جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  سارا
   
تاريخ سوال:  21/02/1389
سوال:  چرا چوب های مرطوب زود می پوسند؟
     
تاريخ پاسخ:  22/02/1389 
پاسخ :  سلام سارا جان. خوبی؟سارا جان همونطور که میدونی بخش اعظم سلولهای موجودات زنده رو آب تشکیل داده که این امر نشانگر اهمیت بالای این مولکول در حیات موجودات زنده است. با این توضیح میشه به خوبی وجود تنوع بالای موجودات زنده رو در محیط های پر آب توجیه کرد. از طرفی دیگه موجوداتی مثل باکتریها و قارچها به عنوان تجزیه کنندگان موجودات زنده مطرح هستند که این موجودات نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به علت تنوع بالای این موجودات در محیط های پر آب، شما میزان بالایی از پوسیدگی رو در این محیط ها مشاهده میکنید. امیدوارم توضیحات ارائه شده برات کافی و کامل باشه. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  بهشته
   
تاريخ سوال:  20/02/1389
سوال:  نخستین واکسن چگونه تهیه شد
     
تاريخ پاسخ:  22/02/1389 
پاسخ :  سلام بهشته جان. اولین شواهد مربوط به واکسیناسیون مربوط به 200 سال قبل از میلاد مسیح در چین است. نمونه‌های مستند واکسیناسیون مربوط به قرن هفدهم و در بین هندی‌ها و چینی‌ها ثبت شده است. آنها برای این منظور، از قطعات پودر شده پوست افراد مبتلا به آبله و انتقال آن به افراد دیگر، مانع از گسترش بیماری می‌شدند. در زمان ترکان عثمانی نیز، روش‌های واکسیناسیون خاصی وجود داشته است. با این وجود، اولین تلاش‌های علمی و آزمایشگاهی در راستای تولید واکسن مربوط به قرن 18 و تلاش‌های Edward Anthony Jenner ،معروف به پدر ایمونولوژی است. در قرن 18، بیماری آبله تلفات گسترده‌ای در اروپا به همراه داشت و منجر به 8 تا 20% تمامی مرگ‌های اتفاق افتاده در اروپا می‌شد. وی با مطالعات و مشاهدات خود، متوجه شد که زنانی که از گاو شیر می‌دوشند، در برابر این بیماری مصون هستند. با این مشاهده، وی چنین استدلال کرد که عوامل موجود در بیماری آبله گاوی که به این افراد منتقل می‌شود، می‌تواند عامل این مصونیت باشد. برای تست چنین فرضیه‌ای، او با تزریق چرک‌های موجود در پوست یک دختر مبتلا به آبله گاوی به بازوی پسر سالم 8 ساله و سپس انتقال عوامل بیماری آبله به بدن این پسر، متوجه این موضوع شد که این فرد در برابر آبله مصون شده است. از آن زمان به بعد استفاده از واکسن در درمان بسیاری از بیماری‌ها مرسوم شد. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  مریم
   
تاريخ سوال:  20/02/1389
سوال:  نخستطن واکسن چگونه تهیه شد
     
تاريخ پاسخ:  21/02/1389 
پاسخ :  سلام مریم جان. اولین شواهد مربوط به واکسیناسیون مربوط به 200 سال قبل از میلاد مسیح در چین است. نمونه‌های مستند واکسیناسیون مربوط به قرن هفدهم و در بین هندی‌ها و چینی‌ها ثبت شده است. آنها برای این منظور، از قطعات پودر شده پوست افراد مبتلا به آبله و انتقال آن به افراد دیگر، مانع از گسترش بیماری می‌شدند. در زمان ترکان عثمانی نیز، روش‌های واکسیناسیون خاصی وجود داشته است. با این وجود، اولین تلاش‌های علمی و آزمایشگاهی در راستای تولید واکسن مربوط به قرن 18 و تلاش‌های Edward Anthony Jenner ،معروف به پدر ایمونولوژی است. در قرن 18، بیماری آبله تلفات گسترده‌ای در اروپا به همراه داشت و منجر به 8 تا 20% تمامی مرگ‌های اتفاق افتاده در اروپا می‌شد. وی با مطالعات و مشاهدات خود، متوجه شد که زنانی که از گاو شیر می‌دوشند، در برابر این بیماری مصون هستند. با این مشاهده، وی چنین استدلال کرد که عوامل موجود در بیماری آبله گاوی که به این افراد منتقل می‌شود، می‌تواند عامل این مصونیت باشد. برای تست چنین فرضیه‌ای، او با تزریق چرک‌های موجود در پوست یک دختر مبتلا به آبله گاوی به بازوی پسر سالم 8 ساله و سپس انتقال عوامل بیماری آبله به بدن این پسر، متوجه این موضوع شد که این فرد در برابر آبله مصون شده است. از آن زمان به بعد استفاده از واکسن در درمان بسیاری از بیماری‌ها مرسوم شد. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  فاطمه
   
تاريخ سوال:  21/02/1389
سوال:  چرا برای همه ی بیماریها واکسن وجود ندارد؟
     
تاريخ پاسخ:  21/02/1389 
پاسخ :  سلام فاطمه جان. خب مهمترین دلیل این موضوع اینه که برای توقف یک بیماری باید به مکانیسم اون بیماری و نحوه مبارزه با اون پی برد که به عنوان مثال در مورد بیماری ایدز هنوز راهی مناسب که دارای کارآیی بالا و عوارض جانبی کم باشه، پیدا نشده. موفق و موئد باشید.
   
   
 نام:  سیما
   
تاريخ سوال:  19/02/1389
سوال:  ایاداروی vprivدرتمام بیماران gaucherقابل استفاده است وطول عمربیمارانgaucher
     
تاريخ پاسخ:  21/02/1389 
پاسخ :  سلام سیما جان. بذار اول در مورد بیماری گوشر (Gaucher)و انواع اون برات توضیح بدم و بعد در مورد درمان اون برات بگم. این بیماری یک بیماری ژنتیکی ناشی از نقص در عملکرد آنزیمی موسوم به گلوکوسربروزیداز (glucocerebrosidase) است (ژن این آنزیم در روی کروموزوم شماره یک قرار دارد) که منجر به انباشتگی لیپیدی موسوم به گلوکوسربرودیز (glucocerebroside)در بافت‌های مختلف بدن مثل کبد، طحال، شش‌ها، کلیه و مغز شده و علایمی شامل افزایش اندازه کبد و طحال، عملکرد ناقص کبد، بی نظمی‌های اسکلتی و آسیب‌های دردناک استخوانی، عوارض شدید مغزی، تورم گره‌های لمفی و شکم، ایجاد رنگ قهوه‌ای در پوست، کم خونی، کاهش پلاکت‌های خون و رسوب ذرات زرد چربی بر روی چشم از خود نشان می‌دهد. این بیماری شامل 3 تیپ است: تیپ I که کم خطرترین حالت بیماری است و به ازای هر 50000 نوزاد در یک نوزاد مشاهده می‌شود، ممکن است در اوایل تولد یا در مراحل بلوغ انسان مشخص شده و بسته به زمان آغاز علایم بیماری و میزان شدت علایم آن، ممکن است فرد بیمار تا دوران بلوغ خود، بدون مشکل زندگی نماید. بسیاری از افراد مبتلا به این تیپ، علایم خفیفی از بیماری نشان داده و گاهی اصلا علایمی از خود نشان نمی‌دهند. تیپ II که شدیدترین حالت بیماری است، از هر 100000 تولد در یک نوزاد مشاهده شده و معمولا در شش ماهه اول تولد مشخص شده و نوزاد مبتلا تا دو سالگی از بین می‌رود. تیپ III که شکل مزمن بیماری است ممکن است در دوران کودکی یا حتی بلوغ مشخص شده و نسبت به تیپ II علایم خفیف‌تری از خود نشان داده و فرد مبتلا معمولا در دروه زمانی 10 تا 20 سالگی عمر خود فوت می‌کند. داروی vpriv (velaglucerase alfa) که با بهره‌گیری از سلول‌های انسانی و به عنوان جایگزینی برای آنزیم معیوب گلوکوسربروزیداز ساخته می‌شود به عنوان درمان طولانی مدت، تنها در ارتباط با تیپ I بیماری به کار می‌رود. امیدوارم توضیحات ارائه شده براتون کافی باشه. بازم به ما سر بزن.
   
   
 نام: 
   
تاريخ سوال:  19/02/1389
سوال: 
     
تاريخ پاسخ:  20/02/1389 
پاسخ : 
   
   
 نام:  دانیال
   
تاريخ سوال:  17/02/1389
سوال:  پلاسمولیز در کدام اندامک رخ میدهد؟
     
تاريخ پاسخ:  19/02/1389 
پاسخ :  سلام دانیال جان. پلاسمولیز فرآیندی است که در سلولهای گیاهی رخ میده. وقتی که سلول در معرض محیطی با فشار اسمزی بالاتر نسبت به درون سلول قرار بگیره، مواد موجود در درون سلول به سمت بیرون حرکت کرده و بر اثر این فرآیند، غشای پلاسمایی که در حالت عادی به صورت پیوسته در زیر دیواره سلولی قرار داره، از دیواره سلولی جدا میشه. به عبارتی دیگه باید گفت که پلاسمولیز در تمامی سلول رخ داده و مختص اندامک خاصی نیست. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  کیانا
   
تاريخ سوال:  15/02/1389
سوال:  سلام من میخواستم بدونم ساختار پروتیین های گیاهی چیست و چه فرقی با پروتیین های حیوانی دارند؟
     
تاريخ پاسخ:  18/02/1389 
پاسخ :  سلام کیانا جان. به طور کلی تفاوتی از نظر ساختاری (نوع اتصال، ترکیب تشکیل دهنده، وظایف و غیره) بین پروتئین‌های گیاهی و جانوری وجود نداشته و به استثنای موارد معدودی، تمامی پروتئین‌ها از آمینو اسیدها تشکیل شده اند. تنها تفاوت قابل توجه این دو گروه مربوط به تنوع بالاتر آمینو اسیدی (موجود در ساختار پروتئین‌ها)و میزان بالای پروتئین موجود در جانوران است. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  کیانا
   
تاريخ سوال:  15/02/1389
سوال:  سلام من میخواستم بدونم ساختار پروتیین های گیاهی چیست و چه فرقی با پروتیین های حیوانی دارند؟
     
تاريخ پاسخ:  17/02/1389 
پاسخ :  سلام کیانا جان. به طور کلی تفاوتی از نظر ساختاری (نوع اتصال، ترکیب تشکیل دهنده، وظایف و غیره) بین پروتئین‌های گیاهی و جانوری وجود نداشته و به استثنای موارد معدودی، تمامی پروتئین‌ها از آمینو اسیدها تشکیل شده اند. تنها تفاوت قابل توجه این دو گروه مربوط به تنوع بالاتر آمینو اسیدی (موجود در ساختار پروتئین‌ها)و میزان بالای پروتئین موجود در جانوران است. موفق و موید باشید.
   
   
 نام:  امید
   
تاريخ سوال:  12/02/1389
سوال:  لطفا3 بیماری مربوط به اختلال در مسیر ساخت اسفنگولیپید نام ببرید؟ آیا همه سلولها بدن تری گلیسیرید میسازند؟
     
تاريخ پاسخ:  14/02/1389 
پاسخ :  سلام امید جان. به طور کلی به بیماریهای ناشی از اختلال در متابولیسم اسفنگولیپیدها، اسفنگولیپیدوز اطلاق میشه. این بیماریها گروهی از بیماریهای توارثی تک ژنی هستند که به دلیل اختلال در تجزیه اسفنگولیپیدهای لیزوزمی و انباشتگی بیش از حد آنها در برخی اندامها است. این بیماری اکثرا منجر به مرگ میشه. از انواع این بیماری میشه به بیماری Gaucher، بیماری Krabbe، بیماری Fabry ، بیماری Tray-Sachs و لوکودیستروفی متاکروماتیک اشاره کرد. این بیماریها علایم مختلفی همچون عقب ماندگی ذهنی، تشنج، ناهماهنگیهای حرکتی، کم خونی، کوری و غیره داشته و اغلب آنها منجر به مرگ زودرس میشوند.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 64    بازديد امروز: 150    كل بازديدها: 1936880
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما