جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  الهام
   
تاريخ سوال:  20/07/1386
سوال:  سلامن سوالی در مورد ازمایش میلیکان دارم.توی این ازمایشبا تغییر ولتاپ سرعت سقوط ذرات روغن تغییر میکند به طوری که اگر ولتاپ افزایش یابد ذرات روغن به سمت قطب مثبت حرکت میکنند.چرا؟
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  زیرا قطرات روغن باردار هستند و به سمت با رمخالف جذب می شوند.از طریق تغییر پتانسیل با صفحه ها را می توان به گونه ای تنظیم کرد که قطرات به سمت خاصی جذب شوند.
   
   
 نام:  مریم
   
تاريخ سوال:  19/07/1386
سوال:  سلام , امیدوارم حالتان خوب باشد.هنری موزلی با جه ازمایشی فهمید تعداد بروتون های داخل هسته اتم جند تا است؟ ممنونم.
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  سلام.خوبی؟موزلی در سال 1913 با استفاده از طیف سنجی که براگ ابداع کرده بود ، طیف اختصاصی پرتوهای X بسیاری از عناصر را بادقت زیادی مورد مطالعه قرار داد .و از برسی طیف خطی پرتوهای اختصاصی X عناصر دریافت که از عنصری به عنصر دیگر، هر خط طیفی به اندازه معینی در طیف جابجا می شود ، به طوری که اگر این عناصر را به ترتیب شماره خانه آن ها در جدول تناوبی (که در آن زمان عدد عنصر در جدول یا عدد اتمی نامیده می شد) ، در نظر بگیریم محل این خط در مقیاس طول موج دستگاه طیف نما ، به اندازه معینی به سمت طول موج های کوتاه تر جابجا می شود .موزلی تلاش نمود تارابطه بین شماره خانه آن عنصر در جدول تناوبی و محل هر خط طیفی پرتوهای X آن را دریابد .سرانجام دریافت که جذر فرکانس هر خط طیفی از هر عنصر تابعی از عدد اتمی آن است . فرکانس خط طیفی مشخص از پرتوهای X یک عنصر ، Z شماره خانه عنصر در جدول تناوبی و a,b اعداد ثابتی اند که به جنس عنصر مورد مطالعه ارتباطی ندارد بلکه در مورد تمام عناصر برای هر خط طیفی مقدارمشخصی دارند .موزلی با توجه به این که از هر عنصری به عنصر بعدی ، طول موج هر خط طیفی از پرتوهای X کوتاهتر می شود ، به عبارت دیگر فوتون های X که تابش می شود ، دارای انرژی بیشتری است و این رویداد نشانه آن است که برای جداکدن الکترون از لایه های درونی اتم به انرژی بیشتری نیاز دارد به این نتیجه رسیده بودکه از عنصری به عنصر بعد در جدول تناوبی ، بر مقدار بار مثبت هسته اتم و در نتیجه ، بر مقدار نیروی جاذبه بین هسته و الکترون افزوده می شود . بدین ترتیب ثابت کرد آنچه بور به عنوان بار مثبت هسته و یا تعداد پروتون های اتم هر عنصر در نظر گرفته بود ، دقیقا با شماره ی خانه آن عنصر در جدول تناوبی که به عدد اتمی آن عنصر موسوم بود ، مطابقت دارد . از این رو مفهوم عدد اتمی عنصر را نه به معنی شماره خانه آن عنصر در جدول تناوبی ، بلکه به معنی تعداد پروتون های موجود در اتم آن ، یعنی به همان مفهومی که امروزه متداول است تغییر داد . بدین ترتیب موزلی از طریق بررسی طیف اختصاصی پرتوهای X عناصر توانست عدد اتمی دقیق آن ها را حساب کند
   
   
 نام:  پیمان
   
تاريخ سوال:  28/07/1386
سوال:  من این دومین باره که میپرسم اگر کاتد بهصورت نیم کره باشه پرتو کاتد به چه صورت منتشر میشود
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  پیمان جان در این صورت پرتوها در یک نقطه متمرکز می شوند.موفق باشی.
   
   
 نام:  شیوا
   
تاريخ سوال:  29/07/1386
سوال:  نحوه اکسیداسیون فلزات گروه 1و2 چه جوریه؟
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  اکسید این فلزات به فرمول عمومی MO بوده و یک اکسید بازی است و از حرارت کربنات یا هیدروکسید این فلزات با آزاد کردن CO2 تولید می‌شود. اکسید این فلزات انرژی شبکه و دمای ذوب بالایی دارند. بجز بریلیم بقیه دارای فرم پراکسید MO2 هم هستند، چون کاتیون Be+2 برای ایجاد پراکسید بسیار کوچک است.فلزات قلیایی در اثر واکنش با اکسیژن هوا ترکیب جامد یونی به فرمول تولید می‌کنند. هر چند که Na غیر از این ، ترکیب پروکسید ( ) بعنوان فراورده عمده و پتاسیم هم سوپر اکسید ( ) را بطور عمده تولید می‌کند.
   
   
 نام:  مازیار
   
تاريخ سوال:  18/07/1386
سوال:  هانری بکرل چگونه توانست پی به اختراع خود ببرد؟
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  مازیار جان جواب این سوال مستقیما در متن کتاب درسیت موجود است.اما من آن را دوباره برایت می گویم:)بکرل به طور اتفاقی یک قطعه کوچک از فلز اورانیوم را بر روی یک صفحه فیلم نورندیده که در کاغذ سیاه پیچیده شده بود گذاشته بود. صبح روز بعد مشاهده کرد که صفحه فیلم درست مثل این که نور دیده باشد سیاه شده‌است. بدیهی بود که عنصر اورانیوم، پرتوهایی را از خود ساطع کرده بود که از کاغذ سیاه گذشته و بر صفحه فیلم اثر کرده بودند.بکرل این فرآیند را دوباره با سنگ معدنی که سنگی سخت و سیاه قیرگون است و از اورانیوم بدست می‌آید، تکرار کرد. این بار، اثری که سنگ بر روی صفحه فیلم گذاشته بود، حتی از دفعه قبل هم قوی‌تر بود. بنابراین می‌بایست به غیر از عنصر اورانیوم، یک عنصر پرتوزای دیگر هم در سنگ وجود می‌داشت.او، فرضیه خود را با خانواده کوری که با او دوست بودند مطرح کرد. آنها نیز این راز را هیجان انگیز یافتند، این چه پرتوهای نادری بودند که در اشیایی که پرتوههای نوری معمولی از آنها عبور نمی‌کرد، نفوذ می‌کردند و از میان آنها می‌گذشتند.
   
   
 نام:  کیمیا
   
تاريخ سوال:  28/07/1386
سوال:  1_چرا اب انبساط غیر عادی دارد؟ 2_چه موادی در طبیعت از قانون انبساط وانقباض پیروی نمی کنند؟ 3_درجه بندی کلوین و فارنهایت را بررسی کنید؟ با تشکر
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  سلام.خوبی؟اگر از انبساط و انقباض آب,منظورت هنگام انجماد است،دلیل آن این است که در هنگام ذوب شدن یخ تعداد زیادی پیوندهای هیدروژنی شکسته میشوند و این پدیده موجب نزدیکتر شدن مولکولها و کم شدن حجم مایع میشود.در مورد سوال دومی:بیسموت و چدن نیز چنین خاصیتی دارند یعنی چگالی جامدشان کمتر است.و اما سوال آخریتان: واحد اندازه‌ گیری: 1.دما کلوین :کلوین مقیاس بنیادی دما در علوم است که سایر مقیاسها بر حسب آن تعریف می‌شوند. 2سلیسیوس یا سانتیگراد:مقیاس سلیسیوس بر اساس نقطه سه گانه آبمی‌باشد. اگر T نشان دهند. دمای سلسیوس و T نشان میدهند. دمای کلوین باشد در اینصورت داریم: 273.15 3.فارنهایت:این مقیاس هنوز هم در بعضی از کشورهای انگلیسی زبان به کار می‌رود و در کارهای علمی استفاده نشود رابطه مقیاس فارنهایت و سلسیوس به صورت زیر است: 32 + =T
   
   
 نام:  منا
   
تاريخ سوال:  28/07/1386
سوال:  salam,khaheshan darmorede peyda kardane ghotre atome tala va hasteye oon tavasote raderford komakam konid.mamnoon
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  سلام مونا جان.خوبی؟رادرفورد یک ورقه ی نازک طلا رابا یک منبع پرتوزا از جنس آلفا که داخل محفظه سربی قرار گرفته بود بمباران کرد او مشاهده کرد که بیشتر ذره های آلفا بدون انحراف از ورقه عبور کردند نتیجه گرفت که بیشتر حجم اتم را فضای خالی تشکیل میدهد. تعداد زیادی از ذره های آلفا با زاویه ی اندکی از مسیر اولیه منحرف شدند نتیجه گرفت که یک میدان الکتریکی قوی در اتم برقرار است. و تعداد بسیار اندکی از ذره های آلفا با زاویه بیش از 90 درجه از مسیر اولیه منحرف شدند نتیجه گرفت که اتم طلا هسته ی بسیار کوچک و سنگین دارد. و به این ترتیب مدل اتم هسته دار خود را ارائه داد.
   
   
 نام:  امید گلبادی
   
تاريخ سوال:  07/08/1386
سوال:  دستگاه طیف سنج چگونه کار میکند؟
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  سلام.امیدوارم خوب باشی.به بیان ساده ، طیف سنج جرمی سه عمل اساسی را انجام می‌دهد: اول این‌که مولکولها توسط جریانی از الکترونهای پُر انرژی بمباران شده و بعضی از مولکولها به یونهای مربوط تبدیل می‌گردند. سپس یونها در یک میدان الکتریکی شتاب داده می‌شوند. دوم این‌که ، یونهای شتاب داده شده ، بسته به نسبت جرم به بار (m/e) آنها در یک میدان مغناطیسی یا الکتریکی جدا می‌گردند و در نهایت اینکه ، یونهای دارای نسبت جرم به بار مشخص و معین ، توسط بخشی از دستگاه که در اثر برخورد یونها به آن قادر به شمارش آنها است، آشکار می‌گردند.نتایج داده شده خروجی توسط آشکار کننده ، بزرگ شده و به ثبّات داده می‌شوند. علامت یا نقشی که از ثبّات حاصل می‌گردد، یک طیف جرمی است، نموداری از تعداد ذرات آشکار شده بر حسب تابعی از نسبت جرم به بار.
   
   
 نام:  حامد
   
تاريخ سوال:  06/08/1386
سوال:  تتراسیون
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  سلام حامد جان.خوبی؟ تیتر کردن از روش‌های تجزیه حجمی است. در تجزیه حجمی ابتدا جسم را حل کرده و حجم معینی از محلول آن را با محلول دیگری که غلظت آن مشخص است که همان محلول استاندارد نامیده می‌شود، می‌سنجند. در تیتراسیون محلول استاندارد به‌طور آهسته از یک بورت به محلول حاوی حجم مشخص یا وزن مشخص از ماده حل شده اضافه می‌شود.افزایش محلول استاندارد ، آنقدر ادامه می‌یابد تا مقدار آن از نظر اکی‌والان برابر مقدار جسم حل شده شود. نقطه اکی‌والان نقطه ای است که در آن ، مقدار محلول استاندارد افزوده شده از نظر شیمیایی برابر با مقدار حجم مورد نظر در محلول مجهول است. این نقطه را نقطه پایان عمل از نظر تئوری یا نقطه هم ارزی نیز می‌گویند. روش تیتر کردن :در عمل تیتر کردن ، محلول استاندارد را از یک بورت به محلولی که باید غلظت آن اندازه گرفته می‌شود، می‌افزایند و این عمل تا وقتی ادامه دارد تا واکنش شیمیایی بین محلول استاندارد و تیتر شونده کامل شود. سپس با استفاده از حجم و غلظت محلول استاندارد و حجم محلول تیتر شونده ، غلظت محلول تیتر شونده را حساب می‌کنند. تشخیص نقطه اکی‌والان :نقطه اکی‌والان در عمل بوسیله تغییر فیزیکی ( مثلا تغییر رنگ ) شناخته می‌شود. نقطه ای که این تغییر رنگ در آن روی می‌دهد، نقطه پایان تیتر کردن است. در تیتراسیون اسید و باز شناساگرها برای تعیین زمان حصول نقطه اکی‌والان بکار می‌روند. تغییر رنگ معرف ، نشانگر نقطه پایانی تیتراسیون می‌باشد. بر حسب واکنش‌هایی که بین محلول تیتر شونده و استاندارد صورت می‌گیرد، تجزیه‌های حجمی (تیتراسیون) به دو دسته تقسیم می‌شوند:انواع تیتر کردن :ا• روش‌هایی که بر اساس ترکیب یون‌ها هستند. یعنی تغییر ظرفیت در فعل و انفعالات مربوط به آن صورت نمی‌گیرد. این روش‌ها عبارت اند از: 1. واکنش‌های خنثی شدن یا واکنش‌های اسید و باز 2. واکنش‌های رسوبی 3. واکنش‌هایی که تولید ترکیبات کمپلکس می‌کنند. • روشهایی که بر اساس انتقال الکترون هستند؛ مانند واکنش‌های اکسایش و کاهش تیتر کردن واکنش های اسید و باز یا خنثی شدن تیتر کردن ، عبارت است از تعیین مقدار اسید یا باز موجود در یک محلول که با افزایش تدریجی یک باز به غلظت مشخص یا بر عکس انجام می‌گیرد. موقعی که محلول یک باز دارای یونهای -OH است به محلول اسید اضافه کنیم، واکنش خنثی شدن انجام می‌شود OH- + H3O+ -----> 2H2O تیتراسیونهای خنثی‌شدن بطور گسترده در تعیین غلظت آنالیتهایی کاربرد دارند که یا اسید و یا باز هستند، یا با استفاده از روشهای مناسب به چنین گونه‌هایی تبدیل می‌شوند. آب ، حلال معمول برای تیتراسیون خنثی‌شدن است، زیرا بسادگی در دسترس و ارزان و غیرسمی است. پایین بودن ضریب انبساط دمایی آن یک خاصیت اضافی دیگر است.ولی بعضی از آنالیتها در محیط آبی قابل تیتر کردن نیستند، زیرا انحلال‌پذیری آنها بسیار پایین است، یا چون قدرتهای اسیدی یا بازی آن چندان زیاد نیست که نقاط پایان رضایت بخشی را فراهم کنند. غلظت چنین موادی را اغلب می‌توان با تیتر کردن آنها در حلال دیگر به غیر از آب تعیین کرد.
   
   
 نام:  سمانه
   
تاريخ سوال:  06/08/1386
سوال:  چگونگی کار طیف سنج جرمی
     
تاريخ پاسخ:  07/08/1386 
پاسخ :  سلام سمانه جان.خوبی؟برای کار با دستگاه طیف سنج جرمی,ابتدا نمونه وارد یک محفظه یونیزه کننده میشود.نمونه میتواند به صورت گاز,مایع ِیا جامد باشد.با اعمال اختلاف پتانسیل به محفظه و بمباران الکترونی,یک الکترون از M کنده شده و گونه M+ تشکسل میشود.سپس این ذرات یونیزه شده وارد یک محفظه شتاب دهنده میشوند در این جا ذرات یونیزه نشده شتاب نمیگیرند و توسط پمپ خارج میشوند.یونهای شتاب دار وارد یک محفظه خمیده میشوند.که یک آهنربا از بیرون دور آن است.در اینجا هر چه جرم بیشتر باشد میزان انحراف کمتر است.(در اینجا بارها برای همه ذرات یکسان و برابر 1 در نظر گرفته میشود).از روی محل ظهور لکه روی دتکتور,جرم ذره تعیین میشود.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [135] [136] [137] [138] [139] [140] [141] [142] [143] [144] [145] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 60    بازديد امروز: 97    كل بازديدها: 1817338
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما