جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  محمدحسین
   
تاريخ سوال:  24/03/1392
سوال:  چرا شهاب سنگی به زمین برخورد نکرده است
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1392 
پاسخ :  سلام، برخورد نکرده؟ اتفاقاً برخورد کرده و زیاد هم برخورد کرده منتهی شرابیط جوی زمین و آتشفشانهای فعال زمین باعث شده که از دید ما پنهان شده باشن و غیر از این لایه های زمین هم تغییر کردند چون زمین سیاره ای با هسته و لایه های فعال هست. به حالی که برعکسش ماه اینطور نیست. علت اصلی تغییرات زیستی هم همین برخوردها بودند!
   
   
 نام:  aram
   
تاريخ سوال:  25/03/1392
سوال:  سلام خسته نباشی دوستم یه نیسان با سرعت 80کیلومترحرکت می کند،یه پرنده باسرعت خودرابه نیسان می رساند،سرعت پرنده چنداست؟پرنده خودرابه داخل نیسان میرساند. یه پرنده هم داخل نیسان نشسته است،وهردفعه خودرابابال زدن بالا وپایین می اندازد.سرعت این پرنده چنداست؟ اگرسرعت هر دو پرنده فرق می کند چرا؟...... ممنون لطفا جواب فوری
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1392 
پاسخ :  سلام، من با راهنمایی کردن هم جواب رو دادم ولی مفهوم رو یکبار توضیح میدم:

در فیزیک مفهومی بنام چارچوب مرجع داریم. تو به عنوان ناظر بیرونی وقتی این پرنده ها رومیبینی: پرنده باید شتابی داشته باشه که خودش رو به ماشین برسونه. پرنده ای که داخل ماشین هست هون سرعت ماشین رو داره. ولی اگر داخل ماشین نشسته باشی، قضیه فرق داره، پرنده ی داخل ماشین، نسبت به محور افقی که ماشین داره در اون راستا حرکت میکنه، هیچ حرکتی نداره. ولی پرنده ای که از بیرون داره ماشین رو تعقیب میکنه شنابی داره که تونسته خودش رو به ماشین برسونه. چون ماشین سرعت ثابتی داره یقیناً پرنده شتاب + داره. در واقع این چارچوب مرجع هست که تعیین کننده ی این دیدگاه ها هست و تو در فرمولها میاری و مینویسی عددها رو.
   
   
 نام:  soha
   
تاريخ سوال:  28/02/1392
سوال:  سلام میخواستم بدونم اگه تو آزمایش فنر جرم فنر لحاظ بشه چطوریه؟
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1392 
پاسخ :  سلام، در محاسبات مهندسی حساب میشه. اندازه گیریها براساس داده های کارخانه تولیدی و آزمایشگاهی استفده میشه و جرم فنر مثل بقیه جرمها در قوانین نیوتن لحاظ میشه.
   
   
 نام:  هدیه فاطمی
   
تاريخ سوال:  04/03/1392
سوال:  آیا آب سنگین تر از یخ است؟
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1392 
پاسخ :  سلام، به جدول چگالیهای مواد نگاه کن. معیار ما چگالی هست.
   
   
 نام:  محمد قنواتی
   
تاريخ سوال:  24/03/1392
سوال:  انرژی پتانسیل در کره نارسانا را بدست آورید؟ با روابط و المان گیری!
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1392 
پاسخ :  سلام، این سؤال بصورت متن درسی در کتابهای فیزیک پایه بخش الکتریسیته و همینطور مبانی الکترومغناطیس عیناً هست.
   
   
 نام:  محمد زارعی
   
تاريخ سوال:  16/03/1392
سوال:  سلام من تازه شروع به خواندن نجوم کرده ام.در کتاب "نجوم به زبان ساده"درباره ی صور فلکی هر ماه از سال،گفته شده که صورت های فلکی نزدیک به نصف النهار سماوی مکان را،در روزی مشخص از هر ماه و مکانی ثابت،درنظر میگیریم واگر در هر ماه سال این کار را تکرار کنیم،نقشه کاملی از آسمان خواهیم داشت. میخواستم بپرسم که در اینجا منظور از نزدیک، فاصله ی چند درجه از نصف النهر سماوی مکان است؟
     
تاريخ پاسخ:  04/04/1392 
پاسخ :  سلام، در این مورد خطای محاسباتی مطرح میشه که میزان خطا بیشتر بستگی به کسی داره که داره نقشه رو تهیه میکنه. برای کسانی که با رصد عمق آسمان یا رصدهای خاصی مثل خراش و خورشیدگرفتگی و غیره سر و کار دارند، رقمها نباید خطای زیاد داشته باشه. ولی اگر صرفاً نقشه خیلی کُلی بخوایم تهیه کنیم چند دقیقه قوسی که به شرطی زیر ۱۰ یا ۱۵ دقیقه باشه، خوبه. اگر نگاه کنی به نقشه نصف النهارها بصورت ساعتی از هم جدا میشن. از نرم افزار هم یتونی استفاده کنی و مقیاس دقیقه قوس رو تخمین بزنی.
   
   
 نام:  فاطمه زهرا
   
تاريخ سوال:  14/03/1392
سوال:  سلام. من شک دارم برم المپیاد فیزیک یا نجوم. به هر دوتاش به شدت علاقه دارم. سختی شون هم واسم مهم نیست. خواهشا کمکم کنید.
     
تاريخ پاسخ:  25/03/1392 
پاسخ :  سلام این سؤال رو باید در بخش مشاور میپرسیدی. ولی جواب: به سرفصلهاشون نگاه کن. ببین کدوم موضوعها جذبت میکنه. سرفصلهای جدایی دارن. فیزیک حجم کارش زیاده ولی میتونه پشتوانه دانشگاهت باشه و نجوم موضوعهای جدای دیگه ای داره که خیلیها دوست دارند. و سؤال من که خودت به خودت در واقع باید جواب بدی اینه که المپیاد رو واقعا دوست داری شرکت کنی یا بدون اون هم همین مطالب رو میتونی بخونی؟ اگر میتونی نیازی نیست حتی المپیاد شرکتکنی که صرفا رقابتی برای انگیزه دادن هست نه رقابت برای رسیدن به هدف مشخصی مثل مقام اوردن. ولی دوتس داری امتحانش کن. چراکه نه.
   
   
 نام:  HAMZEH
   
تاريخ سوال:  12/03/1392
سوال:  سلام سه سوال داشتم 1-اینکه سرعت نور در مواد شفاف کمتر از c است با نسبیت که میگه سرعت نور هیچکاه از c کمتر نیست متناقض نیست؟ 2-اگه یک الکترون رو به یک کره فلزی منتقل کنیم اون بار چجوری پخش میشه تا میدان الکتریکی در داخل رسانا صفر باشه. 3-دو کره فلزی توپر کاملا مشابه داریم که هر دو کاملا خنثی هستند, انها رو به هم متصل می کنیم و بعد انها را باردار می کنیم(با بار خالص 1 الکترون!), بعد انها رو از هم جدا می کنیم. حالا سوال اینه که بعد از جدا شدن آیا هر دوی آنها باردار هستند؟چرا (شرایط برای هر کره کاملا یکسان و مشابه است)
     
تاريخ پاسخ:  25/03/1392 
پاسخ :  سلام،

۱. نه. تناقض اونهم فلسفی و نه ریاضیاتی در سرعتهای بالای c پیش میاد. که البته تعدادی از فیزیکدانها برای اونهم توجیهی دارند. در مورد سؤالت به طور خاص نه. اصلاً این رو قبل از نسبیت میدونستیم.

۲. در یک لحظه دو قطبیها رسانشی بسیار جزئی دارند ولی بار روی سطح خواهد بود. این سؤالت سه نوع تمرین در الکتروستاتیک هست که میتونی از منابع خوبی مثل گرفیتث که خیلی توصیه ش میکنم، بخونی و حل هم کرده توضیحات مفهومیش به شکلی مهمتر از بقیه کتابهاست. (فصل ۲ و ۳ و ۴ توضیحهای کامل و جالبی همراه با معادلات داره). البته ننوشتی این گره فلزی توو پره یا توو خالی. ولی در نهایت بارهای اضافی روی سطح هستند و داخلیها صرفاً دوقطبیها که باعث انتقال جریان میشن. از کتاب اوهانیان فصل ۲۴ و ۲۵ دقیقا این موضوع پرداخته.

۳. و باز هم همون سه فصل. ولی ایندفعه به مفاهیم دقت کن. جواب من ولی بطور خلاصه: وقتی بار اضافی وارد سطح یا حجم رسانا میشه، اختلاف پتانسیل ایجاد میکنه که محاسبه ش ساده ست. یعنی میتونی پتانسیل الکتروستایکی رو از قانون گاؤس بدست بیاری بین ایندو که این یک الکترون باعثش شده.
   
   
 نام:  ناصر
   
تاريخ سوال:  11/03/1392
سوال:  سلام سوالی داشتم از خدمت شما مومنت چیست؟و فرق بین مومنت و کار چیست؟
     
تاريخ پاسخ:  23/03/1392 
پاسخ :  سلام، سؤال خوبیه و جواب رو به زبان ساده و چکیده میگم: مومنت یا گشتاور، به فاصله بستگی داره. برای نیرو تعریف میشه. ولی کار از جنس انرژیه در واقع. اینکه سیستم چقدر کار انجام میده یا انرژی مصرف میکنه. نحوه عملکرد رو نشون نمیده. درحالی که گشتاور نحوه عملکرد رو نشون میده. کتابهایی مثل گریفیتث و گرینر هرچند آکادمیک هستند ولی مثالهای خوبی دارند که همه مفهومی هستند. البته گرینر اگر اینجا باشه، یا افست شده باشه، واقعا بانک سؤالات مفهومیه. تحت عنوان الکترودینامیک کلاسیک.
   
   
 نام:  فریبا
   
تاريخ سوال:  09/03/1392
سوال:  سلام در ذرات بنیادی چطور استدلال کنیم که برای لپتونهاو کوارکها3نسل وجود دارد آیا امکان داره نسل های بیشتری هم دجود داشته باشه مثلا 4نسل؟
     
تاريخ پاسخ:  23/03/1392 
پاسخ :  سلام فریبا، یکی از اساتید بزرگ همکار در وضع کرومودینامیک کوانتمی مدتی روی بهم پیوستن لپتونها و کوارکها کار کرد. یعنی میشه حتی اینها رو هم یکی کرد. ایده جالبیه. ولی این نسلها در واقع از دو واقعیت فیزیکی و نظریه گروه بدست اومده. اون واقعیت و فیزیکی رو هم نظریه میدانهای کوانتمی مشخص کردند و با ازمایش مقایسه و کشفها صورت گرفت. و جالب اینه که اصل بقای انرژی-تکانه باعث کشف بسیاری از این ذرات شدند.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:     
E-Mail:     
بخش:   
متن سوال:     
افراد آنلاين: 56    بازديد امروز: 20    كل بازديدها: 4925876
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما