جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [698] [699] [700] [701] [702] [703] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  علیرضای عشق فیزیک
   
تاريخ سوال:  29/04/1385
سوال:  : با عرض سلام و شاد باشید و عرض تبریک خدمت اقا تندر و ارزوی موفقیت برای ایشان . من فعلا دارم روی نور کار می کنم و می خواستم تا وقتی بخش نور را تمام می کنم ریاضیات لازم برای خواندن مکانیک را بلد باشم و به همین دلیل این سوال را پرسیدم و دو سوال از شما دارم 1- در بعضی از مسایل ما باید یک سری از اعداد را تخمین بزنیم مثلا در یک مساله(مر بوط به بخش نور) گفته بود چگالی ماه را خودتان تخمین بزنید خوب من این تقریب را باید بر حسب چه چیزی در نظر بگیرم علاوه بر ان ممکن است دو نفر اعدادی با اختلاف خیلی زیاد را در نظر بگیرند؟ 2- یک منبع که بخش نورسنجی را به خوبی اموزش داده باشد به من معرفی کنید؟ با تشکر فراوان
     
تاريخ پاسخ:  29/04/1385 
پاسخ :  علیرضا سلام: امیدوارم یک روز هم ما به تو تبریک بگوییم علیرضای عزیز، گرچه که همین الان هم بخاطر تلاشت به تو تبریک می گویم و امیدوارم موفق باشی. جواب سئوال اول: حرف تو کاملا درست است اما مرتبه بزرگی که بدست می آورید یکی است تنها ضریب است که تغییر می کند، اما برای درک بهتر مسئله تخمین برو و از روی درخت موجود در سایت بخش تخمین را بخوان، چون همواره به تو کمک خواهد کرد. اما اصولا در حل مسائل در مایعات سعی می کنند چگالی آّب یا الکل را در نظر بگیرند، در مورد گازها چگالی اکسیژن و در مورد جامدات چگالی آهن. جواب سئوال دوم: نور شناسی هندسی کتاب خوبی است،‌ اما مطالب موجود در سایت ما بسیار کامل تر از نور شناسی هندسی است و بهتر است به آن هم رجوع کنی. اما در مورد مکانیک همانطور که گفتم خوب است در طول حل مسئله هر جا به اشکال برخوردی و دانش ریاضیت کم بود بروی و همان قسمت را یا از کتاب درسیت یا متن کتابی که می خوانی و یا توماس بخوانی. من را از وضع خودت بی خبر نگذار. می دانی سعی کن هر وقت خسته شدی بلد شوی و یک تفریح خوب برای خودت ترتیب بدی، سعی کن با خواندن فیزیک حال کنی، ورزش و تغذیه خوب یادت نره دوست خوب. موفق باشی و خدانگهدار.
   
   
 نام:  علیرضای عشق فیزیک
   
تاريخ سوال:  29/04/1385
سوال:  با عرض سلام و شاد باشید و تشکر از شما به خاطر اینکه به سوالات من پاسخ می دهید من چند سوال از شما دارم 1-اگر ما رابطه ی اسا سی اینه ها (1/p +1\q=1/f ) را به روش تشابه مثلث ها اثبات کنیم از تقریبها و پرتو هایی استفاده می کنیم که نشان می دهد این رابطه تقریبی بوده و فقط در اینه های کروی کوچک درست است اما اگر همین رابطه را به روش هندسه ی تحلیلی اثبات کنیم از هیچ تقریبی استفاده نکرده و در ضمن از پرتو هایی استفاده می شود که درتمام اینه های کروی صادق است پس این رابطه دقیق بوده و در تمام اینه های کروی صادق است چرا ما در اینجا به دو نتیجه ی متفاوت می رسیم؟ 2- ایا نقاط مزدوج را فقط برای اجسام حقیقی در اینه ها ی کروی تعریف می کنند و یا برای اجسام مجازی هم نقاط مزدوج هم وجود دارد؟ 3-اگر زاویه بین دو اینه ی تخت n درجه باشد و پرتویی به راس این دو اینه برخورد کند پرتوی بازتاب چگونه خواهد بود؟ 4-اگر دو اینه ی تخت عمود بر هم وجود داسته باشد هر پرتو که به انها برخورد کند موازی با خودش بازتاب خواهد شد و حالا اگر سه اینه ی تخت عمود بر هم وجود داشته باشد باز هم هر پرتویی به انها بتابد موازی با خودش بازتاب خواهد شد در حالی که اگر زاویه ی انحراف پرتوها را در حالت سه اینه حساب کنیم زاوییه انحراف بیشتر از 180 درجه خواهد بود اشتباه من در حساب کردن زاویه انحراف در کجاست؟ با تشکر و سپاس فراوان
     
تاريخ پاسخ:  29/04/1385 
پاسخ :  2- برای تصویر مجازی هم نقاط مزدوج موجود است، اما نوع آیینه عوض می شود یعنی اگر مثلا آیینه مقعر است محدب می شود. با توجه به رابطه اساسی آیینه ها هر جسمی با تصویرش تشکیل دو نقطه مزدوج را می دهد، مستقل از اینکه جسم حقیقی یا مجازی باشد. 3- مقطع پرتو در مقایسه با نقطه تلاقی دو آیینه بسیار ناچیز است، اگر بخواهی همه چیز را ایده آل در نظر بگیری یعنی نقطه تلاقی دو آیینه را هم فقط یک نقطه در نظر بگیری، وقتی پرتو به این نقطه برخورد بکند عملا متعلق به هیچ کدام از دو آیینه نیست. اصطلاحا به این نقطه، نقطه تکینگی گفته می شود، که قوانین فیزیک در مورد آن صدق نمی کند، در جاهای دیگر فیزیک نیز همچین اتفاقی می افتد، مثلا میدان الکتریکی یک بار نقطه ایی متناسب با1/r است اما دقیقا در محل خود بار(r=0) نقطه تکینه داریم که میدان در آن نقطه تعریف نمی شود. 4- اگر منظورت این است که سه آیینه عمود بر هم تشکیل یک کنج را می دهند پرتویی که به یکی از این آیینه ها برخود کند نه تنها موازی خود بلکه کاملا هم بر روی خودش بر می گردد یعنی عملا دو آیینه دیگر به هیچ دردی نمی خورد. اما اگر قرار باشد دو آیینه موازی باشند و با هم بر این آیینه عمود باشند پرتو بین دو آیینه موازی گیر می کند و مدام روی خودش بازتاب می کند. اما شاید دقیقا من سوالت را نفهمیدم، اگر جوابت را نگرفته ایی، دوباره بپرس. اما در نهایت آفرین خیلی نکته بین و دقیق هستی، سوالاتت بسیار جالب و بجااست. امیدوارم موفق باشی.
   
   
 نام:  محمد رضا
   
تاريخ سوال:  29/04/1385
سوال:  مشاور گرامی سلام ، مسایل هالیدی نص را بدون حل المسایل حل میکنم به نظرم اصلاٌ مسایل سختی نیستند . و نوعی وابستگی فرمولی دارند . خیالتان راحت باشد که با آن مشکل ندارم. این هم که دارم حلش میکنم فقط به این خاطر است که اطمینان پیدا کنم توانایی حلش را دارم . بیشتر مشکلم با مسایل ایرودوف بود . که هنوز هن 6-5 تاشو اصلاً نمیتونم حل کنم حل المسایل هم که ندارم به همین خاطر جواب ها رو با بچه های سال بالاتر چک میکنم . راستی نظرتان درباره ی گروهی المپیاد خواندن چیست (با بچه های سال بالاتر یا هم سن) ؟ راستی یک مساله هم بود : دو قطار با سرعت ثابت v به سمت یکدیگر حرکت میکنند. در حالی که فاصله ی آنها در لحظه ی t=0 برابرx میباشد . در لحظه ی t=0 کلاغی با سرعت ثابت u از یک قطار به طرف قطار دیگر پرواز میکند و وقتی به قطار دوم رسید بدون توقف به سمت قطار اول باز میگردد. 1)تا زمانی که دوقطار به هم برسند کلاغ چند بار از این قطار به آن قطار رفته؟ 2)وقتی دوقطار به هم میرسند کلاغ جه مسافتی را پیموده؟ نکته:(من این مساله را که به دوصورت بود به صورت عددی با محاسبه ی هر بار حرکت حل کردم و در محاسبه ی پارامتری مساله به مقدار بینهایت رسیدم)..... ببخشید که سوالم طولانی شد.باتشکر..................
     
تاريخ پاسخ:  29/04/1385 
پاسخ :  حق با تو است چون مسائل هالیدی بیشتر جنبه آموزشی دارد و ایده در آن نیست، اما می توانی از همان ایردوف ودوره درسی مسائل فیزیک عمومی و مسائل المپیاد کشور های مختلف استفاده کنی. بهترین راه مسئله هایی که نمی توانی حل کنی مشورت با بچه های هم سن و سال با سال بالایی ها و یا معلمت می باشد. اما در مورد گروهی خواندن المپیاد زیاد سن خاصی ندارد اگر قوی هستی می توانی با بچه های سال بالایی بخوانی اما گروهی درس خواندن باعث می شود با روش فکر کردن بقیه آشنا شوی، البته همانطور که خودت می دانی در گروهی درس خواندن باید حواست به اتلاف وقت بیشتر باشد. اما در مورد سئوالت: واقعیت این است که گنجشک بینهایت بار این مسیر را طی می کند اما زمان و مسافتی که طی می کند مجموع جملات یک تصاعد هندسی با بینهایت جمله است که به یک عدد متناهی میل می کند و از این دست مسائل زیاد است و این هم یکی از پرسشهای هالیدی است که پرسیدی. مثلا یکی دیگر از این دست سئوالات خرگوشی است که با هر بار گاز زدن نصف هویج باقی مانده را می خورد. اما اگر باز هم ابهامی داری بپرس تا برایت بگویم دوست خوب. موفق باشی :) راستی با تابستان و درسها چطوری؟
   
   
 نام:  میلاد حمیدی نیا
   
تاريخ سوال:  08/10/1384
سوال:  سلام من چند سوال از خدمت شما داشتم و خواهشمندم به این سوالات پاسخ کامل بدهید و یا منابع فارسی انه را معرفی کنید 1-برای اندازه گیری دما های با لا و پایین از چه وسیله ها یی استفاده میکنیم و طرز کا ر انها را به طور کامل بنویسید؟ 2-چگونه دماسنجهای جیوه ای و الکلی ساخته می شوند 3-انواع دماسنج ها و طرز کاربرد انه را بنویسید
     
تاريخ پاسخ:  08/10/1384 
پاسخ :  آقا میلاد سلام: همانطور که می دانی فیزیک دارای شاخه های زیادی است و هر شاخه قسمت خاصی را بررسی می کند، یعنی مثلا فیزیک دماهای بالا در یک شاخه، فیزیک دماهای پایین در شاخه ایی دیگر بررسی می شود، بنابراین پاسخ شما بسیار گسترده است، اما تو می توانی هر کدام از اینها را در اینترنت پیدا کنی، این کار خیلی خوب است از این نظر که تو search کردن را می آموزی، اما در مسیر جستجو اگر به اشکالی برخوردی من در خدمت تو هستم. در ضمن اگر کتاب خوبی در این زمینه می خواهی هالیدی در یک فصل از کتاب خود به موضوع می پردازد. و در مورد ساختمان یک دماسنج به طور کامل توضیح داده است.
   
   
 نام:  پویا محمدی
   
تاريخ سوال:  08/10/1384
سوال:  با سلام من پویا هستم وسوالاتی در مورد این که : اگر ما سازه ای را بسازیم و تخم مرغی در آن چنان قرار دهیم که اگر از ارتفاع رهایش کنیم به تخم مرغ صدمه وارد نشود انگاه ! اگر سازه ی ما کروی باشد بهتر است ؟ به کمک شما نیازمندم مرسی
     
تاريخ پاسخ:  08/10/1384 
پاسخ :  آقا پویا سلام: شاید منظور شما این مسئله است، با توجه به این خاصیت که تخم مرغ کروی است ولی هر چه قدر به دو سر آن نیرو وارد می کنیم نمی شکند ریرا نیرو بخش می شود، از این خاصیت در ساختن سازه های مختلف هم استفاده می شود، و حتی در ایران باستان هم از این خاصیت در معماری استفاده می کردند و همانطور که می دانی بسیاری از ساختمانها را بصورت گنبدی و آرکی می ساختند. اگر منظورت موضوعی جز این بود بگو تا دوباره با هم درباره آن صحبت کنیم.
   
   
 نام:  حسین محمدی
   
تاريخ سوال:  08/10/1384
سوال:  با سلام من دانشجوی سال اخر فیزیک هستم و میخواهم در رابطه بانانو در فیزیک تحقیق کنم. رابطه نانو بافیزیک را میخواهم.
     
تاريخ پاسخ:  08/10/1384 
پاسخ :  آقای حسین محمدی سلام: ما در بخش دانش آموزی کار می کنیم بنابراین شما می توانی از استادهای دانشگاهتان در زمینه اطلاعت نسبتا کاملی بدست آوری، چون اتفاقا در حال حاضر در ایران در این زمینه کار می شود و بسیاری از اساتید نیز در این رشته کار می کنند، اما در کل قبل از این سطوحی که در آزمایشگاه در کنترل آزمایشگر بودند در ابعاد میکرو بود اما در حال حاضر ما ابعاد نانو را هم می توانیم کنترل کنیم مثلا در حال حاضر شما می توانید در آزمایشگاه ااکترونها را طوری کنار هم بچینید که حرف اول اسم خود را بنویسید و در زیر میکروسکوپ ببیند. در حالت جامد نیز در حال حاضر سطوحی را با دقت نانو می توانند لایه نشانی کنند. در محلولها نیز می توان ذرات در حد نانو را تشخیص داد و ... برای اطلاعات بیشتر می توانید به کتابها، سایتهاو افرادی که در این زمینه کار می کنند رجوع کنید چون در این زمینه اطلاعات بسیار زیادی وجود دارد. موفق باشید.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [698] [699] [700] [701] [702] [703] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:     
E-Mail:     
بخش:   
متن سوال:     
افراد آنلاين: 59    بازديد امروز: 15    كل بازديدها: 4925871
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما