جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [636] [637] [638] [639] [640] [641] [642] [643] [644] [645] [646] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  الهه رمضانی
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  ببخشید من کتابهایی رو که شما معرفی کردید خونده بودم ولی جواب کاملی نگرفتم.لطفا پاسخی فراتر از کتاب درسی بدید.
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  الهه جان این توضیح به نسبه کوتاه رو می نویسم تا به جوابت هم رسیده باشی.در این باره چند نظریه وجود دارد. دو نظریه عمده تریم اونها هستند که بیشتر از بقیه قابل قبول هستند. 1. قطرات آبی که در ابرها تشکیل میشه، با نیروی بالابرنده‌ی قوی از پایین ابر به سمت بالای اون میره. به تدریج از سطح یخی عبور میکنه و کم کم شروع به یخ زدن میکنه تا لایه بیرونی ظریفی رو شکل بده. بارهای مثبت درون قطه به این لایه یخی ظریف منتقل می شن. تلاطم یا اختشاش درون ابر بوجود میاد و همین باعث میشه تا قطرات نیمه یخ زده با هم برخورد کنند، و لایه های بیرونی آنها بشکنه. چون چگالی یخ از آب کمتره، ذرات یخ با نیروی بالابرن برنده بیشتر به سمت بالا حرکت می کنند. و قطرات آب به سمت پایین(بارون)!‌ همین مسأله باعث اختلاف بار در ابر میشه. بارهای مثبت در بالا و منفی در پایین. این رو اصطلاحا اثر ترموالکتریک می نامیم. البته فقط این اثر محدود به باردار شدن ابرها نمیشه. 2. نظریه بعدی رو القا نام گذاری کردند. بعد از یک طوفان بارهای مثبت در بالا و منفی تقریبا در پایین بار القایی رو سبب میشن که به بلورهای یخی درون ابر میرسه. بارهای منفی به سمت انتهای بلور به رو به بالا هستند میرن، و بارهای منفی به سمت به سمت پایین ابر. در این حین که قطرات کوچک ممکن گاهی به سمت بالا حرکت می کنند، و یخها هم بالا میرن، با بلورهای بزرگتر یخی برخورد می‌کنند. ذرات بارهای مثبت تخلیه میکنند و به سمت بالای ابر می برند. امیدوارم مفید بوده باشه.
   
   
 نام:  ب
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  ابرها چگونه باردار می شوند
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  در این باره چند تظریه وجود دارد. دو نظریه عمده تریم اونها هستند که بیشتر از بقیه قابل قبول هستند. 1. قطرات آبی که در ابرها تشکیل میشه، با نیروی بالابرنده‌ی قوی از پایین ابر به سمت بالای اون میره. به تدریج از سطح یخی عبور میکنه و کم کم شروع به یخ زدن میکنه تا لایه بیرونی ظریفی رو شکل بده. بارهای مثبت درون قطه به این لایه یخی ظریف منتقل می شن. تلاطم یا اختشاش درون ابر بوجود میاد و همین باعث میشه تا قطرات نیمه یخ زده با هم برخورد کنند، و لایه های بیرونی آنها بشکنه. چون چگالی یخ از آب کمتره، ذرات یخ با نیروی بالابرن برنده بیشتر به سمت بالا حرکت می کنند. و قطرات آب به سمت پایین(بارون)!‌ همین مسأله باعث اختلاف بار در ابر میشه. بارهای مثبت در بالا و منفی در پایین. این رو اصطلاحا اثر ترموالکتریک می نامیم. البته فقط این اثر محدود به باردار شدن ابرها نمیشه. 2. نظریه بعدی رو القا نام گذاری کردند. بعد از یک طوفان بارهای مثبت در بالا و منفی تقریبا در پایین بار القایی رو سبب میشن که به بلورهای یخی درون ابر میرسه. بارهای منفی به سمت انتهای بلور به رو به بالا هستند میرن، و بارهای منفی به سمت به سمت پایین ابر. در این حین که قطرات کوچک ممکن گاهی به سمت بالا حرکت می کنند، و یخها هم بالا میرن، با بلورهای بزرگتر یخی برخورد می‌کنند. ذرات بارهای مثبت تخلیه میکنند و به سمت بالای ابر می برند.
   
   
 نام:  سینا
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  سلام خسته نباشید . می خواستم ببینم که جواب این سوال چیه؟ چرا بالون های هوای گرمی را که قرار است به مدت طولانی در هوا حرکت کنند به رنگ نقره ای می سازند؟ ممنون
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  سلام سینا جان ممنون از لطفت به زنگ تفریح 46 فیزیک مراجعه کن. در اونجا مختصری درباره اش هست. ولی باز هم باید اضافه کنم که این بالون ها باید از جنسی ساخته بشن که تحمل فشار هوا، حرارت و عوامل دیگه‌ی احتمالی رو حداقل تا درصدی داشته باشن. معمولا از کیسه های رنگی کمتر استفاده میشه. می تونن اونها رو هم رنگ بزنن کما اینکه اگر عکس هاشون رو هم دیده باشی آرم موسسه علمی رو که بانی این کار بوده می زنن! این رنگ الزاما نشاندهنده‌ی چیزی نیست. ولی همونطور که گفتم جنس خاصی داره. طبیعتا هر ترکیب شیمیایی می تونه یک رنگ خاص داشته باشه که جزء ذاتی اون ترکیبه.
   
   
 نام:  حسن شراره
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  با سلام لطفا راه و روش اندازه گیری انرژی درونی را توضیح دهید(با فرمول)؟زمان ارائه ی جواب را به ایمیل من بفرستید(لطفا)
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  حسن عزیز سلام می تونی به کتاب فیزیک پایه 2 و دوره درسی فیزیک جلد 1 رو بخون. توضیح کوتاه: انرژی درونی رو از قانون اول معادله‌ی حالت میشه به‌دست آورد. به این شکل که انرژی گرمایی سیستم فیزیکی که از محیط می‌گیره رو باید از از کاری که این سیستم فیزیکی انجام میده کم کنیم. دلیلی هم نداره حتما انرژی از یک نوع باشه. می تونه الکتریکی شیمیایی و غیره باشه. این قاعده رو از بقای انرژی به دست میاریم. نیروهای داخلی رو البته بنا به نوع سیستم فیزیکی می تونیم بدست بیاریم. مثلا نیروهای هسته ای، الکتروستاتیکی و غیره. کار هم دلیلی نداره حتما مکانیکی باشه. این اندازه گیری ها می تونه تجربی یا نظری باشه.
   
   
 نام:  رحیم
   
تاريخ سوال:  25/09/1386
سوال:  1-چرا تجمع بار الکتریکی در نقاط نوک تیزاجسام رسانا بیشتر است؟ 2-چرا بارالکتریکی در سطح خارجی اجسام رسانا پخش می شود؟ قبلا از پاسخ شما تشکر میکنم.
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  رحیم عزیز سلام در نقاط نوک تیز فقط به این علت که سطح مقطع کوچکی از سطح است بارها تجمع دارند. و گرنه همان سطح رو اگر همگن با کل سطح در نظر بگیریم،بارها در همون فواصل هستند.کما اینکه در مقاطع نوک تیز یا ناهمگن هم این فواصل حفظ میشن. فرض کن خط کشی داری با درجه بندی دقیق. فواصل مساوی هستند. حالا اگر این خط کش قابلیت خم شدن داشته باشه، و خمش کنی متوجه میشی که انگار درجه بندی ها به هم در بخشی که بیشترین خمش رو داره نزدیک شدن. بار الکتریکی در اجساکم رسانا به خاطر الکترون‌های آزاده که در سطح رساناهستند و چون تقریبا آزاد هستند قابلیت رسانش رو هم دارند. پخش شدن اونها به صورت همگنه. یعنی در تمامی سطح فلز. مگر اینکه حالت های خحاصی داشته باشیم که چگالی بار در جایی بیشتر باشه. طبق قانون گأوس این نوع آإرایش در درون جسم نیست بلکه بر روی سطح و در خارج اون می تونه باشه. البته زمانی در خارج از اون می تونه آرایش بار وجود داشته باشه بارهایی از جسم به جسم دیگری منتقل شده یا اثر بگذارند.
   
   
 نام:  حمید
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  آیا ضمیر (ت) در (رایت) معرفه به حساب می آید؟ معلم ما که از مدرسین سابق دبیرستان شریعتی بوده عقیده دارد که معرفه به حساب نمی آید . زیرا اگر مفرقه باشد باید کلمه قبل از معرفه به اضافه باشد که هرگز فعل معرفه نمی شود!
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  حمید عزیز اینجا بخش فیزیکه. در بخش المپیادها فقط علوم پایه رو داریم. نمی دونم در بخش های دیگه بتونی لینکی رو مربتط با عربی پیدا کنی یا نه؟ موفق باشی
   
   
 نام:  امین
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  درباره ی حیواناتی که فراصوت وفروصوت را می شنوند اطلاعات بیشتری بدهید
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  امین جان سوالت رو از بخش زیست بپرس.
   
   
 نام:  AMIN
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  لویی پاستورکیست
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  امین جان سوالت رو از بخسش زیست بپرس. اینجا بخش فیزیکه
   
   
 نام:  زیبا
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  به طور کلی پزشکی چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  زیبا جان سوالت رو از بخس زیست شناسی بپرس موفق باشی
   
   
 نام:  amin
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  درباره ی پرتوهای گاما_x_فروسرخ_رادار و کاربرد آنها یکمی توضیح میخوام. با تشکر
     
تاريخ پاسخ:  24/09/1386 
پاسخ :  رادار در مخابرات و تحقیقات زیست محیطی از راه دور/ گاما و ایکس در پزشکی - زیست شناسی - نجوم - رایانه- دستگاه های مختلف صنعتی خودرو سازی/صنایع هوایی/زمین شناسی(بلور شناسی)/شیمی/تغذیه و تولید مواد غذایی و غیره و بسیاری از موارد دیگر
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [636] [637] [638] [639] [640] [641] [642] [643] [644] [645] [646] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:     
E-Mail:     
بخش:   
متن سوال:     
افراد آنلاين: 55    بازديد امروز: 23    كل بازديدها: 4925879
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما