جهت استفاده بهينه از امكانات سايت و امكان دادن به مشاور جهت بررسي سوابق قبلي شما در هنگام پاسخ گويي به جوابتان لطفا ابتدا در شبكه وارد شويد (login كنيد)
ورود به سايت       ثبت نام

<<صفحه اول <صفحه قبل  [625] [626] [627] [628] [629] [630] [631] [632] [633] [634] [635] صفحه بعد> صفحه آخر>>
 
   
 نام:  سپیده
   
تاريخ سوال:  24/10/1386
سوال:  دریا نوردان قدیم چگونه از یک کشتی به کشتی دیگر پیام می فرستادند؟
     
تاريخ پاسخ:  26/10/1386 
پاسخ :  سپیده جان این‌جا بخش فیزیکه.
   
   
 نام:  علی
   
تاريخ سوال:  25/10/1386
سوال:  چراسمت بالای ابرها دارای بار مثبت وسمت پایین دارای بار منفی هستند
     
تاريخ پاسخ:  26/10/1386 
پاسخ :  در این باره چند تظریه وجود دارد. دو نظریه عمده تریم اونها هستند که بیشتر از بقیه قابل قبول هستند. 1. قطرات آبی که در ابرها تشکیل میشه، با نیروی بالابرنده‌ی قوی از پایین ابر به سمت بالای اون میره. به تدریج از سطح یخی عبور میکنه و کم کم شروع به یخ زدن میکنه تا لایه بیرونی ظریفی رو شکل بده. بارهای مثبت درون قطه به این لایه یخی ظریف منتقل می شن. تلاطم یا اختشاش درون ابر بوجود میاد و همین باعث میشه تا قطرات نیمه یخ زده با هم برخورد کنند، و لایه های بیرونی آنها بشکنه. چون چگالی یخ از آب کمتره، ذرات یخ با نیروی بالابرن برنده بیشتر به سمت بالا حرکت می کنند. و قطرات آب به سمت پایین(بارون)!‌ همین مسأله باعث اختلاف بار در ابر میشه. بارهای مثبت در بالا و منفی در پایین. این رو اصطلاحا اثر ترموالکتریک می نامیم. البته فقط این اثر محدود به باردار شدن ابرها نمیشه. 2. نظریه بعدی رو القا نام گذاری کردند. بعد از یک طوفان بارهای مثبت در بالا و منفی تقریبا در پایین بار القایی رو سبب میشن که به بلورهای یخی درون ابر میرسه. بارهای منفی به سمت انتهای بلور به رو به بالا هستند میرن، و بارهای منفی به سمت به سمت پایین ابر. در این حین که قطرات کوچک ممکن گاهی به سمت بالا حرکت می کنند، و یخها هم بالا میرن، با بلورهای بزرگتر یخی برخورد می‌کنند. ذرات بارهای مثبت تخلیه میکنند و به سمت بالای ابر می برند.
   
   
 نام:  نیدونم
   
تاريخ سوال:  24/10/1386
سوال:  ممنونم.من تحقیق ندارم خودم میخوام اطلاعات بیشتری داشته باشم.به نظر شما کتاب"سرنوشت جهان"نوشته ی "اریک چایسون"خوبه؟ فعلا دارم این کتاب رو میخونم.باز هم ممنونم.حتماکتابهایی رو که گفتین میخونم.ممنون.
     
تاريخ پاسخ:  26/10/1386 
پاسخ :  کتاب خوبی رو انتخاب کردی. من به این کتاب علاقه دارم. خوب و بدون نظریه پردازی های انتزاعی تایید نشده است. اریک چیسون نویسنده‌ی خوبیه. همین رو بخونی بهتره. هر سؤالی برات پیسش اومد بپرس. زمینه‌ی مورد نسبیت علاقه‌ی من هم هست.
   
   
 نام:  محسن
   
تاريخ سوال:  23/10/1386
سوال:  سلام چند مسئله(با پاسخ)در مورد محیط های غیر ایزو تروپیک مخواستم؟متشکرم
     
تاريخ پاسخ:  26/10/1386 
پاسخ :  محسن جان سلام اگر محیط شیمیایی منظورت باشه، باید با دوست من در بخش شیمی سوالت رو مطرح کنی. در فیزیک بخش‌های مختلفی داریم. از ساختار داخلی مواد گرفته تا محیطهای بین ستاره ای. ولی اینها مسائل مشکلی هستند. فکر میکنم منظورت شیمیایی بوده باشه. موفق باشی
   
   
 نام:  المیرا
   
تاريخ سوال:  23/10/1386
سوال:  بازده یعنی چه؟ البته بازده ماشین.
     
تاريخ پاسخ:  26/10/1386 
پاسخ :  المیرا جان بازده نسبت گرفتن نتیجه‌ی انجام به کاریه که انجام می‌دیم. یعنی ما همواره کاری رو به هر وسیله‌ای مثلا ماشین انجان میدیم، و با این کار میخوایم نتیجه ای بگیریم. این نتیجه می‌تونه حرکت باشه، برق باشه، گرما یا سرما باشه. مثلا در یخچال ها برق نیروی لازم رو برای یخچال فراهم میاره تا سیستم ترمودینامیکی اون بتونه گرما رو از مواد غذایی بگیره و اونها رو سرد کنه. یا مثلا ماشین بنزین یا گاز مصرف می‌کنه تا موتور کاری انجام بده، حاصل این انجام کار میشه حرکت. حالا اگر این حرکت یا سرما در یخچال کم‌تر از کار یا انرژی باشه که ما مصرف کردیم. بازدهی پایین اومده. یعنی موتور همون مقدار کار انجام داده ولی موتور دیگه نمی تونه خوب کار کنه. همه‌ی ماشین‌ها از هر نوعی که باشن، بعد از مدتی بازدهی شون میاد پایین. باید اونها رو مدام بهینه کرد. حالا یا قطعه ای رو عوض کرد. یا تعمیر کرد و غیره. بازدهی در ماشین های مختلف اعم از مکانیکی - ترمودینامیکی و غیره بستگی به پارامترهای فیزیکی داره که دستگاه با اون کار می کنه. مثلا در کولرها یا شوفاژها، ملاک بازدهی براساس دما و برق تعیین میشه. البته مستقل از هم.
   
   
 نام:  afshan_fs
   
تاريخ سوال:  24/10/1386
سوال:  از راهنمایی خوبتون یک دنیا ممنون.دقیقا همون چیزی بود که می خواستم.خییییییییییییییلی متشکرم.
     
تاريخ پاسخ:  25/10/1386 
پاسخ :  امیدوارم مفید بوده باشه.
   
   
 نام:  محسن
   
تاريخ سوال:  23/10/1386
سوال:  چند مثال در مورد چاه مغناطیسی می خواستم؟
     
تاريخ پاسخ:  24/10/1386 
پاسخ :  تمام دوقطبی های مغناطیسی در هر جایی مثال چاه مغناطیسی هستند. مثال: لکه‌های خورشیدی-قطب دوم خطوط میدان مغناطیسی (این مثال نیست، خود چاه مغناطیسیه!). باید البته ببینم در این مورد چقدر دیدگاه فیزیکی داری. با این مفهوم چقدر آشنایی؟ چون گاهی از طریق مثال باید مفهومی رو درک کرد گاهی از خود اون مطلب و این از اون موضوعاتیه که ما همیشه در محاسباتمون به عنوان یکی از معادلات ماکسول در همه‌ جای الکترودینامیک یا الکترومغناطیس استفاده می‌کنیم.
   
   
 نام:  parisa
   
تاريخ سوال:  23/10/1386
سوال:  حدود 2200 سال پیش شعاع زمین با روش ساده ای توسط (اراتوستن)محاسبه شده است روش کار او زا تحقیق کنید؟
     
تاريخ پاسخ:  24/10/1386 
پاسخ :  پریسا جان در کتاب مبانی فیزیک هالیدی می‌تونی این‌مسأله رو با حلش ببینی. روش به طور این بود: نزدیک غروب می‌شینی و از دیدن غروب آفتاب لذت می بری. خورشید کم کم غروب می‌کنه. دقیقا لحظه ای که لبه‌ی بالایی خورشید هم مماس با افق میشه، از جات بلند میشی کمی ارتفاع دیدت بلندتر شده اگر جایی اون نزدیک باشه که بلندتر از محل رصدت باشه، و زود خودت رو برسونی به ارتفاع بالاتر دوباره خورشید رو می‌بینی. حالا می‌تونی رو ی یک برگه برای خودت همه چیز رو از دید دیگه ای رسم کنی. یک دایره رسم کن که مثلا زمینه. و خودت رو در جایی روی زمین. خطی رو رسم میکنی تا مماس بر افق یا به عبارت بهتر دایره هم بگذره. حالا یک خط دیگه از ارتفاع بالاتر رسم کن تا مماس بر دایره هم بشه. خطی رو از محل رصد به مرکز دایره و همینطور از محل تماس دوخط با دایره به مرکز دایره رسم کن. مثلثهایی داری که براحتی می تونی با قوانین ساده‌ی مثلث شعاع رو بدست بیاری. هالیدی رو نگاهی بنداز(مبانی هالیدی جلد1)ویرایش های جدیدش از 2000 به این طرف دارن.
   
   
 نام:  سهیلا
   
تاريخ سوال:  23/10/1386
سوال:  ایا راهی وجود دارد که انسان بتواند امواج فروصوت رابشنود؟ (لطفا الان جواب مرا بدهید)مرسی
     
تاريخ پاسخ:  24/10/1386 
پاسخ :  سهیلا جان ما فیزیک انسان رو قادر ساخته که تمام طول‌های طیف الکترومغناطیس رو آشکار ش=سازی کنه. نمونه‌های معروفش، در بخش‌های مخابراتی، تلسکوپ‌های رادیویی و غیره بکار میره.
   
   
 نام:  سها
   
تاريخ سوال:  23/10/1386
سوال:  کولر ابی چگونه هوا را خنک می کند
     
تاريخ پاسخ:  24/10/1386 
پاسخ :  سهای عزیز در زنگ تفریح شماره ی 51 مطلب نسبتا جامعی دراین باره با تصویر روی سایت بخش فیزیک گذاشتم. لینک زنگ تفریح فیزیک رو بری پیداش می‌کنی.
   
   
<<صفحه اول <صفحه قبل  [625] [626] [627] [628] [629] [630] [631] [632] [633] [634] [635] صفحه بعد> صفحه آخر>>

لطفا مشخصات و سوال خود را در بخش زير وارد کنيد.
جواب سوال شما، پس از بررسي در بخش پرسش و پاسخ قرار داده خواهد شد.
نام:   
E-Mail:   
بخش:   
متن سوال:   
افراد آنلاين: 29    بازديد امروز: 130    كل بازديدها: 4942065
  صفحه اول | راهنماي سايت | آموزش | زنگ تفريح | مصاحبه | معرفي کتاب | مشاوره  
  مسابقه | اخبار | نظرات و پيشنهادات | پرسش و پاسخ علمي | درباره ما