جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  نوشین
   
تاريخ سوال:  15/12/1390
سوال:  با عرض سلام و خسته نباشید.من عدد دقیق (e0)که تو فرمول e/e0*100به کار مبره رو میخاستم.خاهشا سریع بهم جواب بدید.مرسی
     
تاريخ پاسخ:  26/12/1390 
پاسخ :  سلام، این مقدار در کتابهای فیزیک هست ولی مقدارش این عدده. البته مقدار دقیق در مورد این پارامتر یعنی مقداری که ما خطای آزمایشها رو در نظر نگرفتیم
ε0 ≈ 8.854187817620... × 10−12 F·m−1
   
   
 نام:  سینا
   
تاريخ سوال:  07/12/1390
سوال:  چکار کنیم که تخم مرغ را از ارتفاع به پایین می اندازیم نشکند
     
تاريخ پاسخ:  14/12/1390 
پاسخ :  سلام، راهنمایی:‌باید طوری فرود بیاد که کمترین نیرو به تخم مرغ وارد بشه و این نیرو رو رد کنه.
   
   
 نام:  سامان
   
تاريخ سوال:  06/12/1390
سوال:  برای چی اگر تخم های چمن رو دراب بریزیم دراثر ایجاد جریان برق خطوط منظمی تشکیل می شود ولی با روغن این خطوط منظم ایجاد نمیشود...خواهش میکنم جواب کامل دهید.
     
تاريخ پاسخ:  14/12/1390 
پاسخ :  سلام، از نظر فیزیکی میتونی‌ خودتهم این دلیل رو بیاری من نکته رو فقط اشاره می‌کنم: چمن که در این دو آزمایش تغییری نکرده،‌ مایع حامل برق تفاوت داره. یعنی روغن ‌و آب.
   
   
 نام:  romi
   
تاريخ سوال:  04/12/1390
سوال:  هرگاه چشمه های نور گسترده در فاصله زیاد باشند چشمه نور نقطه ای محسوب میشوند؟چرا؟؟؟ لطفا جوابو به ایمیلم ارسال کنید ممنون
     
تاريخ پاسخ:  14/12/1390 
پاسخ :  سلام. چون منبع نور گسترده در فواصل دور از نظر فیزیکی در فاصله بی‌نهایت نسبت به عدسی/آینه یا چشم قرار داره. بنابراین قطرش عملاً نزدیک به صفره و نمیشه اون رو بحساب آورد. در آینه‌ها می‌تونی ببینی دلیلش از نظر فیزیکی چیه.
   
   
 نام:  سعید سفیدگری
   
تاريخ سوال:  02/12/1390
سوال:  یاد دارم که در کودکی در تلویزیون ، برنامه ی مستندی درباره ی پاشندگی نور دیدم. در آنجا نشان داد که وقتی طیف بزرگی از نور پاشیده شده در منشور را روی دیواری تشکیل داده و یک قطعه مقوا در مرز میان رنگ بنفش و فرابنفش قرار دهیم می بینیم که پهنای رنگ بنفش زیاد می شود. مثلا اگر پهنای بنفش در روی دیوار یک سانتی متر باشد روی مقوا دو سانتی متر می شود. به عکس اگر مقوا را در جلوی مرز میان قرمز و فروسرخ قرار دهیم می بینیم که پهنای قرمز روی مقوا کم می شود. من این دو اتفاق را بعینه در برنامه دیدم. علاوه بر این در برنامه می گفت که این آزمایش سبب کشف فرابنفش و فروسرخ شد. اولا می خواستم بدانم که آیا آنچه که تعریف کردم و در پیچ و خم حافطه ام تصویری از آن دارم ، واقعا درست است یا آنکه این تصویر ذهنی من اشتباه است ، ثانیا اگر این رویداد صحیح است علت آن چیست و چگونه از آن ها به وجود امواج فرابنفش و فروسرخ پی بردند. در ضمن اگر این رویداد اتفاق نمی افتد لطفا سایتی(سایت هایی) به من معرفی کنید که در آن طریقه ی کشف امواج فرابنفش و فروسرخ و رادیویی و مایکروویو نوشته شده باشد.
     
تاريخ پاسخ:  13/12/1390 
پاسخ :  این پدیده ای که گفتی پراکندگی براحتی میتونی فرمول‌ها رو نگاه کنی و گستره طول موج رو ببینی. از طرفی یکبار با ساده‌ترین وسائلی که در در دسترس داری این آزمایش رو انجام بده. به علت اختلاف طول‌موج‌های نور به معنای تمامی امواج الکترومغناطیس و نور سفید به طور خاص پراکندگی برای نور مرئی اتفاق می‌افته و این یعنی وقتی نور از منشور میگذره طول‌موج‌های مختلف از هم جدا میشن. ولی طیف پیوسته‌ای رو بدست میاری که همه رنگها بسیار نزدیک بهم هستند. پراکندگی نور مرئی یک فرمول ساده داره که در آسمان آبی در زنگ تفریح فرمول‌‌ها رو آوردم. این رو در هر کتاب فیزیک پایه جلد نور و اپتیک میتونی پیدا کنی.
   
   
 نام:  سعید سفیدگری
   
تاريخ سوال:  01/12/1390
سوال:  با سلام ، می دانم که بور فرض کرده تکانه زاویه ای برابر nh/2piاست . اولا این فرض را از کجا آورده است؟ ثانیا می دانم که بعدا با رابطه ی دوبروی این فرض این گونه ثابت می شود که اگر مدار الکترون مضرب صحیحی از طول موج نباشد آنگاه در هر بار دور زدن الکترون باید دامنه کم و کمتر شود و نهایتا از نوسان بایستد که نمی شود. ولی سه سوال پیش می آید: فرض کنید هنوز شرودینگر معادله ی خود را نداده است.اول اینکه اگر الکترون روی مدار به صورت موجی حرکت کند که دیگر حرکتش دایره ای نیست و نمی توان از قوانین حرکت دایره ای در معادلات مربوط به انرژی مدارها(Ke2/r2=mv2/r) استفاده کرد. دوم اینکه چرا باید دامنه کم و کمتر شود. سوم اینکه چه عیبی دارد که الکترون روی مدار حرکت کند ولی دامنه اش صفر باشد. لطفا سایت معرفی کنید.
     
تاريخ پاسخ:  13/12/1390 
پاسخ :  سلام، این حرکت دایره ای رو داریم با تقریب مکانیک کوانتم اولیه حساب میکنیم. البته پُر بی‌راه هم نیست برای تعدادی از فرضیات و محاسباتمون. مداری که حرکت نوسانی هم داشته باشه درست مثل حرکت بسیاری از اجرام سماوی هم هست. حتی ماه. در مکانیک کلاسیک سیستم‌های ساده تا پیچیده حرکتی که می‌گی هست. پس در کوانتم هم داریم. ما در کوانتم جلوتر هم میریم و مدار مشخصی به معنای انرژی واحد برای هر الکترون در نظر می‌گیریم. مورد سومی که نوشتی بله مشکل داره چون الکترون‌ها در هسته سقوط میکنند.
   
   
 نام:  سعید سفیدگری
   
تاريخ سوال:  01/12/1390
سوال:  با سلام ، ماکسول چگونه به قانون آمپر-ماکسول رسید؟ آیا صرفا یک سری فرض کرده و از آن ها به این نتیجه رسیده یا از سه قانون اول الکترومغناطیس بهره برده است؟ در ضمن می دانم که او صرفا یک سری نظریه پردازی کرده که بعدا توسط هرتز ثابت شد. اگر قانون آمپر-ماکسول از قوانین قبلی اثبات نشده و از یک سری فرض نتیجه شده (مثل مدل بور که در آن صرفا یک سری فرض در کنار قوانین فیزیک کلاسیک داریم و بعد روابط موجود در مدل از این فرض هاو قوانین کلاسیک نتیجه شده است)آیا هرتز ( یا سایر آزمایشگران) توانستند این قانون را به طور تجربی ثابت کنند؟ اگر لازم است برای پاسخ مستدل و مستند به همه ی این سوالات سایت معرفی کنید. از توجه شما نهایت تشکر را دارم.
     
تاريخ پاسخ:  13/12/1390 
پاسخ :  سلام سعید،
1. این لینک رو چک کن من هم میگم چطور میشه از قانونی به قانون دیگه رسید.
http://en.wikipedia.org/wiki/Amp%C3%A8re%27s_circuital_law

2. هاینریش هرتز از نظر تجربی معادلات ماکسول رو در خلا ثابت کرد.
http://en.wikipedia.org/wiki/Heinrich_Rudolf_Hertz

3. مدل بور رو مثال زدی من هم با مدل بور جواب میدم: بور بعد از مقدماتی که پلانک و آینشتاین فراهم آوردن. بور مدل منظومه‌ای رو که قبلاً پیشنهاد داده بودند تکمیل کرد و این مدل مدل درستی بود. بیشتر قوانین فیزیک با آزمون و خطا و براساس قوانین قبلی نوشته شده. حتی نظریه‌های جدید هم براساس قوانین کلاسیک هستن. اصول موضوعه کوانتم هم براساس کلاسیک نوشته شده،‌ ولی تناقض‌ها هم در این اصول اومده. معمولاً تناقض‌ها نتیجه‌ی تجربه و نتایج نظری اصول اولیه است. در جاهایی از از کاربردها نتیجه میشه. الکترومغناطیس هم همینطوره. آمپر، هرتز و فارادی هم جزو بزرگان تجربی بودند و نه نظری. قوانین و اصولی که بدست آوردند خودشون ثابت کردند ول براساس نظریه.هرچند قانونی مثل لنز از قانون فارادی که خودش هم تجربیه نتیجه میشه. اینها رو در تاریخ فیزیک و کتابهای الترودینامیک و مغناطیس می‌تونی دنبال کنی. البته کتاب فیزیک پایه جلد3 و فیزیک مفهومی هم جاهایی به تاریخچه مختصر کشفیات اشاره می‌کنند. همچنان کتاب الکترودینامیک نوشته گریفیتث رو پیشنهاد می‌کنم. استدلالی که میخوای رو بایدروی کاغذ با اثبات و تاریخچه ببینی. ولی هرچا در محاسبات و مفاهیم مشکلی بود بنویس جواب میدم. سؤالاتت همونطور که قبلا گفتم کلیات هستند. با منابع این سؤالات برطرف میشن. ممکن جاهایی نامفهوم باشن یا در محاسبه سؤالی برات پیش بیاد که اون‌وقت من جزییات رو میگم.
   
   
 نام:  سعید سفیدگری
   
تاريخ سوال:  01/12/1390
سوال:  با سلام ، آیا قانون لنز به طور تجربی به دست آمده یا از قانون فارادی نتیجه می شود؟ در هر صورت اگر لازم است سایتی معرفی کنید که به طور مستدل و علمی اثبات آن را نوشته باشد.
     
تاريخ پاسخ:  11/12/1390 
پاسخ :  سلام،‌ قانون لنز مفهومی از قانون فارادی هست که با علامت منفی در القای فارادی فیزیکدانان توجیه درستی براش آوردند:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lenz%27s_law
   
   
 نام:  سعید سفیدگری
   
تاريخ سوال:  01/12/1390
سوال:  با سلام ، قانون آمپر چگونه از بیوساوار به دست می آید؟ اگر پاسخ در این جا نمی گنجد سایتی معرفی کنید.
     
تاريخ پاسخ:  11/12/1390 
پاسخ :  سلام در این مورد هم به کتاب گریفیتث باید کراجعه کنی که با جزییات محاسبات و مفاهیم رو ببینی. و سؤال بعدی در مورد لنز هم همینطور. این صفحه از ویکی‌پدیا رو هم نگاه کن:

http://en.wikipedia.org/wiki/Biot%E2%80%93Savart_law
   
   
 نام:  سعید سفیدگری
   
تاريخ سوال:  01/12/1390
سوال:  با سلام ، در هالیدی نوشته است که قانون بیوساوار به طور تجربی به دست آمده است. اما با چه آزمایش هایی به این رابطه ی دیفرانسیلی رسیده اند؟ برای من واقعا عجیب است که با آزمایش به یک رابطه ی دیفرانسیلی برداری برسند. لطفا سایت معرفی کنید.
     
تاريخ پاسخ:  11/12/1390 
پاسخ :  سلام، بهترین کتابی که میتونم بهت معرفی کنم و تمام سؤالات اینچنیین رو جواب بگیری ازش، الکترودینامیک گریفیتث هست. من انگلیسیش رو توصیه میکنم که افست هم شده فارسیش هم هست. به زیبایی در اونج این مفایهم توضیح داده شده من اگر بخوام جواب کنم باید به این کتاب هم استناد کنم اول بخون. در این مورد توو این کتاب و بعد اگر نکته یا اشکالی باز با مطالعه داشتی جواب میدم. بسیاری از قوانین الکتریسیته و مغناطیس تجربی بدست اومدن. اگر این بزرگانی که در این حوزه نامشون به نام یک قانون هم هست تجربی‌کار بودند.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 96    بازديد امروز: 259    كل بازديدها: 4938869
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما