غلیظ منتقل می‌شه(طبق پدیده‌ی اسمز) و در آب شور محیط از داخل سلول غلیظ تره.
   
   
 نام:  سینا
   
تاريخ سوال:  15/09/1386
سوال:  سلام.من توی مدرسه داریم برای پرولپس میترال مقاله می نویسیم.اگه میشه یه سایته خوب معرفی کنید.اگه براتون امکان داره و یه مقاله در این موضوع دارین قسمتی از اونو برام ایمیل کنید.ممنون.
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  در MVP یا پرولپس دریچه میترال، لت‌‌های دریچه میترال بطور غیر طبیعی ضخیم شده و در هنگام انقباض قلبی به طرف دهلیز چپ جابجا می‌شود و جلوی جریان خون را می‌گیرند. به طور معمول این عمل موجب بازخورد خون می‌شود و مشکل چندانی بوجود نمی‌آورد، اما در موارد حادتر حتی می‌تواند موجب مرگ شود. دردناک شدن بیهوشی، تپش قلب، قفس سینه و تنگ نفس از علائم معمول بیماری است. بر اساس تحقیقات انجام شده شیوع این بیماری بین 5-15 درصد است. معالجه این بیماری با جراحی امکان پذیر است. ایمیلت رو هم چک کن.
   
   
 نام:  سهیلا
   
تاريخ سوال:  15/09/1386
سوال:  سیکل تولید مثلی مگس سرکه
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  برای توضیحات برو به این مقالهhttp://olympiad.roshd.ir/biology/content/pdf/0005.pdf برای چرخه‌ی زندگی برو http://www.anatomy.unimelb.edu.au/researchlabs/whitington/img/life_cycle.jpg
   
   
 نام:  نسترن
   
تاريخ سوال:  15/09/1386
سوال:  اطلاعاتی در مورد مزوفیل برگ می خواهم.
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  فعال‌ترین بافت فتوسنتزی گیاهان عالی مزوفیل برگ است. سلولهای مزوفیل دارای تعداد زیادی کلروپلاست هستند که حاوی رنگدانه‌های سبز ویژه‌ای به نام کلروفیل برای جذب نور می‌باشند.سلول های مزوفیل از لحاظ شکل به دو گروه سلول های مزوفیل نرده ای واسفنجی تقسیم می شوند.درگیاهان به طور معمول بلافاصله زیر اپیدرم فوقانی سلول های مزوفیل نرده‌ای قرار دارند و در قسمت زیرین، مزوفیل نرده ای و اسفنجی تقسیم می شوند. در گیاهان به طور معمول بلافاصله زیر اپیدرم فوقانی سلولهای مزوفیل نرده ای قرار دارند و در قسمت زیرین مزوفیل نرده ای تا اپیدرم تحتانی سلولهای مزوفیل اسفنجی قرار می گیرند. در گیاهان مناطق خشک (اگزروفیت ها) به وسعت مزوفیل نرده ای افزوده می شود و گاه هر دو طرف برگ را مزوفیل نرده ای اشغال می نماید. بر عکس در برگ گیاهان مناطق مرطوب یا گیاهان آبزی(هیدروفیت ها) وسعت بافت اسفنجی افزایش پیدا می کند و ممکن است تمام مزوفیل برگ از این نوع سلول تشکیل شود. بافت کلرانشیم علاوه بر برگ در قسمتهای بیرونی پوست ساقه گیاهان علفی نیز دیده می شود.
   
   
 نام:  sara
   
تاريخ سوال:  15/09/1386
سوال:  چه حیواناتی قادر به شنیدن امواج فراصوت و فروصوت هستند؟
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  خفاش- دلفین نهنگ
   
   
 نام:  سپیده درویش
   
تاريخ سوال:  15/09/1386
سوال:  تفاوت های سلول های جانوری و گیاهی در چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  1-سلول های گیاهی اغلب چند وجهی هستند ولی سلول های جانوری کروی 2-سلول های گیاهی دارای دیواره سلولی از جنس سلولز هستند ولی سلول های جانوری فاقد دیواره سلولی 3-سلول های گیاهی دارای اندامک واکوئل مرکزی هستند ولی سلول های جانوری اندامک واکوئل مرکزی ندارند. 4-سلول های گیاهی دارای اندامک های پلاست هستند ولی سلول های جانوری اندامک پلاست را ندارند. 5-سلول های گیاهی عالی سانتریول ندارند ولی هنگام تقسیم سلولی رشته های دوک تشکیل میدهند ولی سلول های جانوری سانتریول دارند
   
   
 نام:  m.a
   
تاريخ سوال:  16/09/1386
سوال:  لطفا بفرمایید دقیقا به جای سانتریول چه اندامکی در سلولهای گیاهی، دوک تقسیم را می سازد؟
     
تاريخ پاسخ:  16/09/1386 
پاسخ :  در سلول‌هی جانوری دوک‌های تقسیم هنگام تقسیم در اطراف سانتریول جمع می‌شوند سلول های جانوران معمولا یک جفت سانتریول دارند که در نزدیکی هسته قرار دارد. بعد از ورود به مرحله‌ی میتوز جفت سانتریول ها شروع به دور شدن از هم می کنند و هر یک از جفت سانتریول ها به سوی یکی از دو قطب سلول حرکت می کنند و از جفت سانتریول دیگر دور می‌شود. اما در سلول‌های گیاهی همین فرایند انجام می‌شود اما بدون حضور سانتریول. در سلول های گیاهی سیتوپلاسم به روشی دیگر تقسیم می شود. در سلول های گیاهی ویزیکول‌هایی که توسط دستگاه گلژی ساخته می شوند در میانه ی سلول به یکدیگر می پیوندند و صفحه ای را پدید می آورند که در واقع دیواره‌ی سلولی است که توسط غشا احاطه شده. در سلول های جانوری و سلول هایی که دیواره ی سلولی ندارند کمربندی از رشته های پروتئینی در میانه ی سلول ایجاد می شود که با تنگ شدن آن سلول به دو نیم تقسیم می شود. در سلول های گیاهان عالی سانتریول وجود ندارد اما رشته های دوک تشکیل می‌شوند و سانتریول فقط در گامت‌های نر خزه‌ها و سرخس‌ها وجود دارد. گفتنی است هنوز نقش اصلی سانتریول دقیقا مشخص نشده است.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [174] [175] [176] [177] [178] [179] [180] [181] [182] [183] [184] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 218    بازديد امروز: 226    كل بازديدها: 1937355
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما