جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  فاطمه
   
تاريخ سوال:  07/07/1392
سوال:  سلام لطفابگید که پرتو های کاتدی چه کاربردی هایی دارندممنون میشم اگه جواب کامل باشه!
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1392 
پاسخ :  سلام، لینک زیر رو نگاه کن. بخش فارسی هم داره اما انگلیسیش بهتره. این پرتوها کاربردشون خیلی زیاده.
http://en.wikipedia.org/wiki/Cathode_ray
   
   
 نام:  قرار
   
تاريخ سوال:  30/06/1392
سوال:  با عرض سلام..سوال من مربوط میشه یه درس شیمی.. توی کتاب شیمی دوم یه چیزایی راجع به طیف خطی نشری هیدروژن نوشته شده..من میخام بدونم که این طیف خطی نشری رو میتونیم برای عناصر دیگرم به دست بیاریم و اگه میشه چطوری؟؟ و سوال دیگه منم اینه که آیا میشه طیف خطی نشری عناصر رو با استفاده از تابوندن یه پرتو به عنصر مورد نظر به دست آورد..ینی از بازتاب اون پرتو؟؟و اگه یه همچین راهی وجود داره اون پرتو چیه؟؟؟
     
تاريخ پاسخ:  31/06/1392 
پاسخ :  سلام، سوال خیلی خوبی پرسیدی. در مورد سوال اولت باید بگم ما میتونیم برای هر عنصری طیف نشری خطی بدست بیاریم. در مورد سوال دومت باید بگم خیر. ببین دوست عزیز کاری که ما در گرفتن طیف نشری خطی انجام میدیم به این صورت هست که عنصر رو بصورت گازی در میاوریم و به اون حرارت میدهیم تا از خودش نور ساطع کنه یا به اصطلاح برانگیخته بشه. سپس این نور رو از منشور عبور داده و روی یک فیلم ظاهر میکنیم. البته میتوان عناصر در حالت جامد رو هم با داغ کردن به حالت ملتهب در آورد مانند آهن گداخته که اگر نور قرمز ساطع شده از آن را از منشور عبور داده و روی فیلم ظاهر کنیم به ما طیف نشری خطی را میدهد اما حالت ایده‌آل حالت گازی هست.
   
   
 نام:  نیلوفر
   
تاريخ سوال:  30/06/1392
سوال:  چرا نقطه ذوب به پیوند یونی بستگی دارد و چرا هر چه پیوند یونی قوی تر باشد نقطه ی ذوب بالاتر است. آیا نمی توانیم یک جسم را بدون تغییر دا ذوب کنیم چرا؟؟؟؟؟؟؟؟
     
تاريخ پاسخ:  31/06/1392 
پاسخ :  سلام، دوست عزیز نقطه ذوب به پیوند یونی بستگی نداره، بلکه با نوع و قدرت پیوند بین مولکولی ماده رابطه مستقیم داره. هرچه یک پیوند قوی‌تر باشه باید انرژی بیشتری به آن بدهیم تا شکسته شود، و ماده زمانی ذوب می‌شود که نسبت بالایی از پیوندهای بین مولکولی شکسته شوند و مولکول‌ها بتوانند روی هم حرکت انتقالی انجام دهند. در مورد سوال آخرت هم منظورت رو درست نفهمیدم اما باید بگم ماده باید تغییر حالت پیدا کند و به مایع تبدیل شود تا ما اصطلاح ذوب شدن را برای آن بکار ببریم.
   
   
 نام:  امیرحسین
   
تاريخ سوال:  31/06/1392
سوال:  با توجه به آرایش های الکترونی توضیح دهید که چرا خواص هیدروژن تا حدی شبیه Li و تا حدی شبیه F است؟
     
تاريخ پاسخ:  31/06/1392 
پاسخ :  سلام، از نظر ساختار الکترونی تمامی این 3 عنصر تنها یک الکترون در پیوندی تک دارند. اما خب نمیشه گفت ساختار الکترونی این 3 کاملا شبیه به هم هستن زیرا هیدروژن به اربیتال s و لیتیم و فلوئور به p ختم می‌شوند که به هم شبیه نیستند.
   
   
 نام:  محمد
   
تاريخ سوال:  14/06/1392
سوال:  امروز که در حال مشاهده یخچال بودم متوجه یک ظرف فلزی کوچک شدم که در حال یخ زدن بود اما از پایین ظرف!!!!!!و این بادانسته های قبلیم با یخ زدن اب تناقض داشت بیشتر کنجکاو شدم وظرف های دیگری را دیدم یک ظرف فلزی استوانه ای بود ان از بالا و پایین در حال یخ زدن بود(اخرین نقطه ای که یخ میزد وسط ظرف) بود یک ظرف دیگر هم بود که پلاستیکی بود اون از بالا در حال یخ زدن بود(عادی) در این مورد از پدرم سوال کردم گفت تحقیق کن نظر شما چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  17/06/1392 
پاسخ :  سلام، آب در جایی یخ می‌زنه که داره دما رو از اونجا از دست میده! وقتی می‌بینی که مثلا آب از ته داره یخ میزنه یعنی ته ظرف از بقیه نقاط سردتر هست و دمای بیشتری از آب میگیره. چون فلز رسانای حرارتی بسیار خوبی هست به همین دلیل آب در مجاورت دیواره‌های ظرف با ظرف تبادل حرارتی میکنه و دماشو میده به ظرف و خودش دما از دست میده و در آن نقطه اگر به نقطه 0 درجه سلسیوس برسه یخ میزنه. در مورد ظرف پلاستیکی هم چون پلاستیک یک عایق حرارتی هست، پس آب از سطح رویی که در مجاورت هوای سرد قرار داره یخ میزنه. امیدوارم متوجه شده باشید.
   
   
 نام:  تبسم
   
تاريخ سوال:  08/06/1392
سوال:  معنی واژه والانس در شیمی
     
تاريخ پاسخ:  12/06/1392 
پاسخ :  سلام، والانس در شیمی به معنای ظرفیت هست که حتی در خیلی از متون علمی هنوز هم به جای استفاده از مثال الکترون‌های ظرفیت (منظور الکترون‌های پیوندی هست) از واژه الکترون‌های والانس استفاده می‌کنند.
   
   
 نام:  امیررضا
   
تاريخ سوال:  10/06/1392
سوال:  1 - رابرت ملیکان چگونه اندازه ی بار الکترون را بدست اورد؟ 2-نسبت بار به جرم الکترون را تامسون چگونه انجام داد؟(طوری بگویید بتوان درکلاس کنفرانس داد)
     
تاريخ پاسخ:  12/06/1392 
پاسخ :  با سلام،
1. برای سوال اولت ارجاعت میدم به یکی از زنگ تفریح‌های بخش فیزیک که بصورت خیلی کامل و دقیق توضیح داده: http://www.roshd.ir/Default.aspx?tabid=293&EntryID=972&SSOReturnPage=Check&Rand=0
2. برای این سوالت یک توضیح مختصر بهت میدم همینجا اما برای کنفرانس باید بری بصورت دقیق خودت از کتاب یا اینترنت پیدا کنی: تامسون با عبور اشعه‌های مختلف مثل آلفا و بتا که از ذرات تشکیل شده‌اند از یک میدان مغناطیسی و با در نظر گرفتن مقدار انحراف هر اشعه با توجه به جرم ذره تشکیل دهنده اشعه توانست نسبت بار به جرم رو محاسبه کند.
   
   
 نام:  سحر
   
تاريخ سوال:  07/04/1392
سوال:  لطفا در مورد تخلیه الکتریکی در طیف نشری خطی هیدروژن کمی توضیح دهید
     
تاريخ پاسخ:  05/06/1392 
پاسخ :  سلام، دقیقا منظورتون رو از تخلیه الکتریکی طیف خطی هیدروژن نمیفهمم. اگر منظورتون همون گسیل انرژی بر اثر برانگیختگی گاز هیدروژن هست باید بگم که وقتی ما گاز هیدروژن رو برانگیخته میکنیم الکترونهای اتم هیدروژن به لایه‌های بالاتر میروند و در بازگشت به لایه‌ی اولیه از خودشون انرژِی آزاد میکنند که ما همون انرژی رو بر روی فیلم ظاهر کرده و به آن طیف نشری خطی هیدروژن میگوییم.
   
   
 نام:  faranak
   
تاريخ سوال:  14/04/1392
سوال:  با سلام.دانشجوی ارشد شیمی الی هستم.میخواستم بپرسم چگونه مقدار خیلی کمی از تیوهیدانتویین (حدود 0.25 گرم ) را خالص سازی کنم که ماده ای که سنتز شده از بین نرودو مورد استفاده برای IRوNMR باشد؟حلال مورد استفاده برای کریستالیزه کردن چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  05/06/1392 
پاسخ :  سلام، اول از همه اینکه سوالت خیلی تخصصی هست و اینجا بخش پرسش و پاسخ برای دانش آموزان هستش نه دانشجویان ارشد!!! دوم اینکه شمایی که ارشد میخونید بهتر از من و خیلیهای دیگر باید روش‌های خالص سازی رو بدونید. یا انواع تقطیر هستش یا استفاده از رسوب دهنده‌ها یا بسیاری روش‌های دیگه که در کتب شیمی تجزیه موجود هستند. حلالی هم که برای IR و NMR مورد اسفاده قرار باید بگیره حلال‌های مشخصی هستند که در تمامی کتب آنالیز دستگاهی و طیف سنجی موجود هستند. به نظر من بهتر هستش از روی کتاب این مطالب رو پیدا کنید تا اینکه من اطلاعاتی به شما بدهم که حتی ممکن هستش باعث خراب شدن آزمایش شما بشه.
   
   
 نام:  احسان ابراهیمی
   
تاريخ سوال:  11/05/1392
سوال:  با سلام و خسته نباشید در رابطه با تبخیر آب در خلا چند سوال داشتم. ممنون میشم اگه جواب بدین و راهنمایی کنین. 1.یک لوله به ارتفاع 10 متر داریم که از سر و ته کاملا بسته شده و تا ارتفاع نیم متری این لوله آب هست(نه و نیم متر دیگر هواست). اگر هوای بالای سطح آب را وکیوم کنیم، بطوری که خلاء ایجاد شود، آب تقریبا در دمای 10 درجه سلسیوس بخار میشود. رفتار بخار آب در لوله خلاء شده به چه صورت خواهد بود؟ آیا به سمت بالا تا ارتفاع 10 متری خواهد رفت؟(با چه سرعتی؟) آیا در تمام قسمت های لوله بطور یکسان پخش خواهد شد؟ یا بر روی سطح آب بصورت یک ابر میماند؟ 2. برای تبخیر یک لیتر آب در شرایط عادی (خلاء نباشد) چه مقدار گرما لازم داریم؟ 3. اگر آب در محیط خلاء باشد چه مقدار گرما برای تبخیر یک لیتر آب لازم است؟ لطفا اگر فرمول یا محاسباتی دارند بنویسید و راهنمایی کنید. متشکرم
     
تاريخ پاسخ:  05/06/1392 
پاسخ :  سلام،
1.ببین دوست عزیز رفتار گازها عموما بصورتی هست که تمام محفظه‌ای که در آن قرار دارند را اشغال میکنند و بخار آب هم که نوعی گاز هست از این قانون پیروی میکنه پس بخار آب در تمامی لوله پخش خواهد شد بصورت یکسان.
2. بستگی به فشار منطقه دارد. همون مقدار آنتالپی تبخیر آب هست که در کتب مختلف وجود دارد.
3. محیط خلا یعنی فشار تقریبا برابر صفر با صفر! برای پیدا کردن آنتالپی تبخیر در چنین شرایطی باید به جداول ترمودینامیکی در کتب ترمودینامیک مراجعه کنید. مطمئن نیستم اما فکر کنم بهترین راه استفاده از جدول z هست.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:     
E-Mail:     
بخش:   
متن سوال:     
افراد آنلاين: 15    بازديد امروز: 11    كل بازديدها: 1815616
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما