جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  matine
   
تاريخ سوال:  06/07/1391
سوال:  ایا شک کردن در نظری های علمی لازم است؟چرا؟
     
تاريخ پاسخ:  08/07/1391 
پاسخ :  سلام، بله، شک در نظریه‌های علمی به معنای غلط بودن الزامی اونها نیست. در واقع آزمون و خطا برای دانشی که داریم کسب میکنیم محسوب میشه. جاهایی که نظریه ‌ها جلوتر حرکت میکنن جاهایی تجربه. و اینها باهم درست مثل قدمهای پا در راستای حرکت رو به جلو هستن. این بحث البته بحث جذابیه برای کسایی که به فلسفه علم علاقه دارند والبته همه‌ی این افراد هم باید در این مورد مطالعه داشته باشند. آگاهی از فلسفه کاری که انجام میدیم مهمه.
   
   
 نام:  شقایق
   
تاريخ سوال:  05/07/1391
سوال:  سلام.چرا هنگام ماه گرفتگی نباید به خورشید نگاه کرد؟
     
تاريخ پاسخ:  08/07/1391 
پاسخ :  سلام، البته منظورت خورشید گرفتگی بود. چون ماه گرفتگی کاملاً بعد از غروب آفتاب دیده میشه که زمین بین ماه و خورشید هست. ولی در مورد ندیدن خورشید در هر حالتی، به دلیل پرتوهای پر انرژی و شدت نور که شبکیه چشم رو از آسیب میرسونه و اول هم متوجه نمیشی. چون خورشیدگرفتگی بسیار کوتاه مدته (در زمان گرفت کامل) به دلیل ناهمواری‌های روی ماه، پرتوهای نور خورشید خیلی زود دیده میشن. و همون‌ها هم مضر هستند.
   
   
 نام:  Arsalan
   
تاريخ سوال:  05/07/1391
سوال:  bebakhshid soalam elmi nisto nemidunam tu kudum bakhsh matrahesh konam az koja mitunam befahmam tarhi k baraye jashnvare dar nazar daram ghablan tu jasnvare sherkat nakarde lotfan rahnamaeim konid
     
تاريخ پاسخ:  08/07/1391 
پاسخ :  سلام ارسلان، اینطوری نمیشه زیاد متوجه مقالات یا کارهای قبلی شد. تا جایی که میتونی در اینترنت جستجو کن به فارسی. چون داخلی می‌خوای بفرستی. تو به کارت برس و از مطالب و مقالات قبلی استفاده کن. روش پژوهشی اینه که از مقالاتی که در اون زمینه کار شده استفاده کنی و خودت با توجه به اونها کار جدیدی رو ارائه بدی. منابع مورد استفاده‌ت مهم هستند و نه اینکه شباهتی به کار دیگه داره یا نه. اصلا اون مهم نیست.
   
   
 نام:  انیسا
   
تاريخ سوال:  04/07/1391
سوال:  با سلام لطفا ب در مورد رابطه ی فیزیک با متالوژی به طور مفصل توضیح دهید!؟
     
تاريخ پاسخ:  08/07/1391 
پاسخ :  سلام، متالوژی رشته‌ی اجرایی مرتبط با فیزیک اتمی و مولکولی و ماده چگاله. بیشتر اتمی و مولکولی. خواص مواد که کاربرد صنعتی دارن. در این مورد می‌تونی به فارسی جستجو کنی در سایتهایی مثل ویکیپدیا و مطالب بیشتری بخونی. من اینجا متاسفانه نمیتونم و وقت هم ندارم با توجه به سؤالات و کارهای بخش فیزیک که مفصل بنویسم. که خودش میشه یک مقاله یا مطلب در این مورد.
   
   
 نام:  سارا
   
تاريخ سوال:  01/07/1391
سوال:  سلام.میشه راجع به جهان های موازی کمی توضیح بدید و یا یک کتاب معرفی کنید؟
     
تاريخ پاسخ:  08/07/1391 
پاسخ :  سلام، 1. کتاب کاکو نشر مازیار بنام جهان‌های موازی اطلاعات کامل به زبان عام 2. مطلب کوتاهی در این مورد در صفحه فیزیک خودمون هست:

http://www.roshd.ir/Default.aspx?tabid=293&EntryID=1256
   
   
 نام:  بهناز نظری
   
تاريخ سوال:  04/07/1391
سوال:  با عرض سلام.چرا قطره باران با برخورد ب شیشه دوباره برمی گرده ب سمت بالا توبرگشت ب نیروی جاذبه زمین غلبه می کند؟
     
تاريخ پاسخ:  04/07/1391 
پاسخ :  سلام، دلیلش اینه که وقتی به شیشه برخورد می‌کنه از حرکت باز میمونه ولی انرژی حنبشی داره. به همین دلیل درست مثل توپ که به دیوار برخورد می‌کنه و برمیگرده قطره هم اینطور میشه. تا جایی که انرژی جنبشی بیشتر از جاذبه داشته دور میشه ولی این مقدرا زیاد نیست و جاذبه اون رو به‌سمت پایین می‌کشه.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  24/06/1391
سوال:  سلام من این طورفهمیدم که اگر یک دستگاه مختصاتی را روی زمین بذاریم معادلات اتاق بسته ماشین در حال حرکت نسبت به این دستگاه محاسبه میشه اما اگر پشه ای اون تو باشه(البته اگه هوای داخل ماشین به بیرون راه نداشته باش) باید نسبت به اتاق محاسبه بشه و نه ناظر ساکن روی زمین که در این صورت تقریبا هر بلایی بر سر اتاقک بیاد مثلا ماشین به مانعی برخورد کنه باید بر سر پشه هیچی نیاد.در واقع پشه نسبت به اتاق بسته وقتی که توی اتاقک ایستاده سرعت نسبی 0 رو داره.
     
تاريخ پاسخ:  25/06/1391 
پاسخ :  سلام، بله دقیقا همون مطلبی که من توضیح دادم. جریان هوا از بیرون به داخل خودش باعث میشه دیگه چاروب مرجع داخل ماشین مستقل نباشه و پشه چارچوب مرجع کلی‌تری نسبت به فضای داخلی ماشین داره. یعنی زمین.
   
   
 نام:  ناشناس
   
تاريخ سوال:  20/06/1391
سوال:  می خواستم بپرسم درس سینماتیک به چه مقطعی از دبیرستان تعلق می گیرد باتشکر
     
تاريخ پاسخ:  23/06/1391 
پاسخ :  سلام، از سال دوم دبیرستان
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  20/06/1391
سوال:  نیروی مجازی ناشی از شتاب دستگاه مختصات است و نه برهمکنش بین دوجسم واین واقعیت که یک جسم(مثلا یه مگس) درون یک اتاقک بسته(مثلا یه ماشین) مطابق اصل نسبیت تابع قوانین و معادلات ریاضیاتی اتاقک بسته هست.یعنی اگر اتاقک با شتاب ثابت به جلو حرکت کند پس مگس هم باید(البته از دید ناظری که ایستاده یا با تندی ثابت حرکت میکنه).اما من از نیروی ظاهری گرانشی صحبت می کنم. به این موضوع توجه کنید: یه مگس درون یه ماشینی که با شتاب 0 در حال حرکت هست هیچ نیروی ظاهری گرانشی ای به سرنشینانش از جمله همون مگس وارد نمیشه به همین خاطر مگس به راحتی درون این ماشین جابجا میشه. اما اگه ماشین بخواد به طور ناگهانی ترمز بگیره یا به چیزی برخورد کنه که باعث بشه شتابی منفی با افزایش بزرگی یا شتابی دلخواه به خود بگیره(یعنی شتابی درجهت عکس حرکت) آن وقت اون نیروی ظاهری گرانشی پیداش می شه و شتابش هم روبه جلو هست پس در این لحظه باید تمام سرنشینان خودرو با نیرویی معادل جرم ماشین ضرب در شتاب ماشین به جلو پرتاب شون. آیا برای مگس هم باید این اتفاق بیفته؟ اگه اون اصل نسبیت را قبول کنیم حتما مگس (که معلق درون ماشینه)هم باید به جلو پرتاب بشه،اینطور نیست؟
     
تاريخ پاسخ:  23/06/1391 
پاسخ :  سلام، خب ببین حالا داستان چیز دیگه‌ای شد. اون مثالی که زدی زیاد نمی‌شد با داستان این مگس مقایسه‌ش کرد. این مسئله چیزی جز چارچوب مرع نیست. یکی از اصول تبدیلات گالیله‌ای و بعداً نسبیت خاص در نظر گرفتن چارچوب مرجعه. تو در هر چارچوبی باشی موقتاً همه قوانین به شرط نداشتن ارتباط فیزیکی با بیرون و یا اجزای بدنه چارچوب، شامل همون چارچوب یا میحط داخلی میشن. در این مورد نسبیت خاص و مثالهاش رو حتما بخون. ولی جوابت برای این قضیه خیر هست. یعنی برای مگش هیچ اتفاقی نمیفته. نیرویی رو حس نمیکنه. هوای داخل ماشین اون چیزیه که مگس تابع اونه. نه ماشین. اگر جابه جایی هوا اتفاق بیفته درحدی که بتونه مگش رو جابه جا کنه بله حس میکنه نیرو رو.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  16/06/1391
سوال:  سلام نیروی ظاهری ما میدونیم که با توجه به جهت شتاب یک اومبیل به عقب یا جلو در جهت عکس اون شتاب ظاهری قرار داره که به سرنشینان اون خودرو نیرو(از نوع مجازیش) وارد میکنه.حالا اگه موقعه برخورد ماشین مثلا به یه دیوار که باعث شتاب گرفتن اتومبیل در جهت عکس شده و درنتیجه نیروی ظاهری که درخلاف اون یعنی به جلو به سرنشینان وارد می شه بتونیم در لحظه برخورد به بالا بپریم که برای مدتی تماسمان با اتومبیل قطع بشه. حالا در این لحظه که ما در فضای اتومبیل بسته قرار داریم برخورد صورت می گیره. چه بلایی بر سر ما خواهد اومد؟آیا به جلو پرتاب می شیم یا اینکه به ما نیرویی وارد نمیشه.
     
تاريخ پاسخ:  20/06/1391 
پاسخ :  سلام، البته شتاب ظاهری نیست یا ترجمه انگلیسی درستی نبوده. شتاب و نیروی وابسته به این شتاب ظاهری نیستند چون عملاً وارد میشن. چون اتاقک حرکت میکنه سرنشین ها به فرض سکون و حتی معلق موندن، بالاخره در حرکت اتاقک برخودر خواهند داشت. لحظه‌ای بودن حس معلق بودن یعنی برایند صفر تمام نیروها (بطور تقریبی البته) در خیلی از موارد پیش میاد. البته توضحیت رو خوب ننوشتی. خواستی خلاصه بنویسی یه چیزی جور در نمیاد. ولی چون نتیجه رو میخوای همین بود که گفتم. نیازی به این مثال نیست که اتفاق نمیفته. آسانسور یکی از ساده‌ترین مثالهاست که انواع قدیمیش میتونستن با حرکتهای ناگهانی موتور یا جتی پاره شدن زنجیر و سقوطشون دقیقا حالت گرانش صفر رو بوجود بیارن. روی زمین تقریباً هیچ لحظه‌ای وجود نداره که برایند نیروها به اجسان دینامیک صفر باشه، مگر سازه‌های خاصی باشن. یا اتفاقی با شتاب بالا رخ بده. سقوط هواپیما هم یکی از این موارده
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 32    بازديد امروز: 741    كل بازديدها: 4933924
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما