جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [551] [552] [553] [554] [555] [556] [557] [558] [559] [560] [561] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  yegane
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  سلام سوال من اینه که نقش فیزیک در پیشبرد فناوری چیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سلام یگانه جان
خیلی از بچه‌ها این سؤال رو کردند به صفحات قبلی اگر برگردی برای یکی دونفر توضیخاتی رو نوشتم که چیکار کنن. از زنگ تفریح‌های فیزیک هم میتونی برای مطلب جمع کردن استفاده کنی. ببین چه کاربردهایی رو نوشتم موضوع کلیش رو بنویس. بعد میبینی چند صفحه‌ای رو حداقل از این مسأله نوشتی و اینکه فیزیک چیکار کرده برای فناوری مشخصاً کابردهاش نشون میده. بدون فیزیک و پایه‌های علمی‌اش و کشفهای اصلاً فناوری معنی نداشت.
   
   
 نام:  احمد
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  اخیرا در بازار ظروف تفلنی آمده که بدون آب و روغن غذا را می پزد و حرارت 300 درجه را تحمل میکند .از چه موادی در ترکیبات ان استفاده شده و چگونه؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سؤال خوب و کاربردیه. من در مسابقه‌ی فیزیک هم یک مسأله گذاشتم اون رو هم بخون و جواب بده چون دقیقاً منظور من رو هم متوجه میشی. ببین در پختن غذا به هر شکلش که باشه ما با استفاده از فیزیک حرارت و گرما یا همون علم ترمودینامیک استفاده می‌کنیم. البته غالباً به صورت تجربی و بدون اطلاع از پایه‌ی علمی و چرایی فضیه.
روغن‌ها برای بالاتر بردن دما و البته در بسیاری موارد برای اضافه کردن چربی برای نسوختن اون استفاده میشن. جنس ظرفها از دوران باستان تا الان بسیار تغییر کرده. حالا با استفاده از علم مواد و فیزیک می‌دونیم که برخی از اینها مضر هستند. این رو محققین در علوم زیستی و بهداشت گزارش می دن. خب با پیشرفت فیزیک حالت جامد و علم بلور شناسی و البته اطلاع کامل از ارتعاش اتمها فهمیدیم که می تونیم از این ارتعاش برای انتقال انرژی استفاده کنیم. یعنی ارتعاش زیاد موجب برخوردهای ضربه‌ای با اتمهای غذا می‌شه. و اون رو هم به ارتعاش در میاره. و این طبق نظریه‌ی جنبشی یعنی گرما. ظروف تلفن بلورهایی هستند که وقتی حرارت رو دریافت می‌کنند آن‌چنان در سطح مولکولی شروع به ارتعاش می‌کنند که نه غذا می‌چسبه و به خاطر جنس آلیاژی‌شون به صورت نمایی دما بالا میره و بالا میره.
حالا این مدل جدید به جنس آلیاژی ماده مورد استفاده مربوط میشه. نمی‌دونم با استفاده از نانو ساخته شده یا نه(چون ماده ویژگی‌های خاصی در این ابعاد از خودش نشون میده)ولی حتماً از چنین چیزی باید ساتفاده شده باشد. چون نانو ساختارها مقاوت دمایی بالایی هم می‌تونن داشته باشند. الان با نانوفناوری دارن لباسهای گرمایشی هم تولید می‌کنن.
   
   
 نام:  فاطمه
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  سلام و تشکر فراوان به خاطر کمکاتون! یه سواله دیگه داشتم: حلقه‌ای به طور قائم روی یک سطح کاملا صاف قرار دارد. سوسکی روی حلقه قرار دارد. اگر سوسک به دور حلقه حرکت کند، چه مسیرهایی توسط سوسک و مرکز حلقه رسم خواهد شد؟ شعاع حلقهR، جرم آنM و جرم سوسکm است. اگه میشه برام توضیح بدین باید چی کار کنم؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سلام فاطمه‌جان
اگر سوسک محترم ما فقط روی محیط حرکت کنه تکلیف معلومه دایره‌ای با یک شعاع معین و ثابت. ولی اگر سوسک بخواد مستقیم از نقطه‌ای روی شعاع بیاد به مرکز و فقط شعاع مستفیم رو طی کنه، ما با توجه به چرخش سطح مارپیچی به مرکز دایره می‌بینیم. و اگر خود سوسک هم مسیری مارپیچی رو طی کنه و چرخش هم در چرخش باشه چه اتفاقی می‌افته؟ این سؤال به دستگاه‌های غیر لخت مربوط میشه. یعنی باید این موضوع رو خونده باشی که به مسأله ساده و محدود نگاه نکنی. در کتابهای آریا- فولز و مریام بهترین توصیفهای ممکن رو می بینی. فولز مسائل خوبی حل کرده و سوسک هم یکی از تمریناتشه! ولی در اونجا فرضهای دیگه ای هم که من ذکر کردم آوردم. در این مسأله یک معادله از دید ناظر بیرونی برای سوسک می نویسی و دومی رو از دید ناظر محترم روی سطح! بعد اینها رو از یک قیدی که در هر دو مشترک مرتبط می کنی و یک معادله و در نهایت جواب ساده و زیبا بدست میاری. این جواب نگاه ریاضیاتی- فیزیکی ما به مسأله است و نه فقط دیدگاه ناظرها. یعنی میتونی از معادلات شکل مسیر رو هم غیر از شهود که من برات بیان کردم حدس بزنی. دستگاه غیرلخت مفدمه‌ی فهم نسبیت خاص هم هست. کمتر به این مسأله اشاره میشه. چون تو با دستگاه‌هایی غیر ساکن سرو کار داری و مسأله رو از دیدگاه واقع‌گرایانه تر و جالبت و پیچیده‌تری نگاه می‌کنی.هر سؤالی داری بخصوص در این زمینه که داری می‌خونی بگو تا این مبحث رو با بحث و پرسش و پاسخ خوب درک کنی و تمومش کنی.
   
   
 نام:  س.ث
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  آیا سیاه چاله ها میتوانند نور را هم ببلعند.
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  بله و همین‌کارو هم می‌کنن. ولی شرایط و روابطی به این مسأله حاکمه. نور وقتی وارد مرز شعاع سیاه‌چاله‌ای مثلاً از نوع شوارتز شیلد میشه،‌ طبق اصل بقای انرژی ضدماده می‌تونه از ماده جدا بشه. اینها تعبیرهای کوانتمی هستند در فیزیک ذرات بنیادی. کار هاوکینگ در این زمینه بود و شرطی که با کیپ تورن بسته بود. شاید دومی رو نشناسی. و رابطه‌‌‌ی زیبایی رو هم هاوکینگ در تابش سیاه‌چاله‌ها بدست آورد.
   
   
 نام:  الهام
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  معنویت رو می شه با علم جمع زد؟ اگه اولین انسان حضرت ادم بوده پس انسان های نخستین کیا بودن؟ مگه انسان های نخستین کامل تر نشدن تا انسان های اکنون به وجود اومدن؟ پس اگه این طوره حضرت ادم اولین انسان نیست دیگه هست؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سؤال بنیادی پرسیدی. کتاب جهان‌بینی علمی برتراند راسل رو بخون. انتشارات آگاه. جواب یک آدم علمی البته نه همه‌ی آدمهای علمی مشخصه. این به جهان‌بینی هر شخص هم بستکی داره. درباره‌ی مسائل تاریخی از سؤالت به جواب رسیدی. ولی من نظری در اینمورد ندارم اینجا.
   
   
 نام:  arniks
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  salam khaste nabashin azatoon khaheshmandam ke bishtar darmorede naghshe physic dar pishborde fanavari tozih dahid\ ba tashakor
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سلام
جوابی که دادم سر جاشه. باید بری مطالعه کنی. روش رو برای یکی از بچه‌ها گفتم. در بخش فیزیک هم می‌تونی چیزهای زیادی پیدا کنی که مطلبت رو آماده کنی.
   
   
 نام:  سحر
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  تعریف جدید ثانیه
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  فصل اول هالیدی-فیزیک پایه-یانگ-اوهانیان. یکی از اینها رو از کتابخونه بگیر و مطالعه کن. جواب کوتاه به دردت نمی‌خوره. و روندش رو بخونی جالبه و چیزهای دیگه هم یاد می‌گیری. جواب کوتاه: گذار تراز انرژی اتم سزیم 133. به همین دلیل باید بری کتاب بخونی! مقدماتاً: وقتی الکترونی از ترازی به تراز دیگه می‌ره، تابشی ساطع می‌کنه. به این می‌گیم گذار.
   
   
 نام:  سجاد
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  کولرابی چطورکارمی کند
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  http://www.roshd.ir/roshd/Default.aspx?tabid=293&EntryID=1077
   
   
 نام:  سجاد
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  کولرابی چطورکارمی کند
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  http://www.roshd.ir/roshd/Default.aspx?tabid=293&EntryID=1077
   
   
 نام:  دیانا
   
تاريخ سوال:  06/07/1387
سوال:  نقش فیزیک در پیشبرد فناوری
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  صفحه‌های قبلی توضیحاتی به بچه‌های دیگه هم دادم.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [551] [552] [553] [554] [555] [556] [557] [558] [559] [560] [561] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 31    بازديد امروز: 85    كل بازديدها: 4940227
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما