جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [550] [551] [552] [553] [554] [555] [556] [557] [558] [559] [560] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  محبوبه
   
تاريخ سوال:  08/07/1387
سوال:  نقش فیزیک در پیشرفت فناوری
     
تاريخ پاسخ:  09/07/1387 
پاسخ :  به نوشته‌های قبلی مراجعه کن.
   
   
 نام:  مهدی
   
تاريخ سوال:  08/07/1387
سوال:  کاربذد های فیزیک در فناوری
     
تاريخ پاسخ:  09/07/1387 
پاسخ :  به نوشته‌های قبلی مراجعه کن.
   
   
 نام:  پدرام
   
تاريخ سوال:  08/07/1387
سوال:  نقش فزیک درپیشبردفناوری
     
تاريخ پاسخ:  09/07/1387 
پاسخ :  به نوشته‌های قبلی مراجعه کن.
   
   
 نام:  فائزه
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  برای موفقیت در کنکور چه کلاسهایی بروم برای سال 90 ممنونم
     
تاريخ پاسخ:  09/07/1387 
پاسخ :  این رو بهتره از سنجش بپرسی. اونها از کار خودشون بیشتر سردر میارن!؟ می‌دونی که قرار بود از 90 یا 91 روش پذیرش عوض بشه. مطلبش رو در سخنی با خوانندگان فیزیک هم نوشتم.
   
   
 نام:  d
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  اتم چه شکلی است؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سؤال اساسیه که شاید ساده مطرح بشه ولی توضیحش داستانی داره. چقدر راجع به فیزیک در ابعاد کوانتمی زمینه داری؟ دربرخی از کتابها تاریخچه‌ی این سؤال اومده. «فیزیک پایه‌ جلد4» - و توصیف غیر علمی اون در کتاب «ماده،‌انرژی و جهان» انتشارات فرزان. اگر از هر منبعی مطالعه کردی سؤالاتت رو مطرح. اول مطالعه. در طول مطالعه حتماًسؤالاتت رو بنویس. چون اگر سؤال برات پیش نیاد یعنی متوجه نشدی. میخوام قدم به قدم بری جلو و برات چیرهایی رو توضیح بدم. جواب ساده اینه یک توده با توزیع احتمالاتی. نگران نباش جواب مبسوط من سخت نیست.
   
   
 نام:  ندا
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  تقش فیزیک در فناوری.اگه میشه مثال دیگه ای بزنید.
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  در الکترومغناطیس به بررسی امواج طیف‌های مشخصی می‌پردازیم. مهندسین فقط از نتایج اثبات‌های فیزیکی و کشفهای جدید در فیزیک برای گسترش کارشون استفاده می‌کنن. این فقط یک بعد قضیه‌است. وقتی ابزاری میخواد در هر حیطه‌ای ساخته بشه فرایند ساختش باعث کشفها و نتایجی می‌شه که فیزیکدانان می‌تون چند مورد فرعی رو هم بدست بیارن و در فناوری میشه از اونها برای بهتر کردن یا جایگزین کردن یک روش یا دستگاه دیگه هم استفاده کرد. مثلاً چند دهه پیش با مقاله‌ای ریچارد فاینمن نانو فناوری متولد میشه و مشخص میشه که در این ابعاد یعنی 10 به توان 9- مواد خواص دیگه‌ای از خودشون نشون میدن و این خیلی جاها به درد میخوره. در ساخت حافظه‌های قوی رایانه‌ها- ساختن بدنه‌های ماشین ضد خش و مقاوم. لباسهای گرمایشی و بسیاری از این موارد. وقتی می‌خوای مطالعه کنی در این زمینه پس به این دیدگاه هم باید نگاه کنی به مسأله. فیزیک در تمام بخشها حصور داره. از آشپزخونه تا راآکتورهای هسته‌ای- تلفنهای همراه. فیزیک هم روشهای جدید ارائه می‌ده برای مسائل قدیمی مثل مخابرات و انرژی و حرارت هم به طور کلی چیزهایی جدید ارائه میده. شرکتهایی مثل سونی - NEC از این دست که داری از وسائلشون هر روز استفاده می‌کنی فقط فیزیکدانها کار می‌کنن. حتی ساخت ماشین و هواپیما!!
   
   
 نام:  فریناز
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  سوالی نداشتم فقط می خواستم تشکر کنم و بگم آسمان به دلیل عبمر 7رنگ خورشید از جو و بازتاب بیشتر رنگ آبی نیلی و بنفش آبی است و اگر جو نداشت سیاه بود
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سلام فریناز عزیز
درسته و دلیل مشخصاً به رابطه‌‌ی تجربی شدت و طول موج برمی‌گرده و توجیه فیزیکی‌اش که تو و مسلم عزیز اشاره کردید. ممنون. تو و دوستان هر بحثی رو دوست داشتین می‌تونین مطرح کنین اینجا بحث یک‌طرفه نشه.و حتی روی جوابهای من مثل برخی ار بچه‌ها می‌تونین بحث کنین. بسیار بسیار عالیه. دیدگاه‌های علمی مختلف می‌تونه باعث باز شدن دید بچه‌ها و حتی من بشه. مرسی
   
   
 نام:  سارا
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  میخواستم ببینم چه نکاتی در انتخاب یکاهای بین المللی مورد توجه قرار میگیرد؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سلام سارا جان قبل از اینکه جواب خودم رو راجع به یکاها بدم. جواب سؤالت رو می‌دم: باید اول بدونی چه دستگاهی داری و از چه پارامترهایی داری استفاده میکنی. دوم باید بدونی حالا که از یکاهای معینی که برای مثلاً سرعت، حجم، و فاصله و امثال اینها استفاده کنی، همه در یک دستگاه باشند. یعنی در حین محاسبه یکجا قاصله رو برحسب کیلومتر بنویسی و نباید جای دیگه در همین محاصبه بیای از متر یا ابعاد دیگه‌ی فاصله استفاده کنی. باید همه برحسب کیلومتر باشند. این مسأله بسیار مهمه چون در برخی از محاسبات نیاز به مقدار عددی داری و اون‌وقت این عدد یا عددها ممکنه مقدار درستی ندن. مثال: وقتی در جایی سرعت رو برحسب متر برثانیه دادند، ثانیه و متر میشن ابعاد زمان و فاصله. در نتیجه اگر عددهایی دیگه داشتی برحست کیلومتر یا سانتی‌متر و از این دست، باید به کیلومتر تبدیل کنی. در حل مسأله متوجه توضیحم میشی. منابع اضافه هم فیزیک پایه جی بلت یا دوره‌ی درسی فیزیک بسیار مناسب هستند. فصل اول مربوط به یکاها رو بخون. اینک یک توضیح اضافه که گفتم: سیستم‌های اندازه‌گیری تاریخچه‌ی طولانی داره. قبلاً حتی از شخصی به شخص دیگه فرق می‌کرد. وزن انسان یکی از این شاخص‌ها بود. به این اصطلاحاً Traditional System یا سیستم سنتی گفته میشه. مسلماً کاربردی نداشت. چون مهم‌ترین عامل برای یک سیستم اندازه‌گیری استاندارد بودن و پذیرش اون برای همه است. سیستم دیگه Metric نامیده میشه و ما در این سیستم برای اندازه‌گیری‌های عادی کار کنیم. SI سیستم استاندارد بین‌الملی هم جهانی است و باید استفاده بشه. چون علم محلی نیست و باید همه از یک سیستم واحد استفاده کنند. SI خودش 7 زیر شاخه داره. که دوتای اصلی‌اش بریتانیایی و آمریکایی بودند.سیستم بریتانیایی به دلیل نه چندان استاندارد بودنش زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیره. چون واحد ملموسی نیست والبته به دلیل کاربرد زیاد سیستم آمریکایی اون سیستم تا حدودی کنار رفت. سیستم بعدی Natural System یا سیستم طبیعیه که برای واحد‌های اتمی و دقیق‌تر کوانتمی به کار میره.تا اینجا به لینک زیر می‌تونی بری: http://en.wikipedia.org/wiki/Units_of_measurement حالا اگر بخوایم دقیقتر بگیم: 1. متریک 2. سیستم غیراستاندارد که بیشتر در سطح مطبوعاتی دیده می‌شه. مثل مساحت- جرم انرژی و غیره که گاهاً نویسنده‌ی مقالات خبرنگاری از این واحدهای گاهی خودساخته استفاده می‌کنند. بیشتر مقایسه‌ای به حساب میاد. 3. سیستم بریتانیایی و آمریکایی SI در این شاخه است. 4. واحد پول 5. سیستم‌های اندازه‌گیری یا زمان‌سنجی تاریخی اینهایی رو لیست کردم یک لیست کلی درباره‌ی واحدهاست. در علوم مسلمه که از کدوم سیستم استفاده می‌کنیم. اینهم یک جدول: http://en.wikipedia.org/wiki/Approximate_conversion_of_units
   
   
 نام:  yegane
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  سلام سوال من اینه که نقش فیزیک در پیشبرد فناوری چیست؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سلام یگانه جان
خیلی از بچه‌ها این سؤال رو کردند به صفحات قبلی اگر برگردی برای یکی دونفر توضیخاتی رو نوشتم که چیکار کنن. از زنگ تفریح‌های فیزیک هم میتونی برای مطلب جمع کردن استفاده کنی. ببین چه کاربردهایی رو نوشتم موضوع کلیش رو بنویس. بعد میبینی چند صفحه‌ای رو حداقل از این مسأله نوشتی و اینکه فیزیک چیکار کرده برای فناوری مشخصاً کابردهاش نشون میده. بدون فیزیک و پایه‌های علمی‌اش و کشفهای اصلاً فناوری معنی نداشت.
   
   
 نام:  احمد
   
تاريخ سوال:  07/07/1387
سوال:  اخیرا در بازار ظروف تفلنی آمده که بدون آب و روغن غذا را می پزد و حرارت 300 درجه را تحمل میکند .از چه موادی در ترکیبات ان استفاده شده و چگونه؟
     
تاريخ پاسخ:  07/07/1387 
پاسخ :  سؤال خوب و کاربردیه. من در مسابقه‌ی فیزیک هم یک مسأله گذاشتم اون رو هم بخون و جواب بده چون دقیقاً منظور من رو هم متوجه میشی. ببین در پختن غذا به هر شکلش که باشه ما با استفاده از فیزیک حرارت و گرما یا همون علم ترمودینامیک استفاده می‌کنیم. البته غالباً به صورت تجربی و بدون اطلاع از پایه‌ی علمی و چرایی فضیه.
روغن‌ها برای بالاتر بردن دما و البته در بسیاری موارد برای اضافه کردن چربی برای نسوختن اون استفاده میشن. جنس ظرفها از دوران باستان تا الان بسیار تغییر کرده. حالا با استفاده از علم مواد و فیزیک می‌دونیم که برخی از اینها مضر هستند. این رو محققین در علوم زیستی و بهداشت گزارش می دن. خب با پیشرفت فیزیک حالت جامد و علم بلور شناسی و البته اطلاع کامل از ارتعاش اتمها فهمیدیم که می تونیم از این ارتعاش برای انتقال انرژی استفاده کنیم. یعنی ارتعاش زیاد موجب برخوردهای ضربه‌ای با اتمهای غذا می‌شه. و اون رو هم به ارتعاش در میاره. و این طبق نظریه‌ی جنبشی یعنی گرما. ظروف تلفن بلورهایی هستند که وقتی حرارت رو دریافت می‌کنند آن‌چنان در سطح مولکولی شروع به ارتعاش می‌کنند که نه غذا می‌چسبه و به خاطر جنس آلیاژی‌شون به صورت نمایی دما بالا میره و بالا میره.
حالا این مدل جدید به جنس آلیاژی ماده مورد استفاده مربوط میشه. نمی‌دونم با استفاده از نانو ساخته شده یا نه(چون ماده ویژگی‌های خاصی در این ابعاد از خودش نشون میده)ولی حتماً از چنین چیزی باید ساتفاده شده باشد. چون نانو ساختارها مقاوت دمایی بالایی هم می‌تونن داشته باشند. الان با نانوفناوری دارن لباسهای گرمایشی هم تولید می‌کنن.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [550] [551] [552] [553] [554] [555] [556] [557] [558] [559] [560] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 128    بازديد امروز: 226    كل بازديدها: 4938836
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما