جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  زهرا
   
تاريخ سوال:  16/04/1391
سوال:  سلام اما این کمبود وزن وجود داره متن این خبر اینه: سیاره زمین سالانه 50 هزار تن از وزن خود را از دست می‌دهد، حتی با وجودی که به صورت همزمان 40 هزار تن غبار از فضا به زمین می‌ریزد. پس چه عاملی وزن زمین را به این شکل از بین می‌برد؟ بر اساس محاسبات "دیو آنسل" فیزیکدان دانشگاه کمبریج، با وجود اینکه این 40 هزار تن از غبارهای فضایی سالانه به وزن زمین افزوده می‌شوند، در عین حال این سیاره سالانه 50 هزار تن وزن را از دست می‌دهد. زمین هرسال 40 هزار تن سنگین‌تر می‌شود، بقایای فرایند شکل گیری سامانه خورشیدی توسط میدان گرانشی زمین جذب شده و به بخشی از ماده سطح زمین تبدیل می‌شوند، در واقع سیاره زمین از همین مواد تشکیل شده است. همچنین ناسا می‌گوید زمین سالانه 160 تن ماده به خود جذب می‌کند زیرا حرارت جهانی روبه افزایش است. هسته زمین طی گذشت زمان انرژی خود را از دست می‌دهد، درست مانند یک رآکتور بزرگ هسته‌ای که سوخت خود را از دست می‌دهد. انرژی کمتر به معنی جرم کمتر است . بزرگ‌ترین بخش کاهش وزن زمین در اثر آزاد شدن 95 هزار تن هیدروژن و هزار و 600 تن هلیوم از زمین به فضا است و از آنجایی که این گازها سبک‌تر از آن هستند که میدان گرانشی بتواند آنها را نگه دارد، این گازها در فضا رها می‌شوند. پس با یک حساب سر انگشتی میبینیم که سالانه 40هزارتن به وزن زمین اضافه می شود و 96600تن از وزنش را از دست میدهد در نتیجه سالانه 50 هزار تن از وزن زمین از دست می‌رود. این به معنی سالانه 0.000000000000001 درصد جرم کمتر است. البته این از دست رفتن وزن جای نگرانی ندارد همانطور که دلیلی برای نگرانی بابت از دست رفتن هیدروژن روی زمین وجود ندارد زیرا به اندازه‌ای هیدروژن روی زمین وجود دارد که می‌تواند برای تریلیون‌ها سال به میان فضا رها شود. منبع:خبر گزاری مهر
     
تاريخ پاسخ:  20/04/1391 
پاسخ :  سلام دوباره، من گفتم وجود داره ولی مقدارش با میزان ذرات ورودی تا حدودی خنثی میشه و از طرف دیگه. البته این مسئله رو هم تاکید کنم خبر علمی رو باید از مقالات علمی خوند. در مورد جرم زمین و میزان افزایش جرم یک مسأله هم درالمپیاد داریم که اگر درختکاری کنیم چقدر به جرم زمین افزوده میشه. یعنی چه بصورت نهال چه تخم گیاهان و درختها رو بکاریم. زمین با از دست دادن مقداری از جرم خود از نظر مکانیکی مقداری دچار تغییر گشتاور میشه و همین روی مدارش بعد از مدتی که میتونه هزاران سال باشه تاثیر داره.
   
   
 نام:  فاطمه سادات میرعابدینی
   
تاريخ سوال:  16/04/1391
سوال:  ابسیلون صفر به جه جیز هایی بستگی دارد و آیا همیشه و در همه جا عدد ثابتی است؟
     
تاريخ پاسخ:  20/04/1391 
پاسخ :  سلام، به ثابت مغناطش و خطای محاسباتی بستگی داره. به همین دلیل لزوماً مقدار ثابتی نیست.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  16/04/1391
سوال:  سلام من می خواستم سؤالات و پاسخ تشریحی المپیاد های جهانی (فرقی ندارد که فارسی یا انگلیسی باشد)را در تمام دوره های اخیر داشته باشم. لطفا سایت یا کتاب به من معرفی کنید. متشکرم.
     
تاريخ پاسخ:  19/04/1391 
پاسخ :  سلام، سؤالت رو منتقل میکنم بخش مشاوره فیزیک. اونجا جواب رو مینویسم.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  16/04/1391
سوال:  سلام من می خواستم بدانم که المپیاد دانشجویی دقیقا چیست و چگونه برگزار می شود. ممکن است مرا به طور کامل راهنمایی کنید یا سایتی به این منظور معرفی نمایید. از کمک شما بسیار بسیار متشکرم. امید وارم در هر دو جهان همنشین علما باشید.
     
تاريخ پاسخ:  19/04/1391 
پاسخ :  سلام، سؤالت رو منتقل میکنم بخش مشاوره فیزیک. اونجا جواب رو مینویسم.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  16/04/1391
سوال:  سلام من می خواستم بدانم که در دوره ی تابستانی المپیاد فیزیک دقیقا چه درس هایی می خوانند.متشکرم.
     
تاريخ پاسخ:  19/04/1391 
پاسخ :  سلام، سؤالت رو منتقل میکنم بخش مشاوره فیزیک. اونجا جواب رو مینویسم.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  16/04/1391
سوال:  سلام من پاسخ تشریحی مرحله اول بیست و سومین المپیاد فیزیک و پاسخ تشریحی مرحله دوم بیست و چهارمین و بیست و پنجمین المپیاد فیزیک ایران را می خواستم. هر چه در اینترنت گشتم پیدا نکردم. می شود سایت و یا کتابی در این باره به من معرفی کنید.متشکرم.
     
تاريخ پاسخ:  19/04/1391 
پاسخ :  سلام، از این سایت میتنی استفاده کنی برای سؤالات:

http://www.irysc.com
   
   
 نام:  علیرضا رضایی
   
تاريخ سوال:  14/04/1391
سوال:  توپی به جرم 40 گرم باسرعت 90متر بر ثانیه به دیواری برخورد کرده و با سرعتی به همان بزرگی برمیگردد. تغییرات انرژی جنبشی آن بر حسب ژول چقدر است؟؟؟؟
     
تاريخ پاسخ:  19/04/1391 
پاسخ :  سلام، از قانون بقای انرژی باید استفاده کنی. در کتاب دبیرستان فصل سینماتیک فرمول‌هاش هست. اینجا داده ها بطور کامل داده شده. جرم و سرعت ثانویه و اولیه رو هم داری. بنابراین تغییرات یا دلتای انرژی جنبشی براحتی بدست میاد. راه حل ساده‌ترش که البته از اولی نتیجه شده، اینه که فرمول انرژی جنبشی رو بنویسی. 1/2 جرم در توان دوم سرعت ثانویه منهای اولیه.
   
   
 نام:  زهرا
   
تاريخ سوال:  14/04/1391
سوال:  سلام میگن جرم زمین سالیانه 50هزار تن کم میشه این کم شدن چه تاثیری بر نیروی گرانش داره؟
     
تاريخ پاسخ:  14/04/1391 
پاسخ :  سلام، فرض میکنیم جرم زمین از طریق سوزاندن مواد مختلف واز بین رفتن جنگل‌ها کم بشه، این مواد به شکل دیگه‌ای استفاده میشه یا در اتمسفر زمین موندگار هست. و با فرض اینکه گاز از جو زمین فرار کنه، برعکسش هم هست. گرانش زمین، ذرات غبار زیادی رو جذب میکنه. پس این کمبود وزن در واقع وجود نداره اونهم به این مقدار. اگر زمین چنین جرمی رو از دست بده دچار اختلال مداری نسبت به وضعیت کنونیش میشه و بعد از مدتی هم مدار کمی تغیر میکنه و روی آب و هوا هم حتی تاثیر میگذاره. و تقریبا روی همه چیز.
   
   
 نام:  محمد
   
تاريخ سوال:  10/04/1391
سوال:  سلام. فیزیک کوانتوم چیه؟ آیا میشه تو زمان سفر کرد؟ این آزمایشی که چند سال پیش دانشمندان تو یه تونل 35 km انجام دادن چی بود و نتیجش چی شد؟
     
تاريخ پاسخ:  11/04/1391 
پاسخ :  سلام، فیزیک کوانتم بررسی دنیای میکروسکوپی و کوچکتر از اونه. چون قوانین فیزیک در این ابعاد از نظر ماهیت با فیزیک کلاسیک که برای کارهای روزمره مثل صنایع سنگین، مکانیک خودرو و غیره به کار میبریم فرق داره. تشابه داریم بین قوانین ولی ماهیت فرق داره. و همین دنیای میکروسکوپی دنیای ماکروسکوپی رو میسازه.

سفر در زمان هم همیشه در فیزیک مطرح بوده چون تنها از طریق فیزیک میشه چنین چیزی رو بررسی کرد و اصلا خود موضوع نتیجه مباحث فیزیکه. بله میشه ولی مفهوم با اون چیزی که شاید به نظر بیاد فرق داره. این بحث البته گسترده‌تر از این حرفهاست. نظر من اینه فیزیک رو با مباحث مکانیک و شاره‌ها شروع کن و بعد الکتریسیته و مغناطیس و بعد از اون نور و فیزیک نوین که در کتابهای درسی هم اومده. منتهی کتابهای درسی خیلی کم و جزئی در مورد کوانتم صحبت کردند. و از این نام هم استفاده نمیکنند. خواستی کتابهای عامه پسنده بخونی تا قبل از اینکه به فیزیک نوین برسی برات معرفی کنم.

در مورد آزمایش مرکز تحقیقات هسته‌ای و ذرات بنیادی CERN که پرسیدی هنوز نتایجش بیرون نیمده و من نمیتونم به زبان ساده اسامی تخصصی رو بکار ببرم. مگر زمینه داشته باشی که بگم کشف مثلاً یک ذره چه نتایجی در بر داره. منتهی کلاً برات خلاصه کنم یک ذره کشف شده و هنوز داده های برخودرهای قبلی پروتون‌ها یا ذرات ابعاد ریز بنیادی که ما، اتم‌ها و مولکولها و غیره ازشون تشکیل شدیم و هسته‌ی اتم‌ها رو همراه با نوترون‌ها تشکیل میدن، باید تحلیل بشن. ولی ساده بگم که میتونه منشا عالم، رفتار سیاه‌چاله‌ها،‌ منشا جرم (ماده) برای اولین بار در عالم و غیره رو مشخص کنه. منتهی همیشه باید منتظر شگفتی‌های آزمایشهای فیزیک بود. در فیزیک هرقدر بیشتر میریم جلو سؤالات بیشتری ایجاد میشه تا جواب. و این اصلا نکته بدی نیست. فیزیک رو شروع کنی خوندن کم کم متوجه میشی.
   
   
 نام:  محمد
   
تاريخ سوال:  06/04/1391
سوال:  1-هر cmHG چند پاسکاله؟ 2-من میرم اول دبیرستان و به فیزیک علاقه دارم میشه برای شروع یه کتاب بهم معرفی کنین؟
     
تاريخ پاسخ:  11/04/1391 
پاسخ :  سلام، از جدول واحدها می‌تونی بدست بیاری. باید از کتابهای فیزیک همیشه استفاده کنی که بتونی بعد از مدتی خودت تبیدلات رو محاسبه کنی. مقدارش در حال میه: 1333.2239 پاسکال. اول یا آخر کتابهای فیزیک همیشه جدولش هست.

2. دوره درسی فیزیک 3 جلدی خیلی خوبه برات. مفهومیه. فیزیک مفهومی هم همینطور. کتابهای موضوعی هم شبیه همین‌ها هستن. دو کتاب اول در واقع 4 جلدی هستن. نشر فاطمی. توو سایتشون هم هست به فارسی می‌تونی جستجو کنی. بعد از مدت کوتاهی که مفاهیم رو می‌خونی، کم کم باید ریاضیات‌ رو هم قوی کنی. مشکل نیست. باید تمرین زیاد حل کنی که مفاهیم ریاضیات رو هم خوب درک و بدونی کجاها در فیزیک به‌:ار ببری. جاهایی نیازی نیست از قبل بدونی کدوم فرمول باید بکار برده بشه. خودت متوجه میشی. ولی مدتی تلاش میخواد. تابستان وقت خوبیه.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 24    بازديد امروز: 53    كل بازديدها: 4936020
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما