جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [539] [540] [541] [542] [543] [544] [545] [546] [547] [548] [549] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  morteza
   
تاريخ سوال:  20/07/1387
سوال:  سوالم اینه که چرا وقتی به یه جسم صلب ضربه های مساوی بزنیم اگر این ضربه را به مرکز جرم بزنیم انرزی جنبشی کمتری ایجاد میشود تا وقتی که همین ضربه را به جایی غیر از مرکز جرم بزنیم(چون در اینصورت علاوه بر انرزی جنبشی انتقالی حالت قبل انرزی جنبشی دورانی هم خواهیم داشت)آیا این قانون پایستگی انرزی رو نقص نمیکنه؟
     
تاريخ پاسخ:  23/07/1387 
پاسخ :  نه نقض نمی‌کنه. وقتی به بخش‌های دیگه جسم ضربه می‌زنی، گشتاوری ایجاد میشه خودش باعث انرژی جنبشی بیش از مرکز جرمه. در حالی که مرکز جرم بخشی از نیرو رو برای خارج کردن جسم از حالت استاتیک و بعد برای حرکت دادن به جسم صرف میشه. در حالی که اون گشتاور دوکار رو با نیروی کم‌تری برای حرکت جسن انجام میده. من نکته‌ای رو متذکر بشم هر نوع انرژی ناشی از اعمال نیرو یا صرف انرژی در هر جا باید در معادله‌ی پایستگی بیاد!! این طور نیست که فقط باید حرکت‌های انتقالی رو در نظر بگیری. هر نوع انرژی می‌تونه در معادله قرار بگیره. الکتریکی-مغناطیسی-دینامیکی-گرانشی و غیره.
   
   
 نام:  نیلوفر
   
تاريخ سوال:  20/07/1387
سوال:  جسم های a وb دارای جرم های یکسان هستند اما سرعت جسم n,b برابر سرعت جسم a است نسبت ka به kb را به دست اورید.
     
تاريخ پاسخ:  23/07/1387 
پاسخ :  تیلوفر عزیز
kb, ka چه کمیتی در فیزیکه؟ سوالت ناقصه کاملتر کن برام بنویس. این ها می‌تونن انرژی جنبشی باشند. ضریب نوسانی باشند و غیره.
   
   
 نام:  حمید
   
تاريخ سوال:  20/07/1387
سوال:  سلام خسته نباشید آیا مقدار g ثابت است؟ وبه چه عواملی بستگی دارد؟ایا g در مرکز زمین صفر است؟ با تشکر از شما
     
تاريخ پاسخ:  23/07/1387 
پاسخ :  سلام حمید عزیز
خیر ثابت نیست در روی یک سیاره. جدای از اینکه در سیارات مختلف فرق می‌کنه. این مقدار روی سطح زمین یا هر سیاره اندازه‌گیری می‌شه. g تابع ارتفاع از سطحه. یک انتگرال ما در فیزک براش مجبور میشیم حل کنیم. که نشون میده g ثابت نیست. کتاب «مکانیک کلاسیک» آتام آریا یا کلپنر رو نگاهی بنداز. اولی کامله. دومی مثالهای خوبی داره. در مورد مرکز زمین نه صفر نمیشه. یک تکینگی داره. نشنون میدیم که اگر تونلی بزنیم از یک سمن زمین به سمت دیگه که از مرکز می‌گذره، جسمی رو بندازیم یک معادله‌ی نوسانی بدسن میاد که مرکز زمین میشه مرکز نوسان.در هالیدی یا هرکتاب پایه‌ی فیزیک این نکته هست.
   
   
 نام:  راضیه
   
تاريخ سوال:  20/07/1387
سوال:  می خواستم درباره کاربرد الکترومغناطیس دررشته شیمی بدونم
     
تاريخ پاسخ:  23/07/1387 
پاسخ :  اینجا بخش فیزیکه: من خیلی کوتاه می‌گم و از بخش شیمی بپرس:الکتروشیمی یکی از کاربردهای الکترومغناطیس در شیمیه. اختلاف پتانسیلها-الکترولیز کردن و بسیاری از کارهای آزمایشگاهی شیمی با استفاده از الکترومعناطیس انجام میشه. مهم‌ترین کارشون طیف سنجیه که کاملاً فیزیکی با تحلیل‌های شیمیاییه.
   
   
 نام:  احسان
   
تاريخ سوال:  19/07/1387
سوال:  اتم چه شکلی است ؟
     
تاريخ پاسخ:  23/07/1387 
پاسخ :  احسان عزیز
اول کتاب رو بهت معرفی می‌کنم که کاملتر از کتابهای دیگه دیدم نوشته در این باره. «ماده،انرژی و جهان» انتشارات فرزان روز.
خلاصه‌ی توضیح اینه: تصور خاصی نمی‌رفت در این باره. فقط ریزترین جزء ماده رو در یونان فیلسوفان یا همون طبیعی‌دانان باستان فرضهایی کاملا ابتدایی داستند. از اینکه ماده به صورتهای آتش - آب - باد و خاک وجود داره.در کتاب ترجمه‌ی شده‌ی در آسمان از ارسطو این اعتقادات اومده.
بعدها نظریات متعددی داده شد. ولی آزمایشگران بزرگی مثل فارادی، هنری و بعداً میلیکان و پلانک و رادرفورد نظریه‌ها رو جدی مطرح می‌کنند. رادرفورد و دو دانشمند دیگه 3 شکل مختلف رو تصور می‌کردند برای اتم. ولی رادرفورد به خاطر اینکه آزمایش پرتو آلفا رو انجام داده بود، برای همه‌ی فیزیکدانان تصویری ذهنی از یک هسته‌ی مرکزی و الکترون‌های اطراف اون داشتند. بازهم رادرفورد از دوتای دیگه تصویر درست‌تری داشت. دانشمند ژاپنی که اسمی هم ازش در بیشتر کتابها نیست، الکترون‌ها رو در مداری مشترک فرض می‌کرد. و رادرفورد مدارهای متفاوت. و این تصویرها به مرور تا دو نسل بعدی مکانیک کوانتمی دقیق شد. و الان فقط با تابع احتمال(احتمال حضور الکترون اطراف هسته)می‌دونیم و می‌تونیم ترازهای انرژی رو بدست بیاریم. اربیتالی رو که در شیمی باهاش برخورد کردی تعریف ساده شده‌ای از احتمال حضور ذره در اطراف هسته است. چون در مکانیک کوانتمی اصل اساسی برانجمالی بوده تابع موجه. وارد بحث‌های اصلی در مکانیک کوانتمی نمی‌شم. کتابهای فیزیک پایه‌ی جلد4 و فیزیک نوین‌هایی که در معرفی کتاب معرفی کردم و البته کتابی کح چند روز دیگه معرفی می‌کنم، همه‌ی این صویحات هست. ولی عجالتاً اسمش رو می‌گم: «حیات پررمز و راز کوانتم‌ها». کاربردهای کوانتم در فناوری هم کامل بررسی شد.
   
   
 نام:  ایناز
   
تاريخ سوال:  19/07/1387
سوال:  ایا قانون پایستگی انرژیهمواره بر قرار است؟
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1387 
پاسخ :  در علم نمی‌شه با قطعیت کامل صحبت کرد. ولی برخی اصول قطعی هستند. تاکنون مورد نقضی دیده نشده برای این اصل. احتمالاً مطلبی در زنگ تفریح فیزیک می‌گذارم.
http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_of_energy
   
   
 نام:  رسول سیفی
   
تاريخ سوال:  19/07/1387
سوال:  در باره قانون پایستگی انرژی بنوسید؟ ایا همیشه برقرار است؟
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1387 
پاسخ :  قوانین بقا کاملاً به ویژگی‌های دینامیکی ذرات و اجسام برمی‌گرده. باید برقرار باشه. یکی از دستاوردهای بزرگ فیزیک همین اصول بقا بود.مثلاً در واپاشی‌ها ذره نمی‌تونه به ذرات سنگین‌تر از خودش واپاشی کنه. بسیاری از ذرات بنیادی از همین اصل بزرگ و اساسی که رفتار طبیعته، کشف شدند. یعنی جایی در معادلات چیزی کم بود و اون ذره یا میدان بود. مثل کشف پاؤلی در مورد نوترینو‌ها و غیره. کتاب سرگذشت فیزیک «جرج گاموف» رو توصیه می‌کنم بخونی.
تعریف معروف اصل بقای انرژی: انرژی نابود یا خلق نمی‌شه فقط از صورتی به صورت دیگه تبدیل میشه. تا الان برقرار بوده. البته در فیزیک نظری دچار مشکلاتی میشیم که حوزه‌های داغ تحقیق در فیزیک هستند و دقیقاً در همون‌جا گاهی ممکنه نقض یا تکینگی یا امثال اینها که در فیزیک مطلوب ما نیستند ظاهر بشه. ولی ما در فیزیک دنبال این هستیم اونها رو برطرف کنیم. اونها حالتهای پیچیده‌ای هستند که اشاره کردن به اونها بیشتر باعث سردرگمی‌میشه. نظریه‌های ریسمان-M-Theory و پیمانه‌ای و غیره جاخالی‌های زیادی از این دست وجود داره. ولی نه الزاماً اصل بقای انرژی که همواره برقراره و ما در عالم به صورت تجربی و حتی به صورت نظری نقض درستی دیده نشده.
http://en.wikipedia.org/wiki/Conservation_of_energy
   
   
 نام:  غزاله
   
تاريخ سوال:  19/07/1387
سوال:  باسلام و تشکر فراوان یک سوال داشتم: هر یک از موارد زیر را با چه وسیله ای میتوان انازهگیری کرد؟ 1.جرم سوزن ته گرد2.مسیر حرکت اتوموبیل3.طول یک خانه4.طول لوله پلیکا5.جرم یک اتوموبیل6.ضخامت یک برگ درخت7.قطر توپ تنیس8.جرم یک توپ تنیس9.قطر درونی یک لوله
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1387 
پاسخ :  سلام غزاله جان
پیشنهاد می‌کنم مبانی فیزیک هالیدی فصل اول از یکی از ویرایش‌های جدید رو بخونی. اول باید با مقیاسها و بعد ابزارهای اندازه‌گیری اونها آشنا بشی.
دانشنامه‌ی رشد هم کمک خوبیه. مقاله و مطالب زیادی داره که به دردت می‌خوره.
   
   
 نام:  مهناز
   
تاريخ سوال:  19/07/1387
سوال:  چه عواملی باعث افزایش انبوه اطلاعات علمی در چند دهه گذشته شده است؟
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1387 
پاسخ :  عوامل بسیاری. ولی رشد سریع علوم پایه و به تبع اون فناوری باعث رشد اطلاعات علمی شده. البته مواردی مثل رشد دانشگاه‌ها و تعداد افراد محقق دذ حوزه‌های مختلف هم کاملاً مؤثر بودند.
   
   
 نام:  سید جواد حسینی
   
تاريخ سوال:  19/07/1387
سوال:  سلام میخواستم بدونم دیمانسیون چیست. استادمون میگفت که قبلا در کتابهای درسی تدریس میشد. ولی از کتابها برداشتنش.
     
تاريخ پاسخ:  21/07/1387 
پاسخ :  سلام بله متأسفانه حذف شده و این‌طوری هم که من هیچ دیدگاه خاصی بچه‌ها نسبت بهش ندارند. در حالی که در عین سادگی بسیار مهمه. دیمانسیون درست مثل صفت در ادبیات می‌مونه. من فاصله‌ای رو طی می‌کنم با چه چیزی باید اندازه‌اش بگیرم؟ چه معیاری برای فاصله دارم؟ تعریف پایه‌ای فیزیک علم اندازه‌گیریه. یعنی ما در حال اندازه‌گیری هستیم. من معیارم برای فاصله، آنگستروم باشه، متر باشه، برای سرعت متر برثانیه باشه که واحد فرعیه. تمام کمیت‌های علمی بخصوص فیزیکی واحد دارند. این واحدها قراردادی هستند. می‌تونیم این معیارها رو بنا به دقت ‌کارهامون گاهی تغییر بدیم. هالیدی در مبانی فیزیک دانشگاهی خودش جلد اول، مثالهای خوبی داره. پیشنهاد می‌کنم بخونی.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [539] [540] [541] [542] [543] [544] [545] [546] [547] [548] [549] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 13    بازديد امروز: 43    كل بازديدها: 4941807
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما