جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [558] [559] [560] [561] [562] [563] [564] [565] [566] [567] [568] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  علی نامی
   
تاريخ سوال:  27/06/1387
سوال:  سلام 1- دوظرف مشابه را اگر برابر آفتاب بگذاریم( در باز) . در یکی آب معمولی باشد و در دیگری آب نمک . کدامیک زودتر تبخیر می شود ؟ 2 - دو ظرف مکعب مستطیلی مشابه را پر از آب میکنیم( بسته ). اولی کاملا فلزی مثلا آهنی است ( هر شش وجه ) و دومی وجه بالائیش شیشه است . حرارت آب درون کدامیک از آنها بیشتر می شود ؟ 3 - دو ظرف مشابه( بسته) . درون یکی پر از آب و درون دومی کمی خالی . در صورت حرارت دادن ، حرارت کدامیک زودتر بالا می رود ؟ در طولانی مدت آیا حرارت ظرفها با هم فرق می کند ؟ ممنون از لطفتان در پاسخگویی .
     
تاريخ پاسخ:  30/06/1387 
پاسخ :  سلام
1. مسلماً آب زودتر تبخیر میشه. در اون یکی تو یک محلول دارذی. یعنی پیوندهای شیمیایی هر چند سست باید از هم باز بشن.
2. شیشه‌ای. علت در اینه که آهن رسانای گرمایی خوبی هم هست. گرما رو به مولکول های اطرافش منتقل می‌کنه و هوای اطراف گرم میشه و خودش کم کم گرما رو از دست میده. ولی ممکنه این اختلاف بین دو ظرف نسبت به زمان اونقدرها هم چشم‌گیر نباشه. البته من این رو فرض کردم که ما یک گرمایی دادیم و گذاشتیم دو ظرف رو کنار.
3. دومی چون بخار آب باعث بالاتر رفتن بسیار محیط داخل میشه. در اولی آب به نقطه‌ی جوش خودش میرسه و در کم کم به حالت انفجار میرسه! دومی به صورت آنی بیشتر بالا میره. در بلند مدت تفاوت چندانی نباید داشته باشند.
   
   
 نام:  امید
   
تاريخ سوال:  26/06/1387
سوال:  بازم سلام ببخشید ولی من هنوز نفهمیدم که چرا بارها رو سطح خارجی یکنواخت پخش میشن؟ و آیا به باری که تو جایی غیر از مرکز پوسته ی کروی قرار داده میشه نیرو وارد میشه یا نه؟
     
تاريخ پاسخ:  27/06/1387 
پاسخ :  سلام امید عزیز
وقتی فرمول میدان رو می‌بینی متوجه می‌شی که برای هر بار q در فاصله‌‌‌ی مشخصش از مرکز (اگر تقارن کافی داشته باشه بخصوص کروی) میدان مقدار ثابتی برای همشون داره. چون تقارن هندسی هم داریم سریعاً به این نتیجه می‌رسیم که باید بار روی سطح یکنواخت توزیع شده باشه. وگرنه جریان برقرار بود و حرکت بار. البته این حالت کاملاً الکتروستاتیکیه.2. بار این‌چنینی میدانی رو حس می‌کنه که این میدان بنا به میزان بار یعنی q، نیرویی رو دریافت می‌کنه تا زمانی که بالاخره میدان صفر بشه. یعنی به حالت الکتروستاتیکی برسه. و تعادل و توازن بار برقرار بشه. در این حالت جریان کوتاه مدت و بسیار هم کوتاه مدتی برقرار میشه. این رو دانشمندان بزرگی مثل مایکل فارادی، استاد بزرگ فیزیک تجربی و بنیامین فرانکلین هم نشان دادند. اول بار این اصل از تجربه بدست اومد. گأوس فیزیکدان بزرگ آلمانی فرمول‌بندی خودش رو انجام میده و مشخص میشه رابطه‌اش کاملاً شکل دیگه ای از قانون کولنه.
   
   
 نام:  کیانا
   
تاريخ سوال:  25/06/1387
سوال:  با سلام: به غیر از نمودار اتو برای بنزین و دود ماشین و تنفس و تراکم و کار و تخلیه نمودار دیگر کدام است؟
     
تاريخ پاسخ:  26/06/1387 
پاسخ :  کیانا جان سلام
اشتباه نوشته‌ات رو در فیزیک نوشتی. یکبار دیگه در بخش شیمی بنویس.
http://www.roshd.ir/roshd/Default.aspx?tabid=392
   
   
 نام:  امید
   
تاريخ سوال:  24/06/1387
سوال:  سلام اگه یه بار نقطه ای رو داخل یه پوسته ی کروی و رسانا بذاریم چرا همیشه بارهایی که رو سطح بیرونی پوسته القا میشن یکنواخت پخش میشن؟ اگه بار رو تو مرکز پوسته نذاریم آیا میشه گفت چون بارهای سطح داخلی غیر یکنواخت پخش شدن به بار داخل پوسته نیرو وارد میشه یا نه؟ آخه تو یه کتاب اثبات کرده بود که برای هر پوسته ی رسانا با هر شکل و هر مقدار بار اضافی رو سطحش همیشه میدان داخلش صفره چون با قانون گاوس شار میدان رو صفر در میاریم و اگه یه خط میدان بخواد وارد سطح و از اون خارج بشه باز هم نمیشه چون یه الکترون میتونه متناوبا از رسانا خارج و به اون داخل بشه و رو سطح جسم رسانا که هم پتانسیله جابجا بشه بدون اینکه خودش کاری انجام بده و بنابراین انرزیش همش زیاد میشه و میشه یه ماشین با حرکت دایم! یه سوال دیگه: اگه یه خازن با صفحات موازی و با فاصله ی بین صفحات کم داشته باشیم و اونو وارد یه حوضچه روغن کنیم وروغن به خاطر مویینگی بین صفحات بالا بره آیا ارتفاع روغن به اختلاف پتانسیل بین دو صفحه بستگی داره؟ چه جوری؟
     
تاريخ پاسخ:  25/06/1387 
پاسخ :  سلام امید عزیز
بله همین‌طوره. بار طبق قانون گاوس روی سطح موندگاره(البته توصیفی که ما در فیزیک فرموله می‌کنیم تا طبیعت رو توصیف کنیم)، و میدان در داخل پوسته یا حجم وجود نداره. علت اینکه کار صفر میشه اصطلاحیه به نام سطح هم‌پتانسیل. روی این سطح هر قدر انرژی صرف کنی کاری انجام ندادی. مگر اینکه از یک سطح به سطح دیگه‌ای بری اون وقت کار انجام دادی.
شبیه ترازهای انرژی‌اند که در شیمی ممکنه اسمشونو شنیده باشی و البته کاملاً هم فیزیکه!‌ یا حتی نمونه‌ی بارزترش. اگر بخوای از یک مدار در منظومه‌ی شمسی به مدار دیگه بری باید انرژی صرف کنی. کار روی یک سطح یعنی اینکه کلی انرژی مصرف کنی و برگردی سرجای اولت! در حالی که مثلاً در الکتریسیته گاهی نمی‌خوای این‌طور باشه.
این رو از فرمول‌ها اگر ریاضی‌ات به معادلات الکتروستاتیک برسه متوجه میشی.
در مورد سؤال دومت که سؤال قشنگی هم هست باید بگم که اگر به فرمول نهایی مویینگی نگاه کنی یکی از پارامترهایی که مویینگی به اون وابسته است، شعاع سطح مقطعه. که در مخرج کسر دیده می‌شه. حالا برگردیم به خازن اونجا هم همین پارامتر رو به‌صورت فاصله‌ی دو صفحه داری. ولی حل دقیق این مسأله به هندسه‌ی صفحات خازن بستگی داره. ولی در نتیجه‌ی نهایی که از سؤال داری تأثیری نداره. این دو پارامتر رو می‌تونی بهم مربوط کنی و بتونی توجیخ فیزیکی براش بیاری. وقتی به جای فاصله‌ی صفحات بقیه‌ی فرمول رو در اون پارامتر سطح مقطع یا شعاع قرار می‌دی، می‌بینی که تونستی اینها رو بهم ربط بدی. فرمولی که داری وابسته به پتانسیل در مخرج، و بار در صورته. می‌تونی توجیحی بیاری و بگی این راه می‌تونه درست باشه یا نه؟ راهنمایی: نگاهی به انواع خازن با شکل های استوانه‌ای و کروی هم بنداز. ببین می‌تونی با اونها هم حل کنی؟ شکل هندسی تعیین کننده نیست چون فقط اون فاصله مهمه. ولی در فرمول‌ها به ازای هر خازن تغییر شکل ظاهری فرمول رو داریم.
   
   
 نام:  ABP
   
تاريخ سوال:  25/06/1387
سوال:  فن آوری نانو چیه؟چرا سلول های خورشیدی اتلاف انرژی دارن مشگلشون کجاست ؟ما در جمع آوری اتلاف داریم یا در ذخیره سازی؟
     
تاريخ پاسخ:  25/06/1387 
پاسخ :  در سؤالی که از زنگ تفریح داشتی برات توضیح دادم و لینک دادم. در مورد فناوری نانو توضیح مختصری می‌دم. در فیزیک اتمی با دقیق‌تر شدن ابزارهای اندازه‌گیری متوجه تغییر رفتارهای ماده در ابعاد نانو می‌شن. در ابعاد نانو رفتارهای ماده کاملاً فرق می‌کنه به این معنی که اگر مثلاً لباسی رو با این فناوری بتونی بسازی یعنی ابزارش رو در یان ابعاد تونستی تولید کنی این لباس بنا به دستکاری که در بافتها می‌کنی می‌تونه گرما رو در خودش نگه داره. یا لک نیوفته یا هر مایعی روش بریزه جدب نشه چون بافتها در ابعاد بسیار ریزی در هم نتنیده شدن در حالی که الان در حد میلیمتره. حافظه‌های جانبی افزایس پیدا می‌کنن. و بسیاری چیزهای دیگه درجه‌ی مقاومت اجسام به خاطر پیوندهایی که فاصله‌ی کمی با هم دارند، دیرتر شکسته میشه و می‌تونن قابلیتهایی رو هم بدن که تنش و کرنش کم‌تر باعث خرد شدنشون بشه و امثال اینها. 3 مقاله در بخش علوم جدید فهالیتهای علمی در این بارهست که بسیار مفیده:
http://www.roshd.ir/roshd/Default.aspx?tabid=442
   
   
 نام:  مهدی
   
تاريخ سوال:  24/06/1387
سوال:  سلام خیلی ممنون از راهنمایی های خوبتون بهتره سوال قبلی رو اینجوری بپرسم: اگه دو تا بار هم علامت وهم اندازه داشته باشیم در امتداد خط واصل اونا از هر کدوم باید یه خط میدان خارج بشه ولی دقیقا وسط دو بار روی همون خط واصل نباید خط میدانی وجود داشته باشه پس اون خط میدانهایی که از بارها خارج میشن چی میشن؟ یا باید به بالا یا پایین خم بشن که طبق تقارن معلومه اینجوری نیست یا باید به هم برسن که اینم نمیشه پس چی میشن؟اگه بارها برابر نباشن میشه گفت به یه طرف خم میشن؟ تو هالیدی و فیزیک پایه و کتابای دیگه ای که من دیدم اون خط میدانی رو که باید رو خط واصل باشه نکشیدن و یه جوری انگار پیچوندن!خط میدان رو هم ففقط واسه دو تا بار مساوی میکشن! تو المپیاد(مرحله1و2و...) اینجوری میان مثلا به خط میدان گیر بدن و سوالای دقیق طرح کنن؟
     
تاريخ پاسخ:  24/06/1387 
پاسخ :  سلام آره ممکنه! ولی تو باید مفهوم اون رو خوب بدونی. سؤالی که کردی جواب همن سؤاله. یعنی بله خطوط کشیده! ولی درباره‌ی خود خطوط میدان نه نپیچوندن. منتهی کامل بحث نکردن. اونقدر هم سخت نیست. خط باری بین دو بار همنام قطع نمی‌شه. حالت مجانبی داره. تو 3 بعدی این مسأله رو در نظر بگیر.
بین دوبار غیرهمنام این خط واصل رسم میشه و وجود داره. خطوط بارهای هم‌نام هم‌دیگر رو دفع می‌کنند. ولی اصلاً این مسأله ساده رو پیچیده نکن برای خودت. برو جلوتر و منابع بهتر رو بخون. متوجه مفاهیم میشی. حل تمرین بهترین راهه. در ضمن خطوط در هم‌نام در دو بعد به هر دو سوی بالاو پایین خم می‌شن و اگر یه بعدی در نظری بگیری هم مثل دو پوسته‌ی کروی در نزدیکی تماس با هم می‌تونی فرض کنی.
   
   
 نام:  فاطمه
   
تاريخ سوال:  24/06/1387
سوال:  سلام،خسته نباشید! فکر کنم باید سوالم رو در مورده جای عمیق جهان جوره دیگه‌ای بگم. اگر در جهان هیچ سیاره، ستاره و... نباشد جایی هست که عمیق ترین جا باشد یا نه؟؟؟ بازم خیلی ممنون از اینکه به سوالم جواب دادین!
     
تاريخ پاسخ:  24/06/1387 
پاسخ :  سلام منظورت از عمق احتمالاً فضای خالیه جایی که کم‌تر جرمی پیدا بشه. در کیهان‌شناسی به اینها می‌گن تهی-جا ! البته ترجمه‌ی برخی از اساتید بوده! در فضا کلاً چگالی جرم حتی در نقاطی که جرم زیاده کمه با این دیدگاه اگر به جاهایی که طبق دینامیک کیهان چیزی و نه دقیقاً هیچ چیز وجود نداره، هم رصد شدند. جوابت به گونه‌ای مثبته ولی برای اینکه منظور و معیار اخترفیزیکی این سؤال رو متوجه بشی بهتره به چگالی در نقاط مختلف عالم نگاهی بندازی. اونوقت خودت هم به جوابی مفهومی و عددی می‌رسی. و البته بقیه‌اش نیاز به دینامیک کیهان داره که خارج از محدوده‌ی لیسانس هم محسوب میشه، البته نه برای آدم علاقه‌مند!(البته این داستان بسیار مفصله و من نمی‌تونم همه رو بنویسم)
   
   
 نام:  فاطمه
   
تاريخ سوال:  24/06/1387
سوال:  سلام،ببخشید میشه بگین آیا در جهان جایی وجود داره که عمیق تر از جاهای دیگه باشه؟؟؟یا آیا در جهان، جاهایی به نام پایین جهان، یا بالای جهان داریم؟؟؟؟ سپاسگذارم!
     
تاريخ پاسخ:  24/06/1387 
پاسخ :  سلام فاطمه جان
سؤالت رو می‌شه به دو شکل جواب داد. من به هردوش اشاره‌ای می‌کنم. اول اینکه نه این دیدگاه ابتدایی بشر نسبت به دنیای اطرافش بود. اونها خبری از فضای بیکران نداشتند. دنیای زیرین دنیای مردگان بود و روی زمین دنیای موجوداتی مثل ما و آسمان ها دینای خدایان که بسیاری از سیارات هم به نام همین خدایان ثبت شدند و ما به احترام طبیعی‌دانان باستان که دانشمندان نسل‌های بسیار دور بودند اونها رو بکار می‌بریم. ولی جنبه‌ی دوم سؤالت: فیزیک نوین و البته به طور خاص کیهان‌شناسی نشون می‌ده که عمیق‌ترین جای جهان زمانه. این البته درک خودم از مفاهیم نسبیت عام و کیهان‌شناسی هم محسوب میشه. چون هرکسی در این باره یک جور نظر میده. حالا به این جمله‌ای که گفتم دقت کن و سعی کن از کتابهایی که درباره‌‌ی نجوم . کیهان‌شناسیه مطالبی رو بخونی و ببینی به چه نتیجه‌ای می‌رسی.
   
   
 نام:  مهدی
   
تاريخ سوال:  23/06/1387
سوال:  سلام ببخشید بازم مزاحم شدم وقتی خطوط میدان رو واسه دو تا بار مختلف العلامه و هم اندازه میکشیم یه خط هست که از بار مثبت به طرف بینهایت میره و یه خط هم هست که از بینهایت به بار منفی میرسه میخواستم بدونم این خط ها چی میشن و آیا یه خطن؟ یه سوال دیگم اینه که وقتی خطوط میدان رو واسه دو تا بار هم علامت و هم اندازه میکشیم یه خطی مثل مجانب عمودی واسه ی خطوط بین دو بار وجود داره ولی اگه یه بار آزمون رو رو خط واصل بین دو بار بذاریم اگه دقیقا وسط نباشه بهش نیرو وارد میشه پس چرا بین دو بار خط میدان نداریم؟ واسه ی دو تا بار هم علامت وغیر هم اندازه قاعدتاخطوط میدان باید به طرف بار ضعیفتر خم بشن حالا آیا خطوط میدان به هم میرسن یا یه مجانب مایل دارن؟ممنون
     
تاريخ پاسخ:  24/06/1387 
پاسخ :  سلام مهدی جان
1. خب کار رو راحت کردی برای سؤال اولت. اون خطی که از یک بار میره به بار مقابل خودش می‌رسه. یعنی همون خطیه که از یک بار به بار دیگه در بی‌نهایت وصل میشه. ولی این بی‌نهایت فیزیکیه. اگر از بالاتر نگاه کنیم، خط راست نیستند هیچ کدوم. فقط خط واصل خط راسته.
2. کلاً چه بارها هم اندازه باشن چه نباشن در نقطه‌ای در حد واصل فقط برایند نیروها صفره. در بقیه‌ی نقاط بنا به فاصله از هر کدوم نیرو وارد میشه. این رو از رابطه‌ها می‌تونی بهتر بفهمی. مهم کاینه که رابطه‌ی فیزیکی رو برای خودت تعبیر کنی. اینکه چه پارامترهایی داره و عملکرد این‌پارامترها به تنهایی و در خصور میدان ها یا ذرات دیگه چطوره. در ضمن بین دوبار هم خط میدان وجود داره. مگر اینکه عیر هم نام باشن. شکلهای زیادی در کتابهایی مثل یانگ هالیدی یا کتابهای دیگه‌ی الکتریسیته و مغناطیس هست. نگاهی به اونها بنداز.
3. مجانب هستند. این تعبیر رو دقیقاً می‌تونی از فرمولهای تودرتوی الکتریسیته در بیاری. یک تخقیق در این باره بکن. اگر برات مشکله بنویس تا توضیح بیشتری بدم. ولی اول برو سراغش و خودت روش فکر کن.
   
   
 نام:  نعیمه محمد کا شی
   
تاريخ سوال:  23/06/1387
سوال:  چرااگربادکنکی رااب کنیم وداخل بادکنک دیگری بیندازیم که بادشده به سمت زمین می رودولی بادکنکی که فقط باد شده ابتدا به سمت مورد نظر حرکت کرده وسپس به پایین می آید. متشکرم.
     
تاريخ پاسخ:  24/06/1387 
پاسخ :  بادکنک پر از نقش یک جرم سنگین‌تر رو بازی می‌کنه و نیروی وزنش به کفه‌ی بادکنک نیروی رو به پایین وارد می‌کنه. در حالی که بادکنک پر از وا به خاطر چگالی کمش اول بر اثر شناوری جابه‌جایی داره. که به باد یا آشفتگی جوی (جریان‌های نه چندان محسوس هوای گرم) بستگی داره. ولی به دلیل جرم بادکنک و هوای محبوس داخل اون درست مثل یک جرم کمی چگال‌تر از هوا به خاطر نیروی جاذبه یا همون گرانش به سمت زمین حرکت می‌کند.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [558] [559] [560] [561] [562] [563] [564] [565] [566] [567] [568] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 22    بازديد امروز: 176    كل بازديدها: 4943643
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما