جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [635] [636] [637] [638] [639] [640] [641] [642] [643] [644] [645] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  مهراز
   
تاريخ سوال:  26/09/1386
سوال:  با سلام با توجه به اینکه من تازه با سایت شما آشنا شدم. منظور شما از زنگ تفریح 46 چیست ؟اگه سایت یا صفحه ی مشخصی است به من معرفی کنید.با تشکر
     
تاريخ پاسخ:  27/09/1386 
پاسخ :  تو الان در صفحه‌ی فعالیتهای علمی لینک مشاوره هستی! برو به آْدرس فعالیتهای علمی و بعد المپیاد فیزیک و در اونجا لینک های بخش فیزیک رو ببین. که پرسش و پاسخ یعنی همین بخش هم جزء اونه. اینجا سایته رشده! موفق باشی
   
   
 نام:  مهراز
   
تاريخ سوال:  26/09/1386
سوال:  با سلام و خسته نباشید به شما.درباره ی پرتو گاماو ایکس و...مطلب می خواستم که با توجه به سوالاتی که بقیه دوستان کرده بودندو جوابی که شما داده بودید قانع شدم اما سوالی که دنبال جوابش می گردم اینه:بالا رفتن بالن با کدامیک از روشهای انتقال گرما مرتبط است؟ممنون می شم طی 1 ساعت آینده بتونم از فرمایشات شما استفاده کنم.فوریه
     
تاريخ پاسخ:  26/09/1386 
پاسخ :  مهراز جان از لطفت ممنون سؤالت رو فکر کنم از زنگ تفریح 46 بتونی بگیری.
   
   
 نام:  الهه رمضانی
   
تاريخ سوال:  25/09/1386
سوال:  سلام واقعا خسته نباشیدو ممنون به خاطر جوابهای خوبتون.اگر می شه این مساله رو برام حل کنید و بگید که آیا فرمول قطعی می توان برای آن در نظر گرفت؟در ظرف a یک کیلو گرم آب با دمای 50 درجه ی سانتی گراد و در ظرف b یک کیلو گرم آب با دمای 80 درجه وجود دارد.200 گرم آب از ظرف a برداشته و به ظرف b اضافه می کنیم.پس از برقراری تعادل 200 گرم آب از ظرف b برداشته و در ظرف a می ریزیم.دوباره 200 گرم آب از ظرف a برداشته و به ظرف b اضافه می کنیم و این عمل را n بار تکرار می کنیم. دما هر دو ظرف را حساب کنید.
     
تاريخ پاسخ:  26/09/1386 
پاسخ :  الهه جان سلام ممنون از لطفت وقت نکردم محاسبه کنم. ولی کار نشد نداره! کاملا مشخصه که بعد از تکرار چند باره‌ی این کار دما به حالت تعادل قطعی میرسه. چون واضحه که از لاظ حدی (چه فیزیکی چه ریاضیاتی) جواب حدی هم براش وجود داره. و من فکر می کنم که این چرخه زیاد طول نمی کشه. بله جواب قطعی هم داره.
   
   
 نام:  مرمر
   
تاريخ سوال:  25/09/1386
سوال:  نظر شما درباره ی وجود سفید چاله ها چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  26/09/1386 
پاسخ :  من با وجودیکه موضوع مورد علاقه ام هست ولی صاحب نظر نیستم. الان در ایران کم کسیه که کیهان‌شناسی و نسبیت عام رو به‌صورت حرفه ای کار کرده باشه. ولی در فیزیک نظری قاعده بر اینه که باید گواه تجربی پیدا بشه. بعضی از مسائلش که الان شاخ و برگ هم پیدا کرده دور از واقیعت در فیزیک امروزه! توضیحات دیگه رو در سوال قبلی ات جواب دادم. نمی دونم چه مقطع تحصیلی هستی ولی راه فهمیدنش فیزیکه! کتاب های عامه فهم اصلا برای درک فیزیک مناسب نیستند.
   
   
 نام:  مرمر
   
تاريخ سوال:  25/09/1386
سوال:  نظریه پل اینشتین-روزن را شرح دهید
     
تاريخ پاسخ:  26/09/1386 
پاسخ :  مرمر عزیز آینشتاین در نسبیت عام خودش برای در فضا زمان خمیده مناطقی رو در نظر می‌گیره که می تونن راه‌هایی به بخش دیگر اون فضای خمیده داشته باشه. این راه ها مختص ذرات بنیادی مثل الکترون هستند. خیلی ها بخصوص کسانی که هیچ اطلاع یا تخصصی ندارن فکر می کنن که منظور از این پل توانایی سفر به بخش دیگری از فضاست در حالی که اینطور نیست. معادله‌ی آینشتاین رو اولین بار شوارتز شیلد حل میکنه. این راه حل منجر به تحلیل و جوابی میشه بنام سیاه چاله ها. این تونل رو خود آینشتاین و روزن در محاسباتشون پیش بینی می کنن. جان ویلر در سال 1962 کشف می کنه که این ساختار در فضای بدون قید گرانشی یا میدان های دیگه کاملا غیر پایاست. اونها نشون دادند که همچین «کرم‌چاله‌ای» قبل از اینکه یک ذره از اون عبور کنه، بسته میشه و علین نسبیت حفظ میشه. این کار به دو جواب منتهی میشه: کرم‌چاله‌ی لورنتسی و اقلیدسی. در نوع اول ممکنه اثری به نام کازیمیر(انرژی منفی) دوباره این راه رو باز کنه ولی این انرژی برای چنین کاری کافی به نظر نمی رسه. این نوع کرم‌چاله دو ویژگی یا متغیر داره: 1. کرم چاله‌هایی فرای فضا- زمان خودمان(عالمی که می بینیم). این نوع می تونن عالم ما رو به عالم دیگه ای متصل کنند. 2. کرم‌چاله‌هایی درون عالم ما که دون منطقه رو عالمی که می بینیم بهم وصل میکنه. نوع دوم یعنی اقلیذسی برای کسانی در نظریه میدانهای کوانتمی کار می کنند جالبه. چون در خودشون زمان رو به صورت مجازی دارن. در مکانیک کوانتم هم معادلات فضا زمان به همین صورت وارد میشن. یعنی زمان ضریب مجازی داره. اینها همگی نظریاتی هستند که همچنان در کهیان شناسی و نسبیت عام نوین، مورد بحث هستند.
   
   
 نام:  عاطف
   
تاريخ سوال:  25/09/1386
سوال:  کاربردفیزیک درعینک سازی
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  غیر از دستگاه ها که همگی باید از اصول فیزیک و کابردهاش تبعیت کنند، طراحی عینک بوسیله‌ی محاسبات و دستگاه هایی که از اپتیک هندسی فاصله کانونی و غیره رو تعیین کنه انجام میشه. تراش شیشه ها یا تلق ها براساس همین قانون کار می‌کنه. برای تمییز کردن سطوح ظریف اپتیکی از پرتو گاما استفاده می کنند.
   
   
 نام:  علی
   
تاريخ سوال:  25/09/1386
سوال:  چه حیواناتی فراصوت وفروصوت را می شنوند.
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  علی جان از بخش زیست سوالت رو بپرس
   
   
 نام:  الهه رمضانی
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  ببخشید من کتابهایی رو که شما معرفی کردید خونده بودم ولی جواب کاملی نگرفتم.لطفا پاسخی فراتر از کتاب درسی بدید.
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  الهه جان این توضیح به نسبه کوتاه رو می نویسم تا به جوابت هم رسیده باشی.در این باره چند نظریه وجود دارد. دو نظریه عمده تریم اونها هستند که بیشتر از بقیه قابل قبول هستند. 1. قطرات آبی که در ابرها تشکیل میشه، با نیروی بالابرنده‌ی قوی از پایین ابر به سمت بالای اون میره. به تدریج از سطح یخی عبور میکنه و کم کم شروع به یخ زدن میکنه تا لایه بیرونی ظریفی رو شکل بده. بارهای مثبت درون قطه به این لایه یخی ظریف منتقل می شن. تلاطم یا اختشاش درون ابر بوجود میاد و همین باعث میشه تا قطرات نیمه یخ زده با هم برخورد کنند، و لایه های بیرونی آنها بشکنه. چون چگالی یخ از آب کمتره، ذرات یخ با نیروی بالابرن برنده بیشتر به سمت بالا حرکت می کنند. و قطرات آب به سمت پایین(بارون)!‌ همین مسأله باعث اختلاف بار در ابر میشه. بارهای مثبت در بالا و منفی در پایین. این رو اصطلاحا اثر ترموالکتریک می نامیم. البته فقط این اثر محدود به باردار شدن ابرها نمیشه. 2. نظریه بعدی رو القا نام گذاری کردند. بعد از یک طوفان بارهای مثبت در بالا و منفی تقریبا در پایین بار القایی رو سبب میشن که به بلورهای یخی درون ابر میرسه. بارهای منفی به سمت انتهای بلور به رو به بالا هستند میرن، و بارهای منفی به سمت به سمت پایین ابر. در این حین که قطرات کوچک ممکن گاهی به سمت بالا حرکت می کنند، و یخها هم بالا میرن، با بلورهای بزرگتر یخی برخورد می‌کنند. ذرات بارهای مثبت تخلیه میکنند و به سمت بالای ابر می برند. امیدوارم مفید بوده باشه.
   
   
 نام:  ب
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  ابرها چگونه باردار می شوند
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  در این باره چند تظریه وجود دارد. دو نظریه عمده تریم اونها هستند که بیشتر از بقیه قابل قبول هستند. 1. قطرات آبی که در ابرها تشکیل میشه، با نیروی بالابرنده‌ی قوی از پایین ابر به سمت بالای اون میره. به تدریج از سطح یخی عبور میکنه و کم کم شروع به یخ زدن میکنه تا لایه بیرونی ظریفی رو شکل بده. بارهای مثبت درون قطه به این لایه یخی ظریف منتقل می شن. تلاطم یا اختشاش درون ابر بوجود میاد و همین باعث میشه تا قطرات نیمه یخ زده با هم برخورد کنند، و لایه های بیرونی آنها بشکنه. چون چگالی یخ از آب کمتره، ذرات یخ با نیروی بالابرن برنده بیشتر به سمت بالا حرکت می کنند. و قطرات آب به سمت پایین(بارون)!‌ همین مسأله باعث اختلاف بار در ابر میشه. بارهای مثبت در بالا و منفی در پایین. این رو اصطلاحا اثر ترموالکتریک می نامیم. البته فقط این اثر محدود به باردار شدن ابرها نمیشه. 2. نظریه بعدی رو القا نام گذاری کردند. بعد از یک طوفان بارهای مثبت در بالا و منفی تقریبا در پایین بار القایی رو سبب میشن که به بلورهای یخی درون ابر میرسه. بارهای منفی به سمت انتهای بلور به رو به بالا هستند میرن، و بارهای منفی به سمت به سمت پایین ابر. در این حین که قطرات کوچک ممکن گاهی به سمت بالا حرکت می کنند، و یخها هم بالا میرن، با بلورهای بزرگتر یخی برخورد می‌کنند. ذرات بارهای مثبت تخلیه میکنند و به سمت بالای ابر می برند.
   
   
 نام:  سینا
   
تاريخ سوال:  24/09/1386
سوال:  سلام خسته نباشید . می خواستم ببینم که جواب این سوال چیه؟ چرا بالون های هوای گرمی را که قرار است به مدت طولانی در هوا حرکت کنند به رنگ نقره ای می سازند؟ ممنون
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1386 
پاسخ :  سلام سینا جان ممنون از لطفت به زنگ تفریح 46 فیزیک مراجعه کن. در اونجا مختصری درباره اش هست. ولی باز هم باید اضافه کنم که این بالون ها باید از جنسی ساخته بشن که تحمل فشار هوا، حرارت و عوامل دیگه‌ی احتمالی رو حداقل تا درصدی داشته باشن. معمولا از کیسه های رنگی کمتر استفاده میشه. می تونن اونها رو هم رنگ بزنن کما اینکه اگر عکس هاشون رو هم دیده باشی آرم موسسه علمی رو که بانی این کار بوده می زنن! این رنگ الزاما نشاندهنده‌ی چیزی نیست. ولی همونطور که گفتم جنس خاصی داره. طبیعتا هر ترکیب شیمیایی می تونه یک رنگ خاص داشته باشه که جزء ذاتی اون ترکیبه.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [635] [636] [637] [638] [639] [640] [641] [642] [643] [644] [645] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 94    بازديد امروز: 156    كل بازديدها: 4934298
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما