جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  زینب
   
تاريخ سوال:  24/09/1391
سوال:  لطفا آزمایشی نسبتا ساده در رابطه با چگونگی رعد و برق یا صاعقه به من بگویید .
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام، ازمایش ساده ولی خطرناک میتونه قفس فارادی باشه. در کتابهای الکتریسیته بهش اشاره شده.
   
   
 نام:  سید مهدی بنی فاطمه
   
تاريخ سوال:  22/09/1391
سوال:  سلام لطفا به زبان ساده روش پیدا کردن مرکز جرم به کمک انتگرال را توضیح دهید .
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام، در کتاب ریاضی عمومی توماس این مطلب با اثبات هست. البته در فیزیک هالیدی فصلهای ۱۲-۱۳ به بعد که مرکز جرم و گشتاور رو داره، هم میتونی پیدا کنی.
   
   
 نام:  سعید
   
تاريخ سوال:  23/09/1391
سوال:  خبر هایی از ال اچ سی "اخیرا فیزیکدانان سرن در بررسی داده های حاصل از برخورد یک پروتون با هسته ی اتم سرب در Compact Muon Solenoid یا CMS به نتایج گمراه کننده ای دست یافته اند.بر خلاف انتظار آنان گوی های آتشین حاصل از برخورد که باید در جهات مستقل از هم دورشوند این طور نشد و نتایج بررسی آنها چیز دیگری را نشان داد.آنها دریافتند که مسیر های حاصل از ذرات پرتاب شده به هم مربوط اند و هر کدام می تواند ردی از دیگری نشان دهد. یک احتمال می رود که گرما و چگالی زیاد در محل برخورد به نحوی بوده که دقیقا ذره های خیلی کوچک ماده را مایع کرده باشد. فیزیکدانان قبلا حالت مایع مانند ماده را که به پلاسمای کوارک-گلوئن شهرت دارد برای اولین بار در 7 سال پیش در برخورد دهنده ی سنگین یونی نسبیتی در آزمایشگاه ملی بروک هاون واقع در نیویورک دیده بودند که در آن جا هسته های عنصر طلا به شدت به هم کوبیده شده بودند. چون پلاسمای کوارک-گلوئن مانند یک مایع رفتار می کند می تواند جاری شود؛ اثر مشاهده شده در LHC می تواند نتیجه ی آشکار شدن ذره هایی از لبه ی بیرونی پلاسما در زمانی که به شدت در حال سرد شدن است، باشد. راجو ونوگوپالان و کوین داسلینگ دو فیزیکدان از بروک هاون دلیل جالب توجه دیگری ارائه کرده اند. ذره ها می توانند متاثر از حرکت همدیگر باشند. اگر این چنین باشد، تئوریشان نمایش دیگری از رفتار غیر عادی مکانیک کوانتومی را بروز می دهد، قوانینی غیر آشنایی که در اندازه های بی نهایت کوچک بر ذره ها حکم رانی می کنند. بر اساس اظهارات فیزیکدانان این موسسه، گلوئن ها - ذرات کوچکی که پروتون ها را به هم محکم نگه می دارند- می توانند در سرعت های نزدیک به نور میدان هایی رااز خود بیافرینند. این میدان ها به گلوئن های درون چندین پروتون اجازه می دهد که به آنها برخورد و اثراتی را اعمال نمایند. راجو و کوین ادعا می کنند که تحت چنین شرایطی، ذره های معین می توانند رفتار اجزای خاص یک ماده را متوقف کرده و بیشتر شبیه به یک دسته گروه مختصات یافته عمل کنند." منبع Science News نویسنده Andrew Grant عنوان "رفتار غیر عادی سوپ داغ ذره ها" خلاصه و چکیده ای از متن کامل گزارش امیدوارم مورد استفاده بچه ها قرار بگیر.
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام سعید، ممنون از این چکیده اتفاقاً قبل از دیدن این نوشته خبری رو گذاشتم چند روز قبل در مورد کرونومتر که مربوط میشد به سرعت پالسهای ایجاد شده. البته اون در بخش ATLAS بود. دو زنگ تفریح ۸ دی و ۱۲ دی هم به همین مطلب اختصاص داره که یکیش رو منتشر کردم و دومی که مفاهیم این آزمایش باشه (گلئون-کوارک) رو ۱۲ ام منتشر میکنم. از این که زحمت کشیدی و مطلبی رو آماده کردی ممنون. اگر مطلب رو خودت نوشتی من مطلب رو بررسی میکنم، و البته سرچی هم انجام میدم و به عنوان یک مطلب البته با ویرایش و اضافاتی میارم توو بخش زنگ تفریح. ایمیل میزنم در این مورد.
   
   
 نام:  هنگامه
   
تاريخ سوال:  22/09/1391
سوال:  سلام وقتتون بخیر ممنون میشم به سوالاتم جواب بدید و راهنماییم کنید چطور بهتر فیزیک بفهمم تا بتونم فیزیک عمومی ترمم بگذرونم؟ دانشجوی ترم 2 عمران هستم دیپلمه علوم انسانی 12 سال پیش هستم! 1- اگر جسمی در مایع غلیظ یا رقیق فروبرود اختلاف ارشمیدوس چقدر خواهد بود؟ 2 وزن مخصوص 7/8 وارد آب شده مقدارکاهش وزن؟ همین جسم وارد محیط غلیظی مثل عسل شده با وزن مخصوص 5/3 گرم بر سانتیمتر مکعب در این حالت مقدارکاهش وزن چقدر است؟؟ باتشکر منتظر راهنماییتون هستم موفق و سلامت باشید.
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام هنگامه،
بسیار هم عالی که همت کردی و رشته دیگه ای رو خوندی. در مورد فیزیک، راه حل ساده ست ولی باید وقت بگذاری براش: مفاهیم رو از کتاب مرجع بخون و این کتاب رو از مراجع این روزها که بیشتر حل تمرینی یا تألیفی هستند که بازاری محسوب میشه، کتابهای خوب رو انتخاب کنی. من کتاب اوهانیان رو توصیه میکنم. واقعاً مفهومی و با مثالهای کاردبردی که به خیلی از رشته ها مربوط میشه، کتاب رو نوشته. مفاهیم رو که میخونی پرسشهای مفهومی رو جواب بده که در کتاب هست. و سؤالات آخر هر فصل. به طور کلی خوندن مفاهیم وقتی نمیبره، بلکه حل تمرین وقتگیره. فیزیک هم یعنی تمرین. مفاهیم رو با تمرینات بهتر متوجه میشی و میفهمی و با کاربردهاشون هم آشنا میشی.

در مورد سؤال اولت: ۱. اختلاف ارشمیدس از قانون ارشمیدس بدست میاد. یعنی فقط از یک فرمول و یک مفهوم استفاده کنی.

۲. باز هم از فمول فرمول باید حساب کنی. منتهی ایندوتا رو با فرمول باید مقایسه کنی، و از این مقایسه یاتناسب بندی بدست بیاری. چون وزن رو داده پس یک جمله رو از اون فرمول داری در هر دو حالت. از طرفی چون یک جسم هست میتونی با نسبت مقایسه ای اون اختلاف رو خیی ساده بدست بیاری.
   
   
 نام:  ابوالفضل
   
تاريخ سوال:  21/09/1391
سوال:  فرض کنید یک کره به مرکز oوبه شعاعrداریم.از مرکز دایره سه خط میکشیم با زاویه های برابر روی هر کدوم از این خط ها یک خازن به ظرفیتcقرار میدهیم وازهر کدام از خط هاسه خازن دیگر به صورت قبلی قرار میدهیم و همینطور ادامه میدهیم بدین ترتیب از مرکز کره تا سطح آن بی نهایت خازن خواهیم داشت.ظرفیت خازن معادل را حساب کنید.
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام، راهنمایی خاصی نمیتونم کنم، چون با استفاده از مفاهیم پایه مدارهای خازن میتونی حل کنی. فقط باید حواست به شکل مدار باشه و اینکه چطور برای یک کره خازن باید ظرفیت رو حساب کنی.
   
   
 نام:  رضا
   
تاريخ سوال:  18/09/1391
سوال:  جرم m متصل به فنر باثابت K با سرعت V در مکان X قرار دارد باد با سرعت VW در حال وزش است پس از زمان T مکان و سرعت جسم چیست ممنون میشم جواب بدین من که نتونستم فرمولی براش پیدا کنم واقعا سخته
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام، مسئله ت در واقع اینه: فنری داریم که جرمی بهش متصل شده. این فنر در فضای باز قرار داره و نوسان هم میکنه. و باد هم میاد. خب این مسئله خوبیه. چون دیگه نوسان یک بعدی نیست! دو بُعدیه. یک نوسان ارتفاعی یا عمودی خودِ فنر داره. یک نوسان هم افقیه که در دلیلش باده. ولی چون فنر نوسان داره و بالا و پایین میره، حرکت نسیتاً پیچیده ای داره. تو باید در معادلاتت ایم نوسان دو بُعدی رو در نظر بگیری. و ایندو هم باعث حرکت سومی به احتمال خواهند شد. یعنی نوسان در فضا و نه در صفحه ۳ بعد داره. این رو از کتاب فیزیک موج میتونی پیدا کنی. در فیزیکهای پایه بهش اشاره نشده.
   
   
 نام:  پردیس
   
تاريخ سوال:  20/09/1391
سوال:  میدونیم وقتی به دیوار نیرو واد میکنیم چون جابه جایی صورت نگرفته پس کار انجام نمیشه ولی چرا خسته میشیم؟؟
     
تاريخ پاسخ:  09/10/1391 
پاسخ :  سلام، کاری که روی دیوار انجام میدی صفر هست. ولی بدن از انرژی داخلی خودش به عنوان یک سیستم فیزیکی-شیمیایی استفاده میکنه. انرژی درونی ارتباطی نداره به کار انجام شده.
   
   
 نام:  مجد
   
تاريخ سوال:  18/09/1391
سوال:  سلام .سوال: در سطح شیبداری حرکت غلنشی داریم.چرا کار نیروی اف اس(اصطکاک ایستایی) برابر با صفر است.میدونم به جابه جایی ربط نداره و به زاویه نیرو و مرکز جرم و یا شعاع ربط داده میشه لطفاتوضیح بدبد.
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1391 
پاسخ :  این پارامتر دقیقاً زمانی تعریف میشه که حالت استاتیک داشته باشیم. ولی اصطکاک جنبشی رو تعریف میکنیم. شیاد به عبارتی همون ایستایی باشه ولی موقع حرکت. در واقع یک جایگزین داریم و عمداً این دوتا دو هم از هم جدا کردیم که جاهایی باهم قاطی نشن.
   
   
 نام:  reza
   
تاريخ سوال:  17/09/1391
سوال:  ارتباط پتانسیل الکتریکی در میدان و پتانسیل الکتریکی در اجسام رسانا چیست؟ و چطور میشه بر حسب میدان الکتریکی ایجاد شده توضیح بدیم چرا پایانه ی یه باتری 6 ولته؟!!! (یه کتاب مرجع هم برای آموزش مفهومی مطالبی که در فصل الکتریسیته ی فیزیک 3 گفته میشه بگید لطفا، مثلا به طور کامل توضیح بده چطور بار ها در سطح خارجی اجسام پخش میشن)
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1391 
پاسخ :  سلام از کتابهایی مثل فیزیک مفهومی جلد الکتریسیته و مغناطیسش استفاده کن. توضیح اینها می طول میکشه. ولی اگر از اون کتابها متوجه نشدی مورد سؤال رو من توضیح میدم.
   
   
 نام:  رویا
   
تاريخ سوال:  17/09/1391
سوال:  میگویند 1دی زمین دوتکه میشود،آیا این راست است؟
     
تاريخ پاسخ:  25/09/1391 
پاسخ :  سلام، خیر. خرافه و داستان برای دوره علم و فناوری نیست. ساده ترین مسائل علمی رو هم بخونی، حتی تخصص هم نداشته باشی به این نوع فرضیات میخندی.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 80    بازديد امروز: 973    كل بازديدها: 4939583
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما