جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  رضا
   
تاريخ سوال:  10/05/1392
سوال:  با سلام میخواستم نمودار های v بر حسب k,نمودار k بر حسب vبه توان2وk بر حسب m را برایم رسم کنید. با تشکر
     
تاريخ پاسخ:  16/06/1392 
پاسخ :  سلام، در تمام کتابهای فیزیک و حتی نرم افزارهای ساده رسم نمودار هست. بد نیست نرم افزارها رو هم تمرین کنی که بعداً خیلی به دردت میخوره. در نرم افزارها کار خاصی نیازی نیست انجام بده. دو محور رو تعریف میکنی و دیگه کاری نداره. خودش انجام میده.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  02/05/1392
سوال:  سلام، دو تا سوال دارم: 1- چرا رابطه کت-برا غیر خطیست؟ 2-آیا برای هر کتی یه برا هم وجود داره؟
     
تاريخ پاسخ:  16/06/1392 
پاسخ :  سلام،

۱. ارجاعت میدم به کتاب زتیلی. حتما بخونش. در این زمینه دقیقا هموت چند فصل اول به جوابت میرسی. نکته در عبارت جبری نماد دیراکی هست که علت فیزیک داره. من در مورد دیدگاه های دیگه که کمی زیر سؤال بردن این مسئله رو چیزی نمیگم که فعلا اونچه پذیرفته شده و درست کار میکنه رو نبرده باشم زیر سؤال.

۲. سؤال خوبیه. وقتی بخوای دامنه رو حسابکمنی باید باشه. و اگر دامنه رو نتونی حساب کنی فکر نمیکنم بتونیم بهش بگیم موجود فیزیکی. ولی باز هم ارجاعت میدم به کتاب زتیلی.
   
   
 نام:  هانیه
   
تاريخ سوال:  21/04/1392
سوال:  ایا جهان وکیهان پایانی دارد؟اثبات کنید.
     
تاريخ پاسخ:  24/05/1392 
پاسخ :  سلام هانیه، این تمرین دوره آخر لیسانس و ارشد هست و چندان هم مشکل نیست که نشون بدیم با معادلاتی که داریم چه اتفاقی برای عال میفته. در کتابهای کیهانشناسی هست. اگر در حد علم به زبان ساده میخوای جواب رو داشته باشی، کتاب خیلی زیاد هست.
   
   
 نام:  Saeed
   
تاريخ سوال:  24/04/1392
سوال:  آیا فوتون می تواند واپاشیده شود؟ شاید تصور آن هنوز سخت باشد که چگونه نور ستارگان بعد از طی مسافتی طولانی به ما می رسند؟ اگر فوتون ها دارای جرمی به قدر کافی باشند، احتمال می رود که بتوانند به ذره های سبک تر تبدیل شوند. برای یافتن ردی از این گونه ذره ها باید به سراغ قدیمی ترین پرتو های نور – CMB ها -بگردیم. جولیان هیک محققی از موسسه ماکس پلانک با استفاده از طیف جسم سیاه CMB امکان خلق ذره های واپاشیده را رد و در عین حال برای نیم عمر فوتون محدوده کمتری تعیین می کند. برای فوتونی که بخواهد واپاشیده شود نیاز است تا حداقل جرمی داشته باشد - در غیر این صورت دیگر چیزی سبکتر نمی تواند حاصل شود. تئوری هیچگاه فوتون را ذره ای کاملا بی جرم فرض نمی کند کما اینکه آزمایش های صورت گرفته در حضور میدان های الکتریکی و مغناطیسی به فوتونی با جرمی کمتر از 54-^10 کیلو گرم دست یافته است. هیک موفق شد این کرانه بالایی را برای فوتون نسبت دهد و مدت ها به قصد یافتن یک مدل عام که در آن فوتون ها حتی به ذره های سبک تر نظیر نوترینو و دیگر ذره های اسرارآمیز واپاشی می شوند کار کرده بود. هیک در آزمایش خود از CMB ها، بقایای تابش باقی مانده از پلاسمای گرم و تیره ای که برای صده ها هزار سال بعد از انفجار بزرگ دوام داشته بود استفاده کرد. طیف CMB بسیار نزدیک به یک جسم سیاه است و نشان می دهد که تعداد خیلی کمی از فوتون های CMB در حین مسافرت 13 میلیارد ساله شان واپاشی شده بودند. هیک محاسبه کرد که کمترین مقدار نیم عمر فوتون ها در دستگاه سکون چیزی حدود 3 سال است. چیزی که بسیار ناچیز به نظر می رسد اما فوتون ها فوق العاده نسبیتی اند. اگر پدیده انبساط زمان را وارد نماییم، یک فوتون با طول موج مریی در دستگاه مرجع ما18^10 سال یا بیشتر پایدار میماند. میشیل شیربر
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1392 
پاسخ :  سلام سعید، مرسی از مطلب
   
   
 نام:  sara
   
تاريخ سوال:  23/04/1392
سوال:  چگونه می توان جرم یک سنجاق ته گرد را با ترازوی اشپزخانه اندازه گرفت؟لطفا جواب کاملی بدهید
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1392 
پاسخ :  سلام، در واقع نکته ی سؤال اینه که با چه واحد اندازه گیری میتونیم کار کنیم که بتونم هر چیزی رو اندازه گیری کنیم. مثلاً همین سنجاق رو نمیشه با ترازویی که میوه و چیزهای دیگه رو اندازه میگیریم، اندازه گیری کنیم. چون سنجاق در واحد میلی گرم وزن داره که قدیمیها واحد مثقال رو استغده میکردند. این یعنی دقت اندازه گیری در حد باید باشه. کیلوگرم؟ میلی گرم؟ و غیره. برای هر کدوم ابزاری داریم که بتونه وزنهای کم رو اندازه بگیره و برعکس. حالا جواب در واقع یک سؤاله: آیا ترازوی آشپزخانه دقت اندازه گیریش در حد وزنهای سبُکی مثل سنجاق هست؟ در متاب فیزیک اول دبیرستان در این مورد نوشته شده. و همینطور کتابهای عمومی فیزیک.
   
   
 نام:  ali
   
تاريخ سوال:  22/04/1392
سوال:  چطور میتوان حجم یک لیوان رو با یک بطری نوشابه اندازه گیری کرد؟؟؟؟؟؟؟
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1392 
پاسخ :  سلام، یکبار بخش اندازه گیری و روشهای اون رو مرور کن از کتاب دبیرستان، و کمی به سؤال فکر کن.
   
   
 نام:  پارمیدا
   
تاريخ سوال:  21/04/1392
سوال:  ایا جهان وکیهان پایانی دارد؟ اثبات کنید؟
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1392 
پاسخ :  سلام، در این مورد کتابهای زبان ساده و نیمه تخصصی هستند که میتونی استفاده کنی. جواب کُلی این هست که بنا به هندسه عالم نمیتونیم شکلی براش در نظر بگیریم و ولی مرزی هم نداره. درست مثل یک کره که وقتی که از یک سمتش میریم دوباره جای اولمون برمیگردیم. هیچ اثباتی هم نداریم. فقط میتونیم تایید کنیم که میتونه اینطور باشه.
   
   
 نام:  مهم نیست
   
تاريخ سوال:  18/04/1392
سوال:  سلام . ببخشید من آخر دوره تناوب یا بهتر بگم ( زمان رفت و برگشت ) آونگی که با زاویه آلفا رها بشه را نفهمیدم... چیه ؟‌
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1392 
پاسخ :  سلام، خیلی کُلی توضیح بدم و کوتاه: به طور کلی نه فقط نوسان مکانیکی، هر حرکتی که «تکرار شونده» باشه ما در فیزیک میگیم تناوبی. میخواد حرکت زمین دور خورشید باشه، یک پاندول باشه، یک ساعت عقربه ای باشه، یک سیگنال تکراری رادیویی باشه و یا هر چیز دیگه ای. مهم تکرار شونده بودنش هست. این تکرار شوندگی رو با ریاضیات بصورت روابطی که دقیقا همون تکرارشوندگی رو میشه باهاشون نشون داد، به نمایش میگذاریم. مثل سینوس، کسینوس، تانژانت و کتانژانت و همینطور روابط معکوسشون. پس زبان ریاضیاتیش میشه مثلثاتی که میتونی در اسیلوسکپ هم موج سینوسی رو ببینی.
   
   
 نام:  Ervin
   
تاريخ سوال:  14/04/1392
سوال:  Suppose that the world is very the same as an increasing sphere-shape frame. So what is behind it?
     
تاريخ پاسخ:  31/04/1392 
پاسخ :  Hi, You mean out there far beyond or comparing observable universe and what we do not know? If it is the first, We do not know. Our physical parameters do not allow us to to find it. But we need and can find something better than our practical laws. If it is the second, They are not the same. they differ from each other.

سؤال هست هرچند نامشخص: به نظر میرسه عالم همین هست که ما میبینیم، یعنی تورم در ابعاد بزرگ. منتهی خارج از عالم کنونی که کروی هم به نظر میرسه چه چیزی هست. جواب این هست: نمیدانیم! خیلی ساده! فعلا آنچه میبینیم و محاسبه میکنیم بنا به آزمون و خطای علمی. در این مورد کتابهایی مثل کیهانشناسی لیدل، و کتابهای مشابه این کتاب مفید هستند.
   
   
 نام:  مرضیه
   
تاريخ سوال:  09/04/1392
سوال:  نیروی لازم برای به گردش دراوردن سفینه های فضایی بانیروی مرکز گرا راازکجا می اورند؟برای ایجادجاذبه
     
تاريخ پاسخ:  23/04/1392 
پاسخ :  سلام مرضیه، در حال حاضر نیروی گرانش در ایستگاه های فضایی وجود نداره. طرحهایی هست که از طریق ایستگاه هایی که میچرخند دور خودشون این گرانش ایجاد بشه. فضانوردان هنوز هم بی وزنی رو تجربه میکنن.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 91    بازديد امروز: 73    كل بازديدها: 4937179
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما