جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  زهرا
   
تاريخ سوال:  14/04/1391
سوال:  سلام میگن جرم زمین سالیانه 50هزار تن کم میشه این کم شدن چه تاثیری بر نیروی گرانش داره؟
     
تاريخ پاسخ:  14/04/1391 
پاسخ :  سلام، فرض میکنیم جرم زمین از طریق سوزاندن مواد مختلف واز بین رفتن جنگل‌ها کم بشه، این مواد به شکل دیگه‌ای استفاده میشه یا در اتمسفر زمین موندگار هست. و با فرض اینکه گاز از جو زمین فرار کنه، برعکسش هم هست. گرانش زمین، ذرات غبار زیادی رو جذب میکنه. پس این کمبود وزن در واقع وجود نداره اونهم به این مقدار. اگر زمین چنین جرمی رو از دست بده دچار اختلال مداری نسبت به وضعیت کنونیش میشه و بعد از مدتی هم مدار کمی تغیر میکنه و روی آب و هوا هم حتی تاثیر میگذاره. و تقریبا روی همه چیز.
   
   
 نام:  محمد
   
تاريخ سوال:  10/04/1391
سوال:  سلام. فیزیک کوانتوم چیه؟ آیا میشه تو زمان سفر کرد؟ این آزمایشی که چند سال پیش دانشمندان تو یه تونل 35 km انجام دادن چی بود و نتیجش چی شد؟
     
تاريخ پاسخ:  11/04/1391 
پاسخ :  سلام، فیزیک کوانتم بررسی دنیای میکروسکوپی و کوچکتر از اونه. چون قوانین فیزیک در این ابعاد از نظر ماهیت با فیزیک کلاسیک که برای کارهای روزمره مثل صنایع سنگین، مکانیک خودرو و غیره به کار میبریم فرق داره. تشابه داریم بین قوانین ولی ماهیت فرق داره. و همین دنیای میکروسکوپی دنیای ماکروسکوپی رو میسازه.

سفر در زمان هم همیشه در فیزیک مطرح بوده چون تنها از طریق فیزیک میشه چنین چیزی رو بررسی کرد و اصلا خود موضوع نتیجه مباحث فیزیکه. بله میشه ولی مفهوم با اون چیزی که شاید به نظر بیاد فرق داره. این بحث البته گسترده‌تر از این حرفهاست. نظر من اینه فیزیک رو با مباحث مکانیک و شاره‌ها شروع کن و بعد الکتریسیته و مغناطیس و بعد از اون نور و فیزیک نوین که در کتابهای درسی هم اومده. منتهی کتابهای درسی خیلی کم و جزئی در مورد کوانتم صحبت کردند. و از این نام هم استفاده نمیکنند. خواستی کتابهای عامه پسنده بخونی تا قبل از اینکه به فیزیک نوین برسی برات معرفی کنم.

در مورد آزمایش مرکز تحقیقات هسته‌ای و ذرات بنیادی CERN که پرسیدی هنوز نتایجش بیرون نیمده و من نمیتونم به زبان ساده اسامی تخصصی رو بکار ببرم. مگر زمینه داشته باشی که بگم کشف مثلاً یک ذره چه نتایجی در بر داره. منتهی کلاً برات خلاصه کنم یک ذره کشف شده و هنوز داده های برخودرهای قبلی پروتون‌ها یا ذرات ابعاد ریز بنیادی که ما، اتم‌ها و مولکولها و غیره ازشون تشکیل شدیم و هسته‌ی اتم‌ها رو همراه با نوترون‌ها تشکیل میدن، باید تحلیل بشن. ولی ساده بگم که میتونه منشا عالم، رفتار سیاه‌چاله‌ها،‌ منشا جرم (ماده) برای اولین بار در عالم و غیره رو مشخص کنه. منتهی همیشه باید منتظر شگفتی‌های آزمایشهای فیزیک بود. در فیزیک هرقدر بیشتر میریم جلو سؤالات بیشتری ایجاد میشه تا جواب. و این اصلا نکته بدی نیست. فیزیک رو شروع کنی خوندن کم کم متوجه میشی.
   
   
 نام:  محمد
   
تاريخ سوال:  06/04/1391
سوال:  1-هر cmHG چند پاسکاله؟ 2-من میرم اول دبیرستان و به فیزیک علاقه دارم میشه برای شروع یه کتاب بهم معرفی کنین؟
     
تاريخ پاسخ:  11/04/1391 
پاسخ :  سلام، از جدول واحدها می‌تونی بدست بیاری. باید از کتابهای فیزیک همیشه استفاده کنی که بتونی بعد از مدتی خودت تبیدلات رو محاسبه کنی. مقدارش در حال میه: 1333.2239 پاسکال. اول یا آخر کتابهای فیزیک همیشه جدولش هست.

2. دوره درسی فیزیک 3 جلدی خیلی خوبه برات. مفهومیه. فیزیک مفهومی هم همینطور. کتابهای موضوعی هم شبیه همین‌ها هستن. دو کتاب اول در واقع 4 جلدی هستن. نشر فاطمی. توو سایتشون هم هست به فارسی می‌تونی جستجو کنی. بعد از مدت کوتاهی که مفاهیم رو می‌خونی، کم کم باید ریاضیات‌ رو هم قوی کنی. مشکل نیست. باید تمرین زیاد حل کنی که مفاهیم ریاضیات رو هم خوب درک و بدونی کجاها در فیزیک به‌:ار ببری. جاهایی نیازی نیست از قبل بدونی کدوم فرمول باید بکار برده بشه. خودت متوجه میشی. ولی مدتی تلاش میخواد. تابستان وقت خوبیه.
   
   
 نام:  مرتضی
   
تاريخ سوال:  06/04/1391
سوال:  چه جوری یک و منفی یک با هم برابرند؟
     
تاريخ پاسخ:  08/04/1391 
پاسخ :  سلام، از نظر مقدار برابرند، نه از نظر برداری. یعنی + و - برای ما جاهایی نشاندهنده‌ی مقدار نیست. و گرنه این دو عدد به اندازه‌ی 2 عدد صحیح باهم فاصله دارند. ولی جاهایی کمیت‌هایی داریم که + و _ فقط جهت رو نشون میدن نه مقدار رو. بنابراین مقدارشون برابره ولی جهت متفاوتی رو نشون میدن.
   
   
 نام:  محمد
   
تاريخ سوال:  05/04/1391
سوال:  ژول بر پاسکال واحد چیه؟
     
تاريخ پاسخ:  05/04/1391 
پاسخ :  ژول واحد انرژی و پاسکال واحد (تنش-کرنش و فشار)‌است. بنابراین از طریق خود واحدها میشه متوجه شد این فرمول‌ مربوط به چه کمیت فیزیکی هست. هر پاسکل یک نیوتن بر متر مربع است. ژول هم یک پاسکال «در» مکتر مکعب هست. پس اگر پاسکال رو هم تبدیل نکنیم، تقسیم واحدها پاسکال رو حذف میکنه. بقیه‌ش ساده‌ست. دو کمیت متر و نیوتن میمونه که که براحتی میتونی فرمول‌ش رو حدس بزنی.
   
   
 نام:  باران
   
تاريخ سوال:  03/04/1391
سوال:  سلام من نتونستم با استفاده از اون راهی که گفته بودید جرم موثر فنر رو حساب کنم اگه میشه بیشتر توضیح بدید مثلا معادلاتش رو باید چی بنویسیم؟
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1391 
پاسخ :  سلام این صفحه رو چک کن. انگلیسی‌ش هم ساده‌ست. من عمداً این صفحه رو انتخاب کردم روش انتگرالی رو ببینی که چرا جرم 1/3 درمیاد.

http://en.wikipedia.org/wiki/Effective_mass_(spring-mass_system)

اگر با انتگرال و یا المان‌گیری آشنایی نداری من این توضیح رو اضافه کنم:‌ lm یعنی جرم ضربدر طول فنر. اگر از مشتق یا تغییرات این دو کمیت بخوایم استفاده کنیم، چون طول یقینا تغییر میکنه،‌ اتفاقی که می‌افته تغییرات طول در خود جرم، مساوی تغییرات جرم در کل طول هست. حالا جای دیگه برای انرژی انتگرال رو داریم. چون انرژی هم می‌تونه تغییر کنه. پس از روش انتگرال برای اندازه‌گیری اون استفاده می‌کنیم. حالا بجای متغیر جرم، dm متغیر طول رو قرار میدیم چون جرم m تغیر نمیکنه در سیستم (منظورم جرم مؤثر نیست)، خب حالا انتگرال گیری ساده‌ست. نتیجه نهایی میشه این:1/2v^2*m/3

چون شکل انرژی یک دوم جرم در توان دوم سرعته، مقایسه میکنیم تنها چیزی که می‌تونیم نتیجه بگیریم اینه که جرم در واقع 1/3 جرم اصلیه در اینجا. پس جرم مؤثر m/3 هست نه m. این روش کوتاه و انتگرالی به نظرم ساده‌تره. خب حالا من یک سؤال کنم: می‌تونی حدس بزنی چرا از جرم در طول استفاده کردیم. یعنی از کجا اومده دقیقا؟ این همون موردیه که من قبلا اشاره کرده بودم. در اینجا برای تمام بچه هایی که این سؤال رو داشتن.
   
   
 نام:  شبنم
   
تاريخ سوال:  20/03/1391
سوال:  در کدام لیوان پلاستیک یا فلزی چایی زودتر سرد میشود علت چیست
     
تاريخ پاسخ:  25/03/1391 
پاسخ :  سلام، هر جسمی که رسانا باشه باعث انتقال انرژی و دراینجا گرما میشه. فلز رسانای خیلی خوبیه و بنابراین جواب مشخصه:‌ فلز چون میتونه گرما رو منتقل کنه انرژی رو به هوا یا اجسام اطراف منتقل میکنه. به همین ترتیب انرژی از دست میده و سرد میشه. به توضیح من قناعت نکن هرچند جواب رو نوشتم ولی بخش گرما و انتقال حرارت در کتاب درسی فیزیک رو بخون. دوره دبیرستان. کتابهای موضوعی هم هستند که در این مورد به سادگی توضیح دادند. مثل دوره درسی فیزیک جلد1-فیزیک مفهومی جلد 2 و غیره. و مشابهشون که نشر مدرسه چاپ کرده.
   
   
 نام:  بهار
   
تاريخ سوال:  19/03/1391
سوال:  سلام میشه توضیح بدین که فاصله دو شهر بون استفاده از عکس های هوایی چگونه اندازی گیری میشود؟
     
تاريخ پاسخ:  25/03/1391 
پاسخ :  سلام، نقشه‌ها به‌صورت دو بعدی عکس‌برداری میشن، و وقتی روی صفحه تصویر میشن،‌ همون‌طور که در جغرافیای دوره راهنمایی هم هست، فواصل و طول و عرض جغرافیایی مشخصه. از طرفی کمی از ریاضیات استفاده میشه. زاویه دید با زمین یک مثلث میسازه. ارتفاع عمود رو هم داری. میتونی به‌سادگی با استفاده از قوانین مثلث فواصل رو بدست بیاری. چون هم زاویه دید هم ارتفاع رو داری. مساحت عکس‌برداری شده هم راحت بدست میاد.
   
   
 نام:  سینا
   
تاريخ سوال:  17/03/1391
سوال:  مرسی از راهنماییتون ولی منظورم دستگاه مختصات مماس-قائم(n(هَت!)وt (هَت!))یا مثلن مماس و عمود بر مسیر هست نه دستگاه مختصات قائم و من جایی تو فیزیک اول و دوم تا الان استفاده از چنین دستگاهی رو ندیدم!اینی که شما گفتیددر واقع ویژگی هر دستگاه قائمی هست خب! لطفن نپیچونید
     
تاريخ پاسخ:  20/03/1391 
پاسخ :  سلام تمام اینها بهم ارتباط دارند. ولی در مورد مماس بر منحنی که منظورت هست، همه‌جای فیزیک که نیاز به مشتق گرفتن هست تو میبینی. سرعت و شتاب، تحلیل مسائل مکانیکی، نمودارهای فیزیکی از هر نوعی، ترمودینامیک و غیره. بردار سرعت و شتاب نمونه خیلی ساده مماس ممنحنی هستند. در این مورد قبلا هم نوشتم رسما باید کتاب ریاضی رو توضیح بدم. کتاب معرفی میکنم بخون هرجا ایرادی بود و متوجه نشدی من توضیح میدم. کتاب روشهای برداری، کلاً موضوعش همینه:

http://astrogate.ir/20-raveshhaye-bordari.html
   
   
 نام:  سینا
   
تاريخ سوال:  16/03/1391
سوال:  سلام اگه میشه در مورد دستگاه مختصات مماس-قائم توضیح بدبد و این که تو چه جور مسئله هایی کاربرد داره!
     
تاريخ پاسخ:  16/03/1391 
پاسخ :  سلام، دستگاه مختصات قائم به تمام دستگاه‌های مختصاتی گفته میشه که میتونی یک پارامتر رو برحسب دیگری بدست بیاری. کل فیزیک کاربردهاش رو می‌تونی ببینی. از مکانیک تا الکترومغناطیس ریاضیات دبیرستان هندسه تحلیلی و جبر خطی پیش دانشگاهی مطلب رو میتونی پیدا کنی. و کاربردش رو در فیزیک دبیرستان از اول تا پیش میتونی پیدا کنی.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 12    بازديد امروز: 24    كل بازديدها: 4935459
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما